Ο Άσμουσεν της ΕΚΤ, παρουσία του Κλάους Μαζούχ του επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην Τρόϊκα, ΑΠΑΙΤΗΣΕ από τον Τσίπρα να στηρίξει τα Μνημόνια !

Σχολιάστε

Ο Άσμουσεν της ΕΚΤ, παρουσία του Κλάους Μαζούχ του επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην τρόικα, ΑΠΑΙΤΗΣΕ από τον Τσίπρα να στηρίξει τα Μνημόνια !

Τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, απαίτησε το στέλεχος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιέργκ Άσμουσεν κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. ( σχόλιο : ΔΕ ΘΑ »ΙΔΡΩΣΕ» και πολύ ο bankstergangster Γιέργκ…)

Τόνισε δε, ότι εάν εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, θα πολλαπλασιαστούν οι αυτοκτονίες.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το πρόγραμμα που εφαρμόζεται «μη βιώσιμο»( σχόλιο : και ο ΤΣΙΠΡΑΣ δηλαδή ΜΠΡΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΕΡΓΚ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ του ΧΡΕΟΥΣ και ΑΡΑ ΥΠΕΡ της ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,που ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΩΝ) και ανέδειξε τις κοινωνικές επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής, αναφερόμενος και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

«Είναι αναγκαία μια αναπτυξιακή πορεία, αλλά χρειάζεται ανάπτυξη που να μπορεί να βασίζεται σε στέρεο έδαφος και όχι στο έδαφος της ανεργίας και της κοινωνικής διάλυσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι χρέος όλων των Ελλήνων πολιτικών που πραγματοποιούν επαφές με ξένους αξιωματούχους, «είναι να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με την ανάπτυξη ενός εξαιρετικά οδυνηρού φαινομένου στην Ελλάδα, του φασισμού και των νεοναζί».

Αναφέρθηκε μάλιστα στη δολοφονία, λέγοντας ότι «το εξαιρετικά δυσάρεστο αυτό γεγονός πρέπει όλους μας να μας συγκλονίσει και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι επιπτώσεις της οικονομίας στην κοινωνία μπορεί να είναι πολυδιάστατες και οφείλουμε όλοι να ανασκουμπωθούμε ώστε αυτό το φαινόμενο να σταματήσει να εξαπλώνεται στην Ελλάδα, γιατί είναι μια απειλή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό». ( σχόλιο : ΑΓΡΙΑ ΣΠΕΚΟΥΛΑ απ’τον ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΝΩ απ’τον ΤΑΦΟ του ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ, για να ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ Ως  ΑΞ.ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΙΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 100ετία ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ του ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΟΊΚΟΥΣ)

Σε ό,τι αφορά την πορεία του προγράμματος σταθεροποίησης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για μη βιώσιμο χρέος, το οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, «αντί να μειώνεται, αυξάνεται» και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διεθνή διάσκεψη στα πρότυπα της διάσκεψης του 1953 για το χρέος της Γερμανίας.( σχόλιο : τι να πεί κανείς όταν συγχέεται η μπουλντόζα με το πηρούνι και το κεράσι…ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ σε ΠΟΛΛΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ απ’τον Δ.Καζάκη για το τι ήταν και τι σήμαινε ιστορικά η περιβόητη Διάσκεψη του Λονδίνου του ’53)

Ανέδειξε ακόμη το ζήτημα της ρευστότητας και της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, λέγοντας ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, όταν είναι αναγκασμένες να δανείζονται με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια» και αναφέρθηκε στο φαινόμενο φυγής πολλών ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό.

Ο Γ. Άσμουσεν, σε κοινές δηλώσεις με τον κ. Τσίπρα μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για μια επαφή στο πλαίσιο του «κανονικού διαλόγου της ΕΚΤ» με ηγέτες της αντιπολίτευσης στις χώρες της Ευρωζώνης και διευκρίνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη με την ευκαιρία της παρουσίας εκεί του Έλληνα πολιτικού, καθώς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα δεν είχε καταστεί δυνατή.

Ο Γερμανός τραπεζίτης αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δήλωσε ότι η ΕΚΤ καταδικάζει τέτοια γεγονότα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «εμείς στην ΕΚΤ δεν είμαστε τυφλοί σε ό,τι αφορά την κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα». Χαρακτήρισε δε τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, ειδικά μεταξύ των νέων, απαράδεκτα.

«Το λαμβάνουμε αυτό υπόψη μας όταν κάνουμε προτάσεις σχετικά με το πώς μπορεί να σχεδιαστεί το πρόγραμμα», επισήμανε και ανέφερε ότι η Τράπεζα βλέπει πρόοδο.

«Κατά τη γνώμη μας, το πρόγραμμα λειτουργεί. Η χώρα, αν συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, μπορεί να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα (πλεόνασμα ΕΡΗΜΩΣΗΣ, ΘΑΝΑΤΙΚΟΥ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ, ΘΑΝΑΤΟΥ του ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ, ΜΑΖΙΚΩΝ ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ και ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ), ήδη, στο τρέχον έτος – θα πρόκειται για σπουδαίο επίτευγμα», δήλωσε και αναφέρθηκε σε στοιχεία που έλαβε μόλις σήμερα από την Ελλάδα για το δεύτερο τρίμηνο σχετικά με την ανάπτυξη και την απασχόληση.

«Είναι θετικά και ενθαρρυντικά», επισήμανε ο κ. Άσμουσεν κι Απαίτησε από τον Αλέξη Τσίπρα τη γενική στήριξη του προγράμματος.

«Ξέρω ότι υπάρχουν τρόποι, μέσα και εργαλεία ( όπως ο πολλαπλασιασμός των θυμάτων των μνημονίων )  στα οποία διαφωνούμε, αλλά ο γενικός στόχος, να αποκαταστήσουμε στέρεες δημοσιονομικές πολιτικές, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να εξυγιάνουμε τον τραπεζικό τομέα ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και να παρέχει πιστώσεις στην οικονομία, είναι κοινός», κατέληξε.

Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμη το στέλεχος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ και ο επικεφαλής της αποστολής της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μαζούχ.

19/09/2013 – 16:53

πηγή στοιχείων του τροποποιημένου αυτού άρθρου : http://www.enikos.gr/politics/175388,O_Asmoysen_zhthse_th_sthrixh_toy_Tsipra.html

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s