Στο ΤΑΙΠΕΔ και η ακίνητη περιουσία των Ταμείων, σε εφαρμογή εκείνης της Δανειακής Διευκόλυνσης της 5ης Μαϊου 2010 – Μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Όλα τα κρατικά ακίνητα – Τι πωλείται και σε ποια τιμή

Σχολιάστε

Με συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας περνάει στο ΤΑΙΠΕΔ και εκποιείται για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους

Μετά τη ληστεία των αποθεματικών τους, η κυβέρνηση χαρίζει με καταιγιστική έπαρση και την ακίνητη περιουσία των Ταμείων

Νέο συντριπτικό χτύπημα στα Ταμεία ετοιμάζουν από κοινού συγκυβέρνηση και τρόικα, παραχωρώντας το σύνολο της περιουσίας τους στο ΔΝΤ, στην Παγκόσμια Τράπεζα, σε διεθνείς τραπεζικούς κολοσσούς και προχωρώντας σε νέα κατάσχεση των συντάξεων και μείωση των παροχών, στο όνομα της κακής οικονομικής κατάστασης των ασφαλιστικών Οργανισμών, για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά οι υπό ολιχαρχική ομηρία κρατικές διοικήσεις  και οι ιδιώτες εργοδότες οι διαπλεκόμενοι με την χρόνια απομύζηση του Δημοσίου.(τα μα μα και τα σα μα)

 Όπως προβλέπεται στο μνημόνιο που συνυπέγραψαν κυβέρνηση και τρόικα τον Ιούλιο, όλα τα ακίνητα που ανήκουν στο κράτος ή σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, πρέπει να ενταχθούν στο λεγόμενο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και να δοθούν προς αξιοποίηση σε κάθε ενδιαφερόμενο. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των εσόδων που θα έχει το ΤΑΙΠΕΔ, κατευθύνονται για την αποπληρωμή του χρέους, στο παρόν και στο μέλλον.

 Κυβέρνηση και τρόικα, εξυπηρετώντας και εγχώριους συγκεκριμένους  επιχειρηματικούς ομίλους ( εκτός βεβαίως των άμεσα πλέον ενδιαφερομένων διεθνών εργολάβων), βάζουν στο χέρι και την ακίνητη περιουσία των ταμείων (οικόπεδα, θέατρα, ξενοδοχεία, κατασκηνώσεις, κινηματογράφους, νοσοκομεία κ.ά.), η εμπορική αξία της οποίας υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ για το σύνολο των ασφαλιστικών Οργανισμών. Μόνο η αξία των ακινήτων που ανήκουν στο ΙΚΑ υπολογίζεται σε τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ.

 Πριν δρομολογήσει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, η κυβέρνηση φρόντισε να απογράψει τα ακίνητα των Ταμείων και των εποπτευόμενων φορέων τους σε ενιαία ηλεκτρονική βάση με την επωνυμία «Εστία», από την περασμένη άνοιξη. Είναι κι αυτό μια απόδειξη για το τι πραγματικά υπηρετούν οι περίφημες «απογραφές» που κάνει το υπουργείο, με το πρόσχημα ότι «θέλει να βάλει τάξη στο Δημόσιο».

 Μετά την κλοπή των αποθεματικών τους για δεκαετίες, μετά το PSI, που στέρησε από τα ασφαλιστικά Ταμεία άλλα 12 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση έρχεται τώρα να παραδώσει απροκάλυπτα την περιουσία τους για να καταστήσει το ΔΝΤ πλεονασματικό από ελλειμματικό στα πρόθυρα της πτώχευσης που βρίσκονταν( ναί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) στις 31.12.2009. Μάλιστα, συμφώνησε με την τρόικα «να διασφαλίσει ότι δε θα υπάρξει καμία μεταβίβαση ή παρακράτηση ακίνητου περιουσιακού στοιχείου (…) των δήμων και των νεοϊδρυθέντων εταιρειών ειδικού σκοπού των συνταξιοδοτικών ταμείων ή άλλων νομικών φορέων». Δηλαδή, τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν θα μπορούν ούτε να κρατήσουν στη δική τους κατοχή, αλλά ούτε και να πωλήσουν για δικό τους λογαριασμό τα ακίνητα που τους ανήκουν…

 Το σχέδιο θα οδηγήσει στην κατάσχεση ουσιαστικά της ακίνητης περιουσίας των Ταμείων, ενώ δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να τα υποχρεώσει να πληρώνουν και νοίκι για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν… Συνολικά, στο όνομα της παραπέρα μείωσης των εσόδων τους, συνδυαστικά με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να νομιμοποιήσει τα επόμενα αντιασφαλιστικά μέτρα.


