Έλληνες….Ένας λαός που κυβερνάται με e-Mail – Τετάρτη, 4 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολιάστε

Η είδηση της ημέρας, σήμερα είναι η απαίτηση της τρόικας να κλείσουν άμεσα οι μονάδες της αμυντικής μας βιομηχανίας. Αυτό που πέρασα και εγώ στα ψιλά, ήταν “το απαιτεί η Τρόικα, μέσω e-mail”. Με ένα Mail, λοιπόν, η τρόικα ασκεί εκτελεστική εξουσία σε αυτόν τον τόπο, ζητώντας να κλείσει κλάδος της ελληνικής παραγωγικής δύναμης.(για να είναι σίγουροι, ότι και στο μέλλον θα αγοράζουμε όπλα, από τους εταίρους, και δεν θα κάνουμε καμιά μαλάκια να παράξουμε δικά μας).
Βεβαίως, δεν είναι η πρώτη φορά, που ένα mail ορίζει τι πρέπει να κάνει, η κυβέρνηση- μαριονέτα που έχουμε εδώ.  Απόσπασμα από άρθρο της “Ημερησίας”, τον Σεπτέμβρη του 2012,  “Σε συνέχεια του σχετικού ρεπορτάζ της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ», το «ΒΗΜΑ» αποκαλύπτει το non paper της τρόικας για τις ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας ενόψει των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση.”

Τον Οκτώβρη του 2011, πάλι με mail, ήρθε εντολή, όπως μας ενημέρωνε το “Βήμα”:Κατώτατο μισθό 569 ευρώ απαιτεί με e-mail η τρόικα”
Τον Απρίλη του 2013, πάλι με Mail, διατάζει, για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα Ταμεία, όπως μαθαίνουμε εδώ: “Την ώρα που η τρόικα με κείμενο που απέστειλε ηλεκτρονικά, προχθές βράδυ, επιμένει σε αυστηρό πλαίσιο για την εφαρμογή νέου διακανονισμού είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών στα Ταμεία”
Είμαι σίγουρος, ότι οι εμπνευστές της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, του Mail, όπως ανέφερε και ένας φίλος, δεν είχαν φανταστεί ότι το δημιούργημα τους θα κυβερνούσε χώρες. Απλά δημιούργησαν κάτι με σκοπό, την μεγαλύτερη ταχύτητα στην επικοινωνία. Σίγουρα δεν περίμεναν ότι κάποια “Δημοκρατία”, θα υποκαταστήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων, τον αφουγκρασμό της λαϊκής απαίτησης, τον απευθείας διαλόγο της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας με πολίτες, κοινωνικούς φορείς, με το δημιούργημα τους, το Mail……
Εμείς, τραγικοί, μοιραίοι, ακόμα τουλάχιστον, περιμένουμε το επόμενο Mail της τρόικας……
Ως πότε;;Άνεμος Αντίστασης

πηγή : http://greeknation.blogspot.gr/2013/09/mail.html#more

Η Τρόικα χτυπά τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας, θα την αφήσουν;

Με άθλιο τρόπο – την αποστολή ενός ηλεκτρονικού μηνύματος – η τρόικα απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την κυβερνητική απόφαση για εκκαθάριση εν λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, αλλά και της ΛΑΡΚΟ. Ζητά δε άμεσο κλείσιμο στο πρότυπο της ΕΡΤ, χωρίς μάλιστα στην περίπτωση να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι.

Δικαίως στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός, αφού η σκαιότητα με την οποία συμπεριφέρεται η Τρόικα σε ένα θέμα που άπτεται του σκληρού πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας σοκάρει, καθότι οι αμυντικές βιομηχανίες σχετίζονται και με τις ανάγκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, κάτι το οποίο κανείς δεν πρέπει να λησμονεί, πέρα από τα νούμερα και τη λογιστική αντιμετώπιση των πάντων.

Πρόκειται για μια πράξη της Τρόικας που ξεπερνά κατά πολύ τα εσκαμμένα και πλέον θα πρέπει να τεθεί υπό σοβαρή εξέταση το ενδεχόμενο εκδίωξης της Τρόικας από την Ελλάδα, εφόσον αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα, άρα η χώρα μπορεί να ζήσει με αυτά που παράγει.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο ακόμα και να καταφύγει στη γνώμη της ελληνικής κοινωνίας, ανακοινώνοντας δημοψήφισμα, στο οποίο τα ερωτήματα θα είναι αφενός το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών και αφετέρου – σε πακέτο – το ποια μέτρα πιστεύει πρέπει να ληφθούν ώστε αι να επιβιώσουν οι αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και συνολικότερα να εξέλθει η χώρα από την κρίση.

