Γιατί γίνεται της Συρίας… : 10/09/2013 ( του Κ.Μπετινάκη από το http://www.styx.gr/)

Σχολιάστε

  Τι ακριβώς συμβαίνει με τη Συρία; Γιατί οι ΗΠΑ θέλουν τον έλεγχο στην περιοχή και για ποιον ακριβώς λόγο θέλουν να εμποδίσουν τους Ρώσους.
Πληροφορίες για ορισμένα εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα – ακόμα και για τον αγωγό ΤΑΠ, τη μεγάλη αυτή επένδυση που μας έχουν επιβάλει οι αμερικανοί – αποκαλύπτονται σε ένα βιντεάκι από έναν διαδικτυακό τόπο που λέγεται «
Νo Agenda» που αλίευσα στο Διαδίκτυο. Δύο αμερικανοί δημοσιογράφοι οι Άνταμ Κάρυ και Τζον Σι Ντβόρακ λένε τα σύκα – σύκα κλπ. Έξω από τα δόντια, λένε πως ο πόλεμος στη Συρία, εντάσσεται στον πόλεμο των αγωγών. Αλλά είναι άοσμος όπως το φυσικό αέριο και δεν εκπέμπει μπόχα πετρελαίου, όπου τα πράγματα είναι περισσότερο φανερά…

Όλα έχουν στόχο για να σταματήσουν και να εμποδίσουν τη Ρωσία,  να χρησιμοποιήσει τη Συρία ως προέκταση του αγωγού Βluestream – Το ερώτημα που τίθεται   επειδή έχει αποδοθεί σε πολλούς- είναι λοιπόν, ποιος ανατινάζει τους αγωγούς. Είναι οι άνθρωποι του Άσαντ, ή κάποιοι άλλοι;…
«Όχι είναι επιχείρηση
της CIAπου χρησιμοποιεί την αλ-Κάιντα. Εκείνοι έρχονται και κάνουν τις ανατινάξεις» ακούγεται να λέει ο Τζον Σι Ντβόρακ.
«Τώρα όμως, μπορούμε να κάνουμε αεροπορικές επιδρομές, να πάμε οι ίδιοι» (παρεμβαίνει ο Άνταμ Κάρυ) και να κάνουμε τις ανατινάξεις αυτές. Επειδή η Ρωσία προσπαθεί να υποκαταστήσει τον αγωγό που περνάει από την Τουρκία. Και η Τουρκία όμως δεν είναι καλός παίκτης. Η Τουρκία είναι υπερφίαλη. Και στην πραγματικότητα ουδείς θέλει να βασίζεται στην Τουρκία. Τώρα που υπάρχει η Συρία, η οποία βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό επίπεδο με την Κύπρο.
Η Κύπρος διαθέτει τον κοίτασμα πετρελαίου Λεβιάθαν. Έτσι δεν θέλουμε (σ.σ. οι αμερικανοί) να αφήσουμε τη Ρωσία να εξάγει το αέριο μέσω της Συρίας ούτε να το εισάγει εκεί… Κι εδώ βρίσκονται τα δύσκολα.
Επειδή η Ρωσία είναι αναμεμειγμένη με τον Ι-Ρ-Ι. Τον αγωγό Ιράν-Πακιστάν-Ινδίας. Που είναι επίσης γνωστός και ως ο αγωγός της Ειρήνης.

