ΣΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΑΣ – 8,3 δις ευρώ είναι η χαμηλότερη της τελευταίας 3ετίας – ΜΕΙΩΣΗ -2,5% το Α΄6ΜΗΝΟ – Ενώ βάζοντας μέσα και τη ΜΑΦΙΑ των ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ οι εξαγωγές ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΑΥΞΗΤΙΚΕΣ κατά +5,2%, στα 13,5δις ευρώ

Σχολιάστε

Με βάση τα στοιχεία από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγών (ΠΣΕ) και το Κέντρο Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ) η εξωστρέφεια που υποχρεωτικά λόγω ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ακολουθούν οι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνουν την ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΟΔΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ της.

Οπως αναφέρει και το euro2day με βάση την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών επί των προσωρινών στοιχείων της Εθνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ-ΣΤΑΤ), οι ελληνικές εξαγωγές, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, καταγράφουν εκ νέου αύξηση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, αλλά με σαφώς πιο περιορισμένους ρυθμούς. Συγκεκριμένα, καταγράφεται αύξηση 5,2% σε σχέση με το α’ 6μηνο του 2012 (στα 13.494,9 εκ. ευρώ από 12.829,5 εκ. ευρώ), ενώ εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΜΕΙΩΣΗ της τάξης του 2,5% (στα 8,3 δις ευρώ). Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σε απόλυτες τιμές η επίδοση των 8,3 δις ευρώ είναι χαμηλότερη και από την επίδοση του 2011 (8,47 δις ευρώ), δηλαδή η χαμηλότερη της τελευταίας 3ετίας.

Ο χάρτης των εξαγωγών -Που στέλνει η Ελλάδα τα προϊόντα της

Συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών, τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των εξαγωγών κατά 6,5% για τις χώρες της Ευρωζώνης, κατά 11% για την ΕΕ(15) και κατά 4% για την ΕΕ(27), μιας και ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΙΩΣΗ των εξαγωγών προς τις Χώρες της Νέας Διεύρυνσης (-10,6%). Οι 27 χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να έχουν μεγάλο ποσοστό στο σύνολο των ελληνικών εξαγωγών (44,2%), ενώ εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών αυτό το ποσοστό ξεπερνάει το 60% του συνόλου.

Τα 20 πιο εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα

Ως προς τη σύνθεση των εξαγωγών κατά μεγάλες κατηγορίες προϊόντων, η συνολική αύξηση, προέρχεται αποκλειστικά από τις αυξήσεις των εξαγωγών των καυσίμων (όπου περιλαμβάνονται τα πετρελαιοειδή) κατά 19,3% και των αγροτικών προϊόντων κατά 10,3%.


Πηγή:
iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/121473#ixzz2eavOHcCf

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s