Απεργία και κατάληψη στο ΤΕΙ Κρήτης

Σχολιάστε

Απεργία και κατάληψη στο ΤΕΙ Κρήτης

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στο ΤΕΙ Κρήτης, οι οποίοι παρατείνουν ουσιαστικά το «λουκέτο» στο ίδρυμα μέσα από νέο γύρο κινητοποιήσεων.

 Και οι τρεις σύλλογοι εργαζομένων κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεών τους αποφάσισαν τριήμερη απεργία, από τη Δευτέρα 16 έως την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, καθώς και κατάληψη του ΤΕΙ, στην οποία αναμένεται να προχωρήσουν ο Σύλλογος ΕΤΠ και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού.

 Ειδικότερα, οι σύλλογοι εργαζομένων του ΤΕΙ Κρήτης (εκπαιδευτικό, ειδικό τεχνικό και διοικητικό προσωπικό), σε συνελεύσεις τους που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, θεωρώντας ότι δεν έχουν αρθεί οι λόγοι που τους οδήγησαν σ’ αυτές.

 Τα σημαντικά ζητήματα που εξακολουθούν να υφίστανται είναι: η διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, η απειλή απολύσεων προσωπικού όλων των κατηγοριών και η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος που έχει ως συνέπεια την αδυναμία πραγματοποίησης του εκπαιδευτικού έργου, τη συρρίκνωση του ΤΕΙ Κρήτης και την κατάργηση στην πράξη του αυτοδιοίκητου.

 Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Κρήτης αναφέρει:

 «Ο Σύλλογος Διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Κρήτης στη συνεδρίαση της Γενικής του Συνέλευσης την Παρασκευή 13-9-2013 αποφάσισε κατάληψη του ΤΕΙ Κρήτης από τη Δευτέρα 16-9-2013 και συνέχεια της Γ.Σ. στις 16-9-2013 και ώρα 10:00 πμ στο Αμφιθέατρο «Εμμ. Σμυρνάκη» για επανεκτίμηση της κατάστασης».

 

Πηγή: neakriti

Πηγή : defencenet.gr 16/09/13 – 00:01

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s