Ο Ι-Ρ-Ι, που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά-πολλά χρόνια και πάντα υποστηριζόταν από τους Ρώσους. Το αέριο που μεταφέρει προέρχεται από το Τουρκμενιστάν. Το Τουρκμενιστάν, διαθέτει μακριά από τον Λεβιάθαν, μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου.
Μια ματιά στον χάρτη κάνει τα πράγματα πιο κατανοητά. Το Ιράν ήθελε να περάσει ο αγωγός μέσω του Πακιστάν ως την Ινδία.  Ινδία και Πακιστάν είναι γειτονικές χώρες. Και για το λόγο αυτό το Πακιστάν έχει μεγάλη σημασία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την εποχή των Μπιλ Κλίντον, Μπους ,της Χίλαρυ Λούσιφερ (όπως την αποκαλεί ο Κάρυ) Κλίντον, όλοι υποστήριζαν τον αγωγό ΤΑΡΙ. Που ξεκινάει από το Τουρκμενιστάν, περνάει στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και φτάνει στην Ινδία. Είναι γνωστός επίσης ως ο «Δρόμος του Μεταξιού του 21ου αιώνα».
Αλήθεια. Ο νέος δρόμος του Μεταξιού!!! Θα ακούσουμε κι άλλα ενδιαφέροντα ονόματα. Ο νέος δρόμος του Μεταξιού λοιπόν, έχει σχεδιαστεί στη «λεωφόρο» Χεράτ – Κανταχάρ στο δυτικό και νότιο Αφγανιστάν. Υπάρχουν κι άλλα ονόματα στην διαδρομή, όπως Μπαλουχιστάν. Και το σημαντικότερο είναι να βρίσκεται το Μπαλουχιστάν υπό έλεγχο. Ακούμε για κάποια καινούργια τρομοκρατική ομάδα στο Μπαλουχιστάν, και ποιος θα πρέπει να πάει εκεί πέρα, (το Μπαλουχιστάν ανήκει στο Πακιστάν) πρέπει να διαθέτουμε (οι ΗΠΑ) στρατεύματα εκεί, για να σκοτωθούν και κάτοικοι του Μπαλουχιστάν. Αυτός λοιπόν είναι ο αγωγός ο Τ-Α-Ρ-Ι που εξ αιτίας του συνέβησαν όλα.
Γι’ αυτόν συνέβη και η 11η Σεπτεμβρίου. Ή τέλος πάντων η 11η Σεπτεμβρίου χρησιμοποιήθηκε ως καταλύτης για να συμβούν πράγματα.

Μετά έχουμε το Γκουαντάρ – τόπος κλειδί. Εκεί φτάνει και το προαύλιο της Κίνας. Έχουμε δηλαδή ένα σημείο κλειδί στον σχεδιασμό του Ι-Ρ-Ι του αντίπαλου του Τ-Α-Ρ-Ι. Έτσι το Γκουαντάρ δεν πρέπει να πέσει σε λάθος χέρια. Από το Γκουαντάρ περνάει ο ιρανικός αγωγός.

Ποιος όμως είναι το αφεντικό στις μεγάλες αυτές εταιρίες φυσικού αερίου στο Τουρκμενιστάν; Η Μάγκρεβ συνασπισμός εταιριών με επικεφαλής έναν σπουδαγμένο στις ΗΠΑ Ισραηλινό. Ο οποίος ελέγχει και το 30% του αιγυπτιακού αερίου, το οποίο όμως έχει σταματήσει να εισρέει στο Ισραήλ, μια και έχουν ανατιναχθεί όλοι οι αγωγοί.

Έτσι έχουμε το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία -πριν λίγο καιρό-  να έχουν υπογράψει μια συμφωνία φυσικού αερίου ύψους δέκα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Που αφορά στην κατασκευή αγωγού πέντε χιλιάδων χιλιομέτρων που θα μεταφέρει το αέριο του Ιράν από τις εγκαταστάσεις αερίου του νότου προς την Ευρώπη μέσω Ιράκ, Συρίας, Λιβάνου στη Μεσόγειο.

Έτσι καταλαβαίνουμε γιατί το Πακιστάν, πρέπει να παραμείνει φιλαράκι των ΗΠΑ. Εξ αιτίας του ΤΑΡΙ . Και για το λόγο αυτό χιλιάδες άνθρωποι, μάλλον εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εξ αιτίας αυτής της βλακώδους μπίζνας.
Ας επικεντρώσουμε όμως την προσοχή μας στον ΤΑΡΙ για τον οποίο αντιμαχόμενες ομάδες ακόμα και μέσα στο Ισραήλ διεκδικούν ποιος θα είναι εκείνος που θα μεταφέρει φυσικό αέριο και που.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που οι Ρώσοι θέλουν τη Συρία. Επειδή έτσι μπορεί να διεκδικήσουν και μέρος του Λεβιάθαν, αλλά και επειδή είναι πιο κοντά να πάς από τη Συρία στην Κύπρο και υπάρχουν ένα σωρό αγωγοί στα σχέδια.
Μια ματιά στον χάρτη και θα διαπιστώσουμε που βρίσκονται όλα αυτά, και τότε θα καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει στον κόσμο. Και γιατί  στέλνουν οι ηγέτες μας τα νέα παιδιά αγόρια και κορίτσια, να πολεμήσουν στην άμμο και να σκοτωθούν. Για τους δρόμους των αγωγών φυσικού αερίου.

Σημείωση στυξ: Άντε τώρα να μας πείσουν ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν βρέθηκαν στη δίνη της οικονομικής κρίσης, εξ αιτίας των κοιτασμάτων που θέλουν τα κονσόρτσιουμ που εκμεταλλεύονται όλα αυτά. Και φυσικά διαθέτουν εξαιρετικά υπάκουες κυβερνήσεις.

http://www.styx.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s