Νοσοκομείο Ξάνθης – Από 12 Οκτωβρίου σταματούν τα τακτικά χειρουργεία

Σχολιάστε

Νοσοκομείο Ξάνθης – Από 12 Οκτωβρίου σταματούν τα τακτικά χειρουργεία

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το νοσοκομείο της Ξάνθης, με αποτέλεσμα να είναι ορατή εξέλιξη το σταμάτημα των χειρουργείων. Αυτό προκύπτει από επιστολή του αναισθησιολογικού τμήματος, τόσο προς την ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), όσο και προς την 4η ΔΥΠΕ – ΟΕΝΓΕ. ΄Το περιεχόμενο της επιστολής, είναι το ακόλουθο:

                   «ΘΕΜΑ  Λειτουργία Αναισθησιολογικού τμήματος ΓΝΞ.

 1. Το τμήμα βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσει ότι από 12 Οκτωβρίου 2013 και μετά, με την λήξη της θητείας της επικουρικού αναισθησιολόγου κ. Αθανασίου, μένει με τρεις μόνο αναισθησιολόγους (1 συντ Δ/ντή και 2 Δ/ντές) και ένα μόνο ειδικευόμενο. Επειδή δεν διαφαίνεται, στο άμεσο μέλλον, να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται με νέα πρόσληψη επικουρικού ή μονίμου ειδικού, αν και υπάρχουν θέσεις για προκήρυξη, σας γνωστοποιούμε ότι, από 12-10-13 και μετά, το τμήμα είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στον υπερβολικό όγκο δουλειάς,ο οποίος συνεχώς αυξάνεται.

 2. Ο κάθε αναισθησιολόγος υποχρεώνεται να κάνει 10-11 εφημερίες τον μήνα (αμειβόμενος μόνο για τις  4), οπότε με τα ρεπό που δικαιούται, συν τις υπολοιπόμενες άδειες, καθημερινά, θα υπάρχει, από 12-10-13 και μετά, μόνο ο εφημερεύων στα χειρουργεία.. Κατά συνέπεια, το τμήμα θα εξυπηρετεί μόνο τα άκρως επείγοντα περιστατικά.

 3. Είναι γνωστό σε όλους ότι το Αναισθησιολογικό τμήμα αποτελεί την <<καρδιά>> του νοσοκομείου, διότι εξυπηρετεί, όλα τα  άλλα τμήματα και κλινικές και ο φόρτος που  του αντιστοιχεί είναι υπερβολικός για να διεκπεραιωθεί από 3 μόνο άτομα (τα 2 , μάλιστα , των οποίων, άνω των 60 ετών). Όσον αφορά δε στον ισχυρισμό, ότι πρέπει να μπουν πολλά χειρουργεία, για να παρουσιάσει έργο το Νοσοκομείο και να μη κλείσει, δεν είναι δυνατόν την ευθύνη και γι αυτό να την επωμισθούν μόνο τρεις άνθρωποι. Ο καθένας από την θέση του ας αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί.

 4. Επομένως, παρακαλούνται οι κλινικές, από την συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά , να μην προγραμματίζουν χειρουργεία, αλλά και να φροντίσουν περιστατικά  που πρέπει να χειρουργηθούν, κάπως σύντομα (καρκίνοι κλπ), να τα προωθούν εγκαίρως σε άλλα νοσοκομεία. Ειδάλλως, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσουν πρόβλημα στους ασθενείς τους.  Προειδοποιούμε, λοιπόν, από τώρα, διοίκηση και κλινικές και μάλιστα εγγράφως, για να αποφευχθούν αργότερα παρεξηγήσεις.

 5. Όπως αντιλαμβάνεσθε, για την στοιχειώδη λειτουργία του τμήματος, καθίσταται άκρως απαραίτητη η πλήρωση τουλάχιστον μίας θέσης ειδικού αναισθησιολόγου, το δυνατόν συντομότερο, δια την αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

 6. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

 

Ο συντ. Δ/ντης    Οι Δ/ντες».

 

 20.09.13

Πηγή: www.ygeianet.gr

πηγή : http://www.ertopen.com./eidiseis/item/5163-nosokomeio-xanthhs-apo-12-oktwbrioy-stamatoyn-ta-taktika-cheiroyrgeia#.Uj8n6D-Hf6M

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s