ΠΡΟΣΟΧΗ!!! : ΠΛΗΡΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ »ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ» ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ »ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ» ( δηλ.ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ »ΒΟΥΛΗ» ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ ΦΟΝ ΛΙΣΤ): ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΡΑ …προς ΔΗΜΟΣΙΟ & ΤΡΑΠΕΖΕΣ…

Σχολιάστε

Σκληραίνει την μαυροφασιστική γραμμή του το υπουργείο Οικονομικών: Χωρίς ΑΦΜ οι επιχειρήσεις που χρωστούν στο Δημόσιο

Η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων χρεών σε δυσθεώρητα ύψη αναγκάζει το Κατοχικό επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών να προβεί σε νέα Επιθετικά μέτρα προκειμένου να καταφέρει να εισπράξει ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ μέρος ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ οι ΙΔΙΟΙ ΚΛΕΨΑΝΕ – για να ΞΕΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΣ και ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ και ΠΕΡΙΤΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Το νέο σχέδιο του υπουργείου προβλέπει απώλεια «φορολογικής ταυτότητας», δηλαδή ΑΦΜ, για εκείνες τις εταιρείες που χρωστούν στο Δημόσιο κάτι που μεταφράζεται σε μπλοκάρισμα σε όλες τις συναλλαγές και κάθε οικονομική δραστηριότητά τους.

Οι επιχειρήσεις των οποίων το ΑΦΜ θα απενεργοποιηθεί δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες ή με χώρες της ΕΕ, αλλά ούτε να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, να μεταβιβάζουν ακίνητα και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία» το υπουργείο Οικονομικών θέλει με αυτό τον τρόπο να αναγκάσει τις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν πρώτα τις οφειλές τους για να πάρουν πίσω το ΑΦΜ κάτι που προβλέπεται στο νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν, άλλωστε, εκτιναχθεί πάνω από τα 60 δισ. ευρώ, ενώ, τα στοιχεία του υπουργείου αποκαλύπτουν πως η εντατικοποίηση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου οι εισπράξεις από τα «νέα» ληξιπρόθεσμα χρέη, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2013, ανήλθαν σε 679 εκατ. ευρώ, ενώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη εισπράχθηκαν 959 εκατ. ευρώ. Οι συνολικές εισπράξεις το επτάμηνο έφτασαν τα 1,638 δισ. ευρώ και είναι αυξημένες κατά 421 εκατ. ευρώ σχέση με το 2012 (αύξηση 35%).

Στο ίδιο διάστημα, όπως τονίζει η «Ημερησία», το Δημόσιο προχώρησε σε 70.847 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (μισθών, συντάξεων, ενοικίων που «κινούνται» μέσω τραπεζικών λογαριασμών) εισπράττοντας το ποσό των 26,8 εκατ. ευρώ. Το αντίστοιχο διάστημα είχαν γίνει 39.061 κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, με τις εισπράξεις να ανέρχονται σε 22,625 εκατ. ευρώ. Επίσης:

 • Ασκήθηκαν 15.232 ποινικές διώξεις με τις οποίες καλύφθηκαν οφειλές ύψους 36,65 εκατ. ευρώ. Το διάστημα Ιανουαρίου ? Ιουλίου του 2012 είχαν ασκηθεί 10.267 ποινικές διώξεις.

 • Εκδόθηκαν 29.384 παραγγελίες κατάσχεσης έναντι 20.975 πέρυσι (αύξηση 40%).

 • Εγγράφηκαν 1.365 υποθήκες από 1.042 πέρυσι (αύξηση 31%).

 • Εκδόθηκαν 10.183 προγράμματα πλειστηριασμού έναντι 6.438 το αντίστοιχο διάστημα του 2012 (αύξηση 58%).

Το νέο σχέδιο της ΓΓΔΕ για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών περιλαμβάνει τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

 1. Άμεση απενεργοποίηση του ΑΦΜ των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές.