Όλοι τείνουμε να αγνοούμε, ότι η έλευση της Τρόικας, μετά την ανοικτή πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ/IMF), κατέστη αναγκαία επειδή κανένας σχεδόν από το πολιτικό σύστημα δεν ήθελε να παραδεχτεί την πραγματικότητα, να την παρουσιάσει στον ελληνικό λαό, μαζί με το ποια μέτρα θα έπρεπε να ληφθούν για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Κατανοητό ενδεχομένως… αφού αυτοί που θα έπρεπε να το πουν στον ελληνικό λαό έφεραν ακέραια την ευθύνη του καταντήματος.

Κατά συνέπεια και αφού πλέον υποτίθεται όλοι έχουν αντιληφθεί την κατάσταση, ασχέτως της λαϊκιστικής ρητορικής ορισμένων που τάζουν χωρίς να διευκρινίζουν πού ακριβώς θα βρουν τα χρήματα για να τα χρηματοδοτήσουν, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας. Για να πετύχει όμως κάτι τέτοιο, απαιτείται αυτοσεβασμός, συναίσθηση της κατάστασης και όχι ιδεοληψίες.

Και είναι φυσικό, ότι εάν ο ελληνικός λαός επιλέξει να πιστέψει ότι με επέκταση του δημοσίου τομέα θα λυθεί το πρόβλημα, να πάρει την ευθύνη για την επιλογή του και για ό,τι επακολουθήσει.

Επιστρέφοντας στο θέμα των αμυντικών βιομηχανιών, ούτε τα συμβόλαια ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων που θέλει να θέλει να αναθέσει η αμερικανική ATK στα ΕΑΣ, ούτε και το έγγραφο ενδιαφέρον της γερμανικής Rheinmetall για την ΕΛΒΟ, φαίνεται ότι συγκινούν την Τρόικα.

Εάν η δικαιολογία είναι οι γραφικότητες που δηλώνονται περί απόρριψης της συμμετοχής των ιδιωτών και της διατήρησης των εταιριών ως (χρεοκοπημένα) «κρατικά μαγαζιά», δεν μπορεί ένα οργανωμένο κράτος να ανέχεται τέτοιες τοποθετήσεις τη στιγμή κατά την οποία αυτό που κρίνεται είναι το ψωμί χιλιάδων οικογενειών και φυσικά η αμυντική ικανότητα της χώρας.

Η ευθύνη είναι να εξασφαλιστεί το «μη χείρον» και όσοι θεωρούν ότι υπάρχει… μηχάνημα στα χέρια της κυβέρνησης που κόβει χρήμα και το δίνει στους κρατικοδίαιτους, μπορούν να ζητήσουν απευθείας την επιστροφή της χώρας στη δραχμή που θα έχει για αξία κλάσμα της σημερινής ισοτιμίας που καθορίστηκε κατά την είσοδο της χώρας στο ευρώ και να ευελπιστούν ότι θα πείσουν την ελληνική κοινωνία.

Το ζητούμενο είναι η ελληνική κυβέρνηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να σεβαστεί πάνω απ’ όλα τον εαυτό της και να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να συζητά με καλοπληρωμένους υπαλλήλους τέτοια ζητήματα και να αποταθεί απευθείας στην αμερικανική και τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς το θέμα πρέπει δια τελεσιγράφου να φύγει από τα χέρια των γραφειοκρατών και να περάσει στη σφαίρα της υψηλής πολιτικής.

Εναλλακτικά, πιο έντιμο και αξιοπρεπές θα ήταν να ζητήσει ο πρωθυπουργός να συναντήσει τους επικεφαλείς των κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας που έχουν δείξει ενδιαφέρον, όπως το πράττει σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Και καλά κάνει. Δηλαδή, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των ATK και Rheinmetall θα αρνούνταν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό; Θα μπορούσαν πολλές σκέψεις να διατυπωθούν για τον χειρισμό της υπόθεσης σε αυτό το επίπεδο. Προς το παρόν μένουμε εδώ.

defence-point

http://greeknation.blogspot.gr/2013/09/blog-post_7078.html#more

Η ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΔΤ,

ΠΟΥ…ΔΙΕΚΔΙΚΗΘΗΚΕ ΠΡΩΤΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ REAL FM!

