ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 δισ. ευρώ στα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ θα προστεθούν στο τρέχων έλλειμμα των 3 δισ. ευρώ – οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ στα 8,05 δισεκατομμύρια ευρω φέτος -Στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, το ΕΤΕΑ, το έλλειμμα θα ξεπεράσει στις 31.12.13 τα 3000 εκατομμύρια ευρώ

Σχολιάστε

ΠΡΟΣΘΕΤΗ «Αιμορραγία» 2 δισ. στα ταμεία

Νέο χρηματοδοτικό κενό τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία εκτιμάται ότι θα προκαλέσει ενδεχόμενη κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που ζητά η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι τα 2 δισ. ευρώ έρχονται να προστεθούν στο έλλειμμα των 3 δισ. ευρώ που αναμένεται να εμφανίσουν τα ασφαλιστικά ταμεία έως το τέλος του 2014.

Η υπό επανεξέταση εισφορά ,είναι μια… αόρατη συνοδός προϊόντων ευρείας κατανάλωσης. Βρίσκεται στα τσιγάρα, στα ποτά, στο αλάτι, στις χρηματικές ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια, στα πρόστιμα, στα εισιτήρια του ΗΣΑΠ, των ποδοσφαιρικών και άλλων αγώνων, στο αλάτι, την ζύμη, στο οινόπνευμα αλλά και στους γάμους, τις βαπτίσεις, ακόμη και στα… διαζύγια!!!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα για το μέρος του τιμήματος που καταβάλουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης, για προϊόντα και υπηρεσίες και «λοξοδρομεί» προς τα ασφαλιστικά ταμεία τα εξής:

Για το ΙΚΑ προβλέπονται έσοδα από τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, τα εξαγόμενα καπνά και τον φόρο κατανάλωσης καπνού, καθώς και επί του «καταναλισκόμενου άλατος».

Για το πρώην ταμείο αυτοκινητιστών καταβάλλεται εισφορά για την έκδοση άδειας κυκλοφορίας κάθε αυτοκινήτου.

Για το Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού ΗΣΑΠ προβλέπεται εισφορά 2 ευρώ για κάθε 34.075 εισιτήρια της γραμμής Ομόνοια – Κηφισιά.

Για τον ΟΓΑ,12% επί του φόρου εισοδήματος των φυσικών και νομικών προσώπων, ποσοστό επί των τελών χαρτοσήμου καθώς και ειδική εισφορά «επί των σιγαρέττων, ζύθου και άλλων ειδών πολυτελείας».

Για τον Ταμείο Πρόνοιας Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδας προβλέπεται «κληρικόσημο» από 0,9 έως 3 ευρώ επί των γάμων, των βαπτίσεων και των διαζυγίων.

Για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών 0,01 Ευρώ για κάθε 11 παραγόμενους τόνους τσιμέντου, για κάθε 170 κιλά διατιθέμενου οινοπνεύματος, για κάθε 170 κιλά παραγόμενης ζύμης και για κάθε 8 τόνους παραγόμενων οξέων.

Για το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων 5% από τα εισιτήρια αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο.

Για το ΤΕΒΕ, το ταμείο έμπορων και το Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών προβλέπεται δικαίωμα 1,25% στις χρηματικές ποινές.

Για τον ΟΑΕΕ 9% επί των αμοιβών & 9% επί επάθλων και προπονήσεων των αναβατών του ιπποδρόμου.

Για τον Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Αρτοποιών καταβάλλονται 0,40 λεπτά ανά 25 χιλιόγραμμα αλεύρων που κατεργάζεται ο αρτοποιός.

Εναλλακτικές λύσεις για σωτηρία ΟΑΕΕ

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρεται να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Πρόκειται για:

1. Την επιβολή εισφοράς επί των κερδών των επιχειρήσεων και όχι επί του τζίρου όπως είχε νομοθετηθεί και δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

2. Αλλά και για την υιοθέτηση της πρότασης των εμπόρων για “πάγωμα” των παλαιών χρεών για μία τριετία, έτσι ώστε να αρχίσουν πάλι να καταβάλλονται οι τρέχουσες εισφορές και να πάψουν να συσσωρεύονται χρέη.

 10/09/2013 – 07:48

Πηγή: Real.gr & http://www.enikos.gr/economy/172559,%C2%ABAimorragia%C2%BB_2_dis_sta_tameia.html

Ραγδαία επιδείνωση στα Ταμεία

Ραγδαία επιδείνωση στα ΤαμείαΡαγδαία επιδείνωση στα Ταμεία

Δραματική επιδείνωση παρουσιάζει η οικονομική κατάσταση του ασφαλιστικού συστήματος, με τα έσοδα να υποχωρούν, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να αυξάνονται κατακόρυφα και τα ελλείμματα, ιδιαίτερα των επικουρικών ταμείων να διογκώνονται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΙΚΑ εκτινάχθηκαν από τα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ το 2010, σε 8,05 δισεκατομμύρια φέτος. Το πρόβλημα είναι οξύτερο στον ΟΑΕΕ, καθώς περισσότεροι από το 50% των ασφαλισμένων δεν καταβάλλουν εισφορές και αδυνατούν να ενταχθούν σε ρύθμιση οφειλών.

Τα έσοδα του ΙΚΑ στο οκτάμηνο είναι μειωμένα πάνω από 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στο μεγαλύτερο επικουρικό του ιδιωτικού τομέα, το ΕΤΕΑ, το έλλειμμα θα ξεπεράσει στο τέλος του έτους τα 3000 εκατομμύρια ευρώ.

11/09/2013 – 07:26

πηγή : http://www.enikos.gr/society/172911,Ragdaia_epideinwsh_sta_Tameia.html

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s