 2. Κατασχέσεις ακόμη και τη νύχτα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ενεργοποιείται η νέα ρύθμιση που επιτρέπει την κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της όλο τον χρόνο. Το μέτρο εφαρμόζεται σε βάρος επιχειρήσεων που έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ. Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και τον μήνα Αύγουστο, γεγονός που εμπόδιζε το Δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων σε βάρος οφειλετών.

 3. Εντατικοποίηση των ενεργειών κατασχέσεων εις χείρας τρίτων, δράση που πρόκειται να επεκταθεί και να καλύψει κάθε πτυχή του κύκλου συναλλαγών.

 4. Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση προγραμμάτων πλειστηριασμού.

 5. Συνεχείς οχλήσεις προς τους οφειλέτες με αποστολή SMS, e-mails και τηλεφωνικής επικοινωνίας.

 6. Μηνιαία παρακολούθηση μεσαίου και υψηλού κινδύνου οφειλετών που έχουν ήδη οχληθεί από τη ΓΓΔΕ για λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και αποστολή στοχευμένων διασταυρώσεων στις εφορίες για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών.

 7. Διαδικασίες εξπρές για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας σε Ελλάδα και εξωτερικό οφειλετών με σημαντικού ύψους ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές.

 8. Επιτάχυνση διαδικασιών συμψηφισμού με ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων παράλληλα με την επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφής ΦΠΑ και εισοδήματος.

 9. Αξιολόγηση του προφίλ επικινδυνότητας των φορολογουμένων με τη χρήση ολοκληρωμένου συστήματος μοριοδότησης της συναλλακτικής συμπεριφοράς σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Οικονομικών θα παρακολουθεί τη συμπεριφορά των φορολογουμένων σε κάθε συναλλαγή τους και θα τη βαθμολογεί. Οι φορολογούμενοι που θα συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία θα θεωρούνται «επικίνδυνοι» και θα μπαίνουν αυτομάτως στο στόχαστρο του φοροελεγκτικού μηχανισμού.

 10. Εκκαθάριση χαρτοφυλακίου ανεπίδεκτων προς είσπραξη οφειλών και οριστική διαγραφή τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών από το σύνολο των 60 δισ. ευρώ που οφείλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα σε εφορίες και τελωνεία τα 30 δισ. ευρώ θα πρέπει να «διαγραφούν».

 11. Μηνιαίος έλεγχος και παρακολούθηση της ορθής λειτουργίας των Δικαστικών Τμημάτων.

 12. Στενότερη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών του ελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

 13. Επεξεργασία υποθέσεων αναγκαστικής είσπραξης και παρακολούθησης αποτελεσμάτων είσπραξης ανά οφειλέτη μέσω ELENXIS με παράλληλη μηχανογραφική ολοκλήρωση του προφίλ οφειλέτη. Για τη διαμόρφωση του προφίλ των οφειλετών θα αξιοποιηθούν πληροφορίες από τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και πληροφορίες από βάσεις τρίτων (ασφαλιστικών ταμείων, πιστωτικών ιδρυμάτων κ.λπ.).

 14. Εκπαίδευση νέων ελεγκτών αναγκαστικής είσπραξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών από τα 60,181 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο:

 • Τα 21,64 δισ. ευρώ είναι χρέη που οφείλουν 2.006.320 φυσικά πρόσωπα.

 • Τα υπόλοιπα 38,534 δισ. ευρώ τα χρωστούν 173.028 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα.

 • Κατά μέσο όρο, κάθε οφειλέτης του Δημοσίου που είναι φυσικό πρόσωπο χρωστά 10.789 ευρώ, ενώ κάθε νομικό πρόσωπο που χρωστά στο Δημόσιο οφείλει 222.708 ευρώ.

 • Τα 26,5 δισ. ευρώ είναι οφειλές από πρόστιμα τα οποία έχουν καταλογιστεί για παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, για αποφυγή καταβολής φόρων εισοδήματος, ΦΠΑ και λοιπών άμεσων και έμμεσων φόρων. Τα περισσότερα από τα πρόστιμα αυτά θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο αν όχι αδύνατον να εξοφληθούν από τους φορολογουμένους, καθώς είναι υπέρογκα.

 • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΠΑ ανέρχονται σε 13,463 δισ. ευρώ και καλύπτουν το 22,37% των συνόλου των χρεών προς το Δημόσιο.

 • Οι οφειλές από φόρους εισοδήματος φθάνουν τα 10,662 δισ. ευρώ, δηλαδή το 17,7% των συνολικών ληξιπρόθεσμων χρεών.


21.09.2013 20:11

Πηγή: iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/122878#ixzz2fZWe4WiW

«Μπλοκάρισμα»-ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ του ΑΦΜ εταιρειών με χρέη -ΞΕΠΕΡΝΙΟΥΝΤΑΙ σιγά σιγά ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ -ΛΟΓΟΘΕΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ’41

Σκληρή γραμμή απέναντι στις επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και δεν τις ρυθμίζουν, υιοθετεί το υπουργείο Οικονομικών, προωθώντας ακόμα και την απενεργοποίηση του ΑΦΜ τους, το οποίο και δεν θα επιστρέφεται εάν δεν ρυθμίζουν πρώτα τα χρέη τους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, προβλέπεται η αφαίρεση της «φορολογικής ταυτότητας» (του ΑΦΜ) των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές, μέτρο που συνεπάγεται το «πάγωμα» όλων των συναλλαγών και κάθε οικονομικής δραστηριότητας της επιχείρησης.

Οι επιχειρήσεις που θα «χάσουν» τον ΑΦΜ τους δεν θα μπορούν να συναλλάσσονται με άλλες επιχειρήσεις ή ιδιώτες ή με χώρες της Ε.Ε., να λαμβάνουν χρήματα ή δάνειο από τις τράπεζες, να πληρώνονται για συναλλαγές τους από το Δημόσιο, να εισπράττουν επιστροφές φόρων, να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις, να μεταβιβάζουν ακίνητα και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.

Εκτός από το μέτρο της απενεργοποίηση του ΑΦΜ των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμες, μη ρυθμισμένες οφειλές, το σχέδιο της ΓΓΔΕ, προβλέπει και άλλα μέτρα όπως:

-Κατασχέσεις ακόμη και τη νύχτα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Ενεργοποιείται η νέα ρύθμιση που επιτρέπει την κατάσχεση κινητών περιουσιακών στοιχείων εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της όλο το χρόνο. Το μέτρο εφαρμόζεται σε βάρος επιχειρήσεων που έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ.

-Εντατικοποίηση των ενεργειών κατασχέσεων εις χείρας τρίτων, δράση που πρόκειται να επεκταθεί και να καλύψει κάθε πτυχή του κύκλου συναλλαγών.

-Ηλεκτρονική δημοσιοποίηση προγραμμάτων πλειστηριασμού.

-Συνεχείς οχλήσεις προς τους οφειλέτες με αποστολή SMS, e-mails και τηλεφωνικής επικοινωνίας.

-Μηνιαία παρακολούθηση μεσαίου και υψηλού κινδύνου οφειλετών που έχουν ήδη οχληθεί από τη ΓΓΔΕ για λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και αποστολή στοχευμένων διασταυρώσεων στις εφορίες για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών.

-Διαδικασίες – εξπρές για τον εντοπισμό περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας σε Ελλάδα και εξωτερικό φοροοφειλετών με σημαντικού ύψους ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες οφειλές.

-Επιτάχυνση διαδικασιών συμψηφισμού με ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων παράλληλα με την επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφής ΦΠΑ και εισοδήματος, κλπ.

 

Πηγή: Euro2day.gr

21/09/2013 – 11:29

πηγή : http://www.enikos.gr/economy/175862,%C2%ABMplokarisma%C2%BB_toy_AFM_etaireiwn_me_xreh.html

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s