Μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο η Βιοχάλκο με Διασυνοριακή Συγχώνευση

Σχολιάστε

Άλλη μια βιομηχανική »εξωστρέφεια» : Μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο η Βιοχάλκο

Στη μεταφορά της έδρας της στο Βέλγιο προχωρά η εταιρεία Βιοχάλκο η οποία με επίσημη ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο της Αθήνας αναφέρει ότι «αποφασίστηκε η έναρξη διαδικασίας για τη διασυνοριακή συγχώνευση με απορρόφηση από την Viohalco S.A., εταιρεία συμμετοχών θυγατρική του ομίλου με έδρα το Βέλγιο».

Από τις αρχές του έτους η διοίκηση της Βιοχάλκο είχε ενημερώσει ότι «διερευνά προτάσεις συμβούλων, προκειμένου να αποκτήσει καλύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων, στα πλαίσια εξασφάλισης χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων των θυγατρικών της εταιριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου σε απάντηση σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Πηγές από την εταιρεία επισημαίνουν ότι η κίνηση πραγματοποιείται προκειμένου να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα επενδυτικά πρόγραμμα, ενώ υπογραμμίζουν ότι οι θυγατρικές παραγωγικές εταιρείες παραμένουν στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση «με την αναδιάρθρωση σκοπείται η ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η αμεσότερη πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και η δημιουργία ενός βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών της εταιριών».

Με βάση τον ισολογισμό του α’ 6μήνου οι συνολικές υποχρεώσεις της Βιοχάλκο ανέρχονται στα 2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων οι βραχυπρόθεσμες είναι 1,17 δισ. Πηγή capital.gr


Πηγή:
iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/122068#ixzz2f2mr5YvB

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s