Ο ΚΕΡΡΥ (ΥΠΕΞ των ΗΠΑ) ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Σχολιάστε

Η Washington Post (04/09/13) αναφέρει ότι ο Υπ.Εξ. των ΗΠΑ, John Κerry, δήλωσε ότι « αραβικές χώρες προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν μια πλήρη επέμβαση στη Συρία προκειμένου να εκδιωχθεί ο Πρόεδρος Bashar Assad. Με τον απαιτούμενο σεβασμό για αυτές τις αραβικές χώρες που προσφέρθηκαν ν’αναλάβουν το κόστος μιας επέμβασης η απάντηση μας είναι ένα βαθύτατο, ναι. »

Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Kerry κατά την ομιλία του την Τετάρτη στην Επιτροπή των Εξωτερικών Υποθέσεων ενώ χαρακτηριστικά τόνισε «αυτή η προσφορά βρίσκεται ήδη στο τραπέζι».

Στην ερώτηση της αντιπροσώπου της Ileana Ros -Lehtinen σε ποιο ποσό ανέρχεται αυτή η προσφορά εκ μέρους των αραβικών χωρών που ανέλαβαν να καλύψουν τα έξοδα της επέμβασης , ο Κerry απάντησε ότι ανέλαβαν …να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό που αναλογεί σε μια πλήρη επιχείρηση.

«Στην πραγματικότητα μερικές απ’αυτές τις χώρες μας εγγυήθηκαν ότι είναι διατεθειμένες στην περίπτωση που οι ΗΠΑ πραγματοποιήσουν το όλο εγχείρημα,ν’ αναλάβουν από την πλευρά τους να καλύψουν ολόκληρο το κόστος. Αυτό δείχνει πόσο αφιερωμένοι είναι σαυτόν τον σκοπό. Αυτό δεν είναι στα χαρτιά… Μιλούν στ’ αλήθεια σοβαρά και το εννοούν προκειμένου εμείς να το πραγματοποιήσουμε ».

Επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της 4ωρης ομιλίας του από αντιπολεμική οργάνωση που αρχικά σχηματίσθηκε από μητέρες σκοτωμένων στρατιωτών στο Ιράκ και αργότερα συμπεριέλαβε και άλλους αντιρρησίες πολέμου των ΗΠΑ. Κρατούσαν πλακάτ με αντιπολεμικά συνθήματα ενώ ύψωναν τα χέρια τους βαμμένα με κόκκινο χρώμα.

Όμως και ο Πρόεδρος Πούτιν σε ομιλία του στο Ρωσικό Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταφέρθηκε προσωπικά κατά του Kerry χαρακτηρίζοντάς τον ανέντιμο και ψεύτη αφού δεν παραδέχθηκε ενώπιον του Κογκρέσου τη δράση της Al Qaida στη Συρία μετά από σχετική ερώτηση που του υποβλήθηκε από μέλος του Κογκρέσου.

Ο κ. Πούτιν είπε χαρακτηριστικά : « Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κυρίαρχη στρατιωτική πτέρυγα της συριακής αντιπολίτευσης, είναι το « Μέτωπο αλ Νούσρα », σύμμαχος της Αλ Κάιντα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι ΗΠΑ.Ο κ. Κέρρυ εν γνώσει του ψεύδεται …είναι αξιολύπητος».

Πηγή : http://www.defencenet.gr/defence 06/09/13 – 16:40

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s