102 σχολεία ΕΠΑΣ κλείνουν. Ας ακουστεί!

Σχολιάστε

102 σχολεία κλείνουν. Ας ακουστεί!

Αναδημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε στο ertopen:

Καλησπέρα σας! 

Ακόμα μια φορά τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας που συνεχίζετε να εκπέμπετε! Είναι πολύ σημαντικό για εμάς!

 Δυστυχώς το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο προβλέπει την κατάργηση ΟΛΩΝ των ΕΠΑ.Σ. της χώρας. Πρόκειται για 102 επαγγελματικές σχολές διετούς φοίτησης, ορισμένες εκ των οποίων εσπερινές για τους μαθητές που εργάζονται τα πρωινά, με ειδικότητες τεχνικές όπως, ύδρευσης, θέρμανσης, βαφής αμαξωμάτων κ.ο.κ.

 Η δικαιολογία τους γνωστή:  Οι σχολές περισσεύουν… οι μαθητές να πάρουν τα μπογαλάκια τους κι αν φοιτούν στην ΕΠΑ.Σ. Λευκάδας για παράδειγμα και θέλουν να μάθουν τη βαφή αμαξωμάτων, να ψάξουν στην Πρέβεζα ή στο Αγρίνιο, εκεί ΙΣΩΣ βρουν την ειδικότητα σε Δημόσιο ΙΕΚ πληρώνοντας δίδακτρα και τα μεταφορικά τους!

 Η αλήθεια είναι ότι οι ΕΠΑ.Σ. ήταν ανέκαθεν σχολές ενός κατώτερου θεού… Σκόπιμα και συστηματικά απαξίωναν τις συγκεκριμένες σχολές, τα τελευταία χρόνια είχαν ουσιαστικά στερήσει από τους αποφοίτους τα επαγγελματικά δικαιώματά τους, τώρα καταργούν τις σχολές. 

 Δυστυχώς, κατά πως δείχνει το πράγμα, σε λίγο θα καταργήσουν ολόκληρο τον θεσμό της τεχνικής εκπαίδευσης και θα ακολουθήσουν τα μουσικά και τα αθλητικά σχολεία, διότι, φυσικά, περισσεύουν!.. 

 Οι καθηγητές και οι δάσκαλοι είναι λειτουργοί και θέλουν να τους μετατρέψουν σε εκπαιδευτές. Τεράστια ειδοποιός διαφορά. Ό,τι διαφορετικό και παραπάνω προσέφερε ένας καθηγητής γιατί είχε φιλότιμο και ήθελε να δημιουργεί μαζί με τους μαθητές του, τώρα απαγορεύεται. Τώρα ο καθηγητής πρέπει να βγει σε διαθεσιμότητα κι ο μαθητής του να ψάξει αλλού τη δια βίου μάθηση.

 Εξάλλου ήταν κάτι παραπάνω από θράσος εκ μέρους του Υπουργού και του Μega να προβάλλονται επί ένα τέταρτο τα εγκαίνια της καινούργιας παραϊατρικής ειδικότητας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αν δεν κάνω λάθος, παρουσία του κ. Αρβανιτόπουλου -άκουσον, άκουσον- και ακριβώς την επομένη το Υπουργείο να ανακοινώνει την κατάργηση των αντίστοιχων ειδικοτήτων σε ΕΠΑ.Λ. και ΕΠΑ.Σ. (επαγγελματικά λύκεια και επαγγελματικές σχολές αντίστοιχα)  και τη διαθεσιμότητα των πρώτων καθηγητών.

 Για το κλείσιμο των ΕΠΑ.Σ. δεν έχει μέχρι σήμερα μιλήσει κανείς, ούτε καν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ.

Ας μιλήσουμε τουλάχιστον εμείς.

 

 

Με εκτίμηση, 

Δώρα Γούσιου 

19.09.2013

πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/5092-102-scholeia-kleinoyn-as-akoystei#.Ujt2rj-Hf6M