Αποσύρουν την τροπολογία για τις ναυτιλιακές μετοχές – Το Μαξίμου πίσω από την τροπολογία

Σχολιάστε

Αποσύρουν την τροπολογία για τις ναυτιλιακές μετοχές

Εσπευσμένα στη Βουλή πηγαίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, που έχει εισηγηθεί την τροπολογία, με την οποία δεν θα συμπεριλαμβάνονται στο πόθεν έσχες οι συμμετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου να την αποσύρει.
Όπως αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή το TPP, η σχετική τροπολογία στάλθηκε σχεδόν έτοιμη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τη γενική γραμματεία της Κυβέρνησης, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων. –

Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε πως θα ζητήσει νομαστική ψηφοφορία για την επίμαχη ρύθμιση και σήμερα ο Δ. Παπαδημούλης, κατά την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα ΚΤΕΛ, στο οποίο έχει εισαχθεί η επίμαχη τροπολογία, κατήγγειλε για άλλη μία φορά τη «φωτογραφική, σκανδαλώδη και με οσμή διαπλοκής» τροπολογία.
Ο προεδρεύων Χρ. Μαρκογιαννάκης τον διέκοψε και τον ενημέρωσε ότι, όπως τον πληροφόρησαν, είναι καθ’ οδόν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, που έχει εισηγηθεί την τροπολογία, προκειμένου να την αποσύρει.
Ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε ότι ο υπουργός οφείλει να πει ποιος έφερε την τροπολογία, πώς παράγονται αυτές οι ρυθμίσεις και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές.

Το Μαξίμου πίσω από την τροπολογία

Το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται -σύμφωνα με πληροφορίες του ThePressProject- πίσω από την τροπολογία-σκάνδαλο η οποία απαλλάσσει τους υπόχρεους σε πόθεν έσχες (εκδότες, δικαστές, πολιτικούς, δημόσιους λειτουργούς, κλπ) από το να δηλώνουν τις μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών.

Η σχετική τροπολογία στάλθηκε σχεδόν έτοιμη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης από τη γενική γραμματεία της Κυβέρνησης. Το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης δεν υπάρχει καν κάτω από την επίμαχη τροπολογία, γεγονός που ενόχλησε τους υπουργούς, που φέρονται να την υπογράφουν και οι οποίοι δήλωσαν ότι τους προωθήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πηγές του TPP αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να αποσύρει τελικά την τροπολογία μετά το θόρυβο που ξέσπασε, καθώς εκτός από τους υπουργούς, δεκάδες βουλευτές της συγκυβέρνησης τηλεφωνούσαν έντρομοι και διαμαρτύρονταν ότι δεν θα ψηφίσουν φωτογραφικές διατάξεις που ευνοούν συγκεκριμένα συμφέροντα, σε μία τόσο τεταμένη περίοδο.

Από το Μαξίμου απολογούνταν ότι η διάταξη έγινε για να προστατευθούν οι εφοπλιστές έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού, αλλά δεν έπεισαν κανέναν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, που είναι εκτεθειμένος και πιέζεται να δώσει εξηγήσεις, σκέφτεται αν θα απαντήσει την ερχόμενη Πέμπτη στη Βουλή ή θα αποσύρει την τροπολογία σιωπηρώς.

Ότι κι αν γίνει, τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με τους ποιους συγκεκριμένους επιχειρηματίες ή δημόσιους λειτουργούς επιχειρήθηκε να καλύψουν μέσω της συγκεκριμένης τροπολογίας.

24.09.13 & 25.09.13

πηγή : : http://www.thepressproject.gr/article/47114/posuroun-tin-tropologia-gia-tis-nautiliakes-metoxes#sthash.wr1bL4lK.dpuf

πηγή : : http://www.thepressproject.gr/article/47142/posuroun-tin-tropologia-gia-tis-nautiliakes-metoxes#sthash.o1T5pbsj.dpuf

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s