Κλειστά τα Πανεπιστήμια – Δεν γίνονται εγγραφές φοιτητών

Σχολιάστε

Κλειστά τα Πανεπιστήμια – Δεν γίνονται εγγραφές φοιτητών

Προς ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ οδεύει η Παιδεία με τους Πανεπιστημιακούς να βρίσκονται σε απεργία, τα Πανεπιστήμια να είναι κλειστά και τους φοιτητές να μην μπορούν να εγγραφούν και απ’ ότι φαίνεται σε ορισμένες περιπτώσεις να θεωρείται δεδομένο τα χάσιμο του πρώτου 6μήνου.

Μετά τη δημοσιοποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης για τη διαθεσιμότητα 1349 διοικητικών υπαλλήλων οι πανεπιστημιακοί εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και ζητούν την ανάκληση της απόφασης,  ενώ αναστέλλουν τη λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Μεγάλο πρόβλημα από την αναστολή λειτουργίας των ΑΕΙ, όπως έχει ήδη αποφασισθεί στο Πανεπιστήμιο  Αθηνών και το ΕΜΠ  αλλά και από τις κινητοποιήσεις των διοικητικών έχει δημιουργηθεί στις εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, που θα ολοκληρώνονταν στις 27 του μήνα, ενώ ακόμα δεν έχουν καν αρχίσει. Όλα δείχνουν ότι θα δοθεί παράταση στις εγγραφές των πρωτοετών καθώς πρόβλημα υπάρχει στα περισσότερα Πανεπιστήμια.

Ο πρύτανης, του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνης  απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, με την οποία ζητά προσωπική παρέμβαση  ώστε να ανακληθεί η ΚΥΑ που καταργεί 2349 θέσεις σε οκτώ Πανεπιστήμια, ενώ τα όργανα διοίκησης και των υπολοίπων Ιδρυμάτων εξέδωσαν αποφάσεις για τις από εδώ και πέρα κινήσεις τους με στόχο να μην τεθεί κανείς υπάλληλος σε διαθεσιμότητα.

Η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  εκτιμά ότι, εξαιτίας της διαθεσιμότητας μελών του διοικητικού του προσωπικού, το ΑΠΘ οδηγείται σε πλήρη αδυναμία λειτουργίας του και, για το λόγο αυτό, αποφασίζει ζητά επίσης την ανάκληση της ΚΥΑ.

Στο ίδιο μήκος κύματος η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφασίζει να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων Δικαστηρίων της χώρας για τις διοικητικές αντιφάσεις, με τις οποίες πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, με την άμεση κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως, αναστολής εκτέλεσης, καθώς και κάθε άλλου προσφερόμενου και αναγκαίου ένδικου μέσου κατά της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Εξουσιοδοτεί δε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για όλες τις παραπάνω ενέργειες.

Η  Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών εξουσιοδότησε τον Πρύτανη να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα κατά των διοικητικών αποφάσεων με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος. Μεταθέτει την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 κατά μία εβδομάδα, διαπιστώνει την αδυναμία διοικητικής λειτουργίας του Ιδρύματος την Τετάρτη 25/9/2013 και Πέμπτη 26/9/2013, οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου.

Προβλήματα στις εγγραφές των πρωτοετών υπάρχουν επίσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Κρήτης.

Έτσι κατάντησαν τα ελληνικά Πανεπιστήμια οι πολιτικές των μνημονίων που εφαρμόζει η κυβέρνηση με εντολή της τρόικας. Και που είσαι ακόμη…

πηγή : defencenet.gr 25/09/13 – 08:26

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s