Δ. Βαρνάβας: Ας πάψει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης να απευθύνει απειλές

Σχολιάστε

Δ. Βαρνάβας: Ας πάψει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης να απευθύνει απειλές

Συνεχίζεται η σχέση αντιπαλότητας, τουλάχιστον μέσω δηλώσεων, μεταξύ του Υπουργού Υγείας και των νοσοκομειακών γιατρών. Με δήλωσή του ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας), αναφέρεται στο πιο πρόσφατο περιστατικό:

«Χτες ήμουν προσκεκλημένος σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού σχετικά με την επιβολή του εισιτηρίου των 25ευρώ στους ασθενείς θα