του Σεραφείμ Χ. Μηχιώτη

 Άλλη μια «μάχη» γύρω από  τις εταιρίες ΕΛΒΟ,ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ – αυτή την φορά για την πρωτιά της είδησης σχετικά με την απαίτηση-τελεσίγραφο από την τρόικα  να κλείσουν οι εταιρίες αυτές με απόλυση όλου του προσωπικού τους και μάλιστα χωρίς αποζημίωση!

Μεγάλος – και έγκυρος – ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας (real fm) άρχισε από προχθες να …κοκορεύεται ότι αυτός πρώτος , στο κεντρικό μεσημεριανό δελτίο του, έκανε την μεγάλη αποκάλυψη που έκανε το γύρο όχι μόνο της Ελλάδας αλλά απασχόλησε και τον διεθνή τύπο. Ο σταθμός αυτός έχει μεσημεριανό δελτίο από 14.00 έως 15.30 και την σχετική είδηση την είπε στις 15.00.

Δεν ήταν όμως πρώτος όπως διαφημίζει -ούτε καν… δεύτερος!   

Ο έμπειρος  συνάδελφος, ο πολιτικός και αμυντικός  συντάκτης της

Λουκάς Δημάκας (με δεκαετίες στην καταργημένη ΕΡΤ όπως μέχρι  πρόσφατα και στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ») το έβγαλε στις 11.55 στην ζωντανή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης, με πλήρες 10λεπτο ρεπορτάζ : Ζήτησε και βγήκε τηλεφωνικά και έδωσε τις πληροφορίες: Τι έλεγε το περιβόητο μαίηλ, πώς αντέδρασε η αρμόδια Αναπληρωτής  Υπουργός  Εθνικής Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά, επαφές και συνεννοήσεις πόυ έκανε με τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον Αντιπρόεδρο κ.Ευάγ. Βενιζέλο, τους συμβούλους της κυβέρνησης  ακόμα και τι απασχολούσε εκείνη την ώρα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και πως διαμορφωνόταν η ελληνική γραμμή αντίδρασης! Έδωσε μάλιστα και την πολιτική διάσταση  της υπόθεσης, καθώς η τρόικα είχε θέσει το θεμα ΕΑΣ-ΕΛΒΟ-ΛΑΡΚΟ ως προϋπόθεση για την επόμενη δόση!

Τόση ήταν η σημασία της είδησης  που η διεύθυνση Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης έδωσε εντολή και παρατάθηκε η ζωντανή εκπομπή!  Αυτά ως πρός την πρωτιά αρκετών ωρών που είχε η Δημόσια Τηλεόραση (τουλάχιστον τρεις ώρες!).Όμως ο ραδιοσταθμός ούτε δεύτερος δεν ήλθε! Στις 13.34 ανάρτησε πλήρες ρεπορτάζ η έγκυρη αμυντική ιστοσελίδα  OnAlert.gr με την υπογραφή Λ.Λιγουριωτης! Δηλαδή 1,5 ώρα πριν τον σταθμό που κομπορρημονεί ψευδώς ότι είχε την πρωτιά!

Η Δημόσια Τηλεόραση, κράτησε αξιοπρεπή θέση και δεν »πανηγύρισε» :Απλώς σήμερα το πρωί, στην συνέχεια του θέματος, ο κεντρικός παρουσιαστής κ Γιάννης Τρουπής (ίσως με άνωθεν υπόδειξη από την διεύθυνση Ειδήσεων) και παρουσία του ρεπόρτερ Λουκά Δημάκα, είπε ότι η »Δημόσια Τηλεόραση» παρουσίασε πρώτη από τις 12 παρά, την αποκλειστική είδηση . Απέφυγε δηλαδή να κοντραριστεί με τον σταθμό -αν και δεν έκρυψε την επιτυχία της!

 

 

Αυτά για την αποκατάσταση της …δημοσιογραφικής τάξης και γιά την απόδοσης των τα του Καίσαρος τω Καίσαρι!

ΠΗΓΉ : http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=4481

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s