Πηγή : http://www.alfavita.gr/arthron — Κυρ, 08/09/2013 – 09:58

Μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Όλα τα κρατικά ακίνητα – Τι πωλείται και σε ποια τιμή

Στην ιστοσελίδα e-publicrealestate.gr, τον πρώτο ιστότοπο ηλεκτρονικών διαγωνισμών ακινήτων, ξεκίνησε η δημοσιοποίηση των κρατικών ακινήτων που βγαίνουν σε δημοπρασία προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Μέσω των ηλεκτρονικών δημοπρασιών έχουν ήδη πωληθεί 3 κρατικά ακίνητα, με το ΤΑΙΠΕΔ να συγκεντρώνει περί τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το δεύτερο κύμα δημοπρασιών, αυτό το μήνα, εκτιμάται πως θα αντληθούν περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.

Στον κατάλογο των προς πώληση ακινήτων στο τρίτο και τέταρτο κύμα δημοπρασιών περιλαμβάνονται κτίρια και οικόπεδα στην Αθήνα (Ψυρρή, Λεωφ. Συγγρού κλπ.), στο Ναύπλιο, στη Ρόδο, στην Καλαμάτα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Τι πωλείται και που

– Στου Ψυρρή πωλείται κτίριο 782 τ.μ. στην οδό Ρήγα Παλαμήδου 2 και στη Λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα οικόπεδο 702 τ.μ. Στην Καλλιθέα (Μαλλέα 5) βρίσκεται και κτίριο επιφάνειας 1.260 τ.μ. που επίσης θα πωληθεί μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Ένα ακόμα κτίριο που πωλεί το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στο Μαρούσι (Κηφισίας 207).

– Στην Θεσσαλονίκη, εκτός από το μερίδιο (43%) του δημοσίου στη Στοά Μοδιάνο, πωλείται και κτίριο επιφάνειας 489 τ.μ. στην Άνω Πόλη (Θεοφίλου 12). Στη Ρόδο πωλείται οικόπεδο περίπου 47 στρεμμάτων στην περιοχή Κοσκινού καθώς και το πρώην Σανατόριο «Φρειδερίκη» (Αγία Ελεούσα) εντός του οποίου υπάρχει κτίριο 709 τ.μ.

– Δύο οικόπεδα και ένα κτίριο πρόκειται να πωληθούν στο Ναύπλιο. Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας 421 τ.μ. στην παλιά πόλη (Βασ. Κωνσταντίνου 6) καθώς και για οικόπεδα στις οδούς Σπάρτης και Νέας Κίου, έκτασης 7.200 και 3.500 τ.μ. αντίστοιχα.

– Στην Καλαμάτα πωλείται κτίριο επιφάνειας 780 τ.μ. στην Αριστομένους 11- 13 και στην Μεσσήνη οικόπεδο περίπου 50 στρεμμάτων στην περιοχή Μπούκα.

– Προς πώληση είναι και τμήμα του εργοταξίου που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της γέφυρας Ρίου–Αντιρίου, στην περιοχή του Ρίου, συνολικής έκτασης άνω των 16 στρεμμάτων. Πωλείται, επίσης, οικόπεδο 32 στρεμμάτων στο Κολυμπάρι Χανίων και δεύτερο οικόπεδο (19 στρέμματα) στην περιοχή Φραγκοκάστελο.

– Στην Κομοτηνή θα πωληθεί ακίνητο 32 στρεμμάτων στην παραλία Αρωγής

Με το δεύτερο κύμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών, εντός του Σεπτεμβρίου, πωλούνται σημαντικής αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας ακίνητα στην Αθήνα όπως το τριώροφο νεοκλασικό στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Δημοκρίτου στο Κολωνάκι (κατασκευάστηκε το 1935) και τετραώροφο κτίριο (κατασκευάστηκε το 1922) στην αρχή της οδού Μητροπόλεως.

– Για το νεοκλασικό της Τσακάλωφ και Δημοκρίτου που δημοπρατείται στις 19 Σεπτεμβρίου η τιμή εκκίνησης είναι 1,1 εκατ. ευρώ και για το κτίριο στη Μητροπόλεως (η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου) η τιμή εκκίνησης είναι τα 3,4 εκατ. ευρώ.

– Στην ομάδα δημοπρασιών του Σεπτεμβρίου έχει ενταχθεί και οικόπεδο έξι στρεμμάτων στο Μοσχάτο με έντεκα κτίρια που σήμερα χρησιμοποιούνται από το υπουργείο Παιδείας ως αποθήκες παλαιών υλικών και παραθαλάσσιο οικόπεδο, εκτός σχεδίου, στη Χαλκιδική, έκτασης 44 στρεμμάτων.

See more at: http://www.inprecor.gr/index.php/archives/240706#sthash.0sQpV0GH.dpuf  — 06.09.13

6 Σεπτεμβρίου 2013

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s