Στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής υπάρχει τεράστια φωτογραφία από τον αγιασμό που έγινε στο δημοτικό σχολείο Τελένδου

Σχολιάστε

«Νέα σχολική χρονιά και στην ακριτική Τέλενδο»; Όχι ακριβώς, αγαπητή «Καθημερινή»  (ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ)

Τι δεν λέει η καλή εφημερίδα, στη μεγάλη φωτογραφία του πρωτοσέλιδού της

 Η «Καθημερινή», για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί ελλείψεων στα σχολεία που καταγγέλουν οι καθηγητές, διάλεξε σήμερα μια μεγάλη, γλυκιά φωτογραφία από την Τέλενδο, το νησάκι κοντά στην Κάλυμνο. Εκεί βλέπουμε τη δασκάλα και τέσσερις μαθητές και μαθαίνουμε πως έγινε αγιασμός.

 Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Να τι μας επισήμανε αναγνώστης του left.gr με ηλεκτρονικό μήνυμα : 

 Στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής υπάρχει τεράστια φωτογραφία από τον αγιασμό που έγινε στο δημοτικό σχολείο Τελένδου με λεζάντα »Με τέσσερις μαθητές και μία δασκάλα πραγματοποιήθηκε, χθες, στην ακριτική νήσο Τέλενδο, που αριθμεί 32 κατοίκους, ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά». Φυσικά είναι ψέμα αφού το σχολείο είναι κλειστό και δεν έχουν στείλει ακόμη δάσκαλο. Η κοπέλα που υπάρχει στην φωτογραφία είναι η περσινή αναπληρώτρια, η οποία φέτος δεν έχει προσληφθεί και πήγε χθες στο σχολείο με  τον παπά για να κάνει τον αγιασμό, κάτι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία.

 Αυτή τη λεπτομέρεια, πως μόνο το φιλότιμο της περσινής αναπληρώτριας επέτρεψε να γίνει αγιασμός αλλά δάσκαλος δεν υπάρχει, το αναφέρει στα ψιλά, όμως, και το Έθνος, με τον εξίσου παραπλανητικό τίτλο «Η δασκάλα με τους τέσσερις μαθητές», με μια μικρή αναφορά στην τελευταία γραμμή του ρεπορτάζ: «αν και η Τέλενδος ανέμενε μέχρι χθες την τοποθέτηση δασκάλου…»

 left.gr/

 http://www.alfavita.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s