Άλλα 4 (τέσσερα) video μέσα απ’ το ναό κοινοβουλευτικής Τυραννικής Πρωθυπουργικής Ολιγαρχίας (χωρίς εισαγωγικά) : Μαρκογιαννάκης ( ΤΟΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, για να μην πούμε απ’ τους ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ-ΡΑΛΛΗ-ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ-ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟ ), ο »προεδρεύων» του οποίου η υπομονή του αυτοχρίζεται »βασική »παράμετρος του κοινοβουλευτισμού» – Ζωή Κωνσταντοπούλου : 1η φορά μετά από πολλά »κοινοβουλευτικά» χρόνια, μία βουλευτής Τολμά να συμπεριφερθεί »στοιχειωδώς κοινοβουλευτικά», εν μέσω Άνομου κι Απεκδυμένου κάθε τυπικού κοινοβουλευτικού χαρακτήρα κοινοβουλίου, ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ »ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ» κι ο ΣΥΡΙΖΑ 17/09/2013 – 21:10

Σχολιάστε

α΄γύρος Ζ.Κωνσταντοπούλου – Χ.Μαρκογιαννάκη ( προέδρου της επιτροπής ξεπλύματος siemens κ.α.)

Λ.Κανέλλη κατά Ζ.Κωνσταντοπούλου

β΄γύρος Ζ.Κωνσταντοπούλου – Χ.Μαρκογιαννάκη ( του ξεπλύματος c4i, κλ..)

τελική απόρριψη ένστασης του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με αφορμή τα όσα είπε περί νοθευμένων πρακτικών άφησε η Λιάνα Κανέλλη, που έσπευσε να στηρίξει »ηθικά» τον »πρόεδρο» με περγαμηνές πολλαπλάσιες του Παττακού και Παπαδόπουλου μαζί, Μαρκογιαννάκη….

«Δεν μπορεί να τίθεται ζήτημα συνταγματικότητας» απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έχω σπουδάσει όπως εσείς, έχω εκλεγεί όπως εσείς, έχω εντιμότητα που έχετε κι εσείς. Δεν μπορείτε να κατηγορείτε, και μάλιστα απόντες, βουλευτές» τόνισε η κυρία Κανέλλη και υπογράμμισε ότι αρνείται να συζητήσει το θέμα.

 Η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης γιατί, όπως είπε, «επιχειρείται να εισαχθεί με πλαστά πρακτικά και χωρίς κανένα μέλος της επιτροπής (σ.σ. Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) να έχει ψηφίσει θετικά σε κανένα άρθρο του νομοσχεδίου».

«Έχουν νοθευθεί τα πρακτικά κατά τρόπο ώστε ενώ το πανελλήνιο παρακολούθησε τον πρόεδρο της επιτροπής κ. Βιρβιδάκη να ερωτά τον εαυτό του και να απαντά μόνος του σε μια αίθουσα που δεν ακουγόταν κανένας άλλος πλην εμού ότι δήθεν εγκρίνεται κατά πλειοψηφία το κάθε ένα άρθρο», τόνισε κάνοντας λόγο για ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας.

«Ο νομοθέτης δεν μπορεί να είναι πλαστογράφος, δεν μπορεί να εισάγονται νομοσχέδια με πλαστές εκθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και κατήγγειλε ότι η έγγραφη διαμαρτυρία της δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί στον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου.

 Κάποια στιγμή παρενέβη ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και της είπε να ολοκληρώνει την τοποθέτησή της, λέγοντας ότι προβλέπεται συγκεκριμένος χρόνος για παρεμπίπτον θέμα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε μιλώντας για παρεμπιπτούσα δημοκρατία και προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της βουλής:

«Επί 6 μήνες σας ανεχόμουν στην επιτροπή και δεν με αποκαλούσατε κύριε πρόεδρε αλλά με το επίθετό μου, δηλώνοντας  ότι δεν με ανανγωρίζετε ως πρόεδρο.  Τουλάχιστον εδώ σεβαστείτε τον κανονισμό. Εδώ είμαι πρόεδρος και θα με αποκαλείτε με την θεσμική μου ιδιότητα. Επί 6 μήνες σας ανέχτηκα, φτάνει», είπε.

 «Δεν ανέχεστε την αξιωματική αντιπολίτευση. Της οφείλετε τον σεβασμό που κατοχυρώνει το Σύνταγμα», ανταπάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε.

«Καταχράστε την υπομονή του προεδρείου» της ξαναείπε λίγο αργότερα, καλώντας την να ολοκληρώσει.

 «Είναι αδιάφορη η υπομονή σας για τη δημοκρατία. Να μην καταγράφεται τίποτα κλείστε το μικρόφωνο», σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης σε υψηλούς τόνους. Ενώ όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε να ομιλεί και εκτός μικροφώνου, της είπε:

«Δεν ακούγεστε. Μη με αναγκάσετε να σας ανακαλέσω στην τάξη. Κύριε Παπαδημούλη συστείστε στην κυρία να ανακαλέσει».

Και δεύτερο γύρο είχε η κόντρα μεταξύ του Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της βουλής αναφορικά με τα επίμαχα πρακτικά της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, πήρε το λόγο και κατηγόρησε τον κ. Μαρκογιαννάκη ότι και ο ίδιος έχει πλαστογραφήσει πρακτικά στην προανακριτική επιτροπή.

«Η βουλή δεν λειτουργεί αλά καρτ και κυρίως η μονταζιέρα της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει εργαλείο της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Λυπάμαι πάρα πολύ αν θέλετε αυτό να επικυρώσετε σε αυτή τη συνεδρίαση. Αλλά δεν είστε ο κατάλληλος διότι έχετε και εσείς πλαστογραφήσει τα πρακτικά της επιτροπής», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την οργή του κ. Μαρκογιαννάκη.

«Τι είπατε;» διερωτήθηκε,»να διαγραφούν και σας ανακαλώ στην τάξη».

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s