Κι άλλο e-mail αυτή τη φορά προς το υπουργείο »δια βίου εκπαίδευσης», για Ελεύθερες Απολύσεις στα Ιδιωτικά σχολεία από το ΔΝΤ που ΑΠΑΙΤΕΙ μεταφορά των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Εμπορίου.

Σχολιάστε

Την απελευθέρωση των απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία φέρεται να ζητάει μέσω e-mail προς την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του υπουργείου παιδείας στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Καλεί το υπουργείο και την κυβέρνηση να άρουν την κρατική προστασία που παρέχουν στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες των σχολείων να προχωρούν σε απολύσεις ανά πάσα στιγμή.

Υπενθυμίζεται ότι, με την παρούσα κατάσταση, οι επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν μπορούν να απολύσουν κάποιον διδάσκοντα στα μέσα της σχολικής χρονιάς, παρά μόνο αν συντρέχει σοβαρός λόγος, όπως να έχει υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Πάντως, προσφάτως το υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει εγκύκλιο με την οποία απελευθερώνονταν οι απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία, κατά τον τρόπο που περιγράφεται στο e-mail. Ωστόσο, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ανεστάλη προσωρινά η εκτέλεση της εγκυκλίου.

Το υπουργείο Παιδείας αρνείται να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με το περιβόητο e-mail.

 

Πηγή: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

13/09/2013 – 10:09 http://www.enikos.gr/economy/173571,Eley8eres_apolyseis_zhta_to_DNT.html

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ της ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) στις 16.07

Αντιδρούν σε εγκύκλιο που τους δίνει εργασιακά δικαιώματα ιδιωτικών υπαλλήλων

Δεν θα ανοίξουν τα ιδιωτικά σχολεία τον Σεπτέμβριο, προειδοποιούν οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία, οι οποίοι προσανατολίζονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις με το πρώτο «κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς. Την αντίδρασή τους έχει προκαλέσει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η οποία αναφέρει ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί «μεταφέρονται» από το υπουργείο στο οποίο μέχρι σήμερα ανήκαν, στο υπουργείο Εργασίας, με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα τα οποία διέπουν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους στο σύνολό τους, καθώς και την αντίστοιχη μεταφορά των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Εμπορίου.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.), επέκρινε το υπουργείο Παιδείας για τη στάση του και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε ότι ο κλάδος θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις από το Σεπτέμβριο «μετά τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης».

πηγή : newsbeast.gr – 16.07.2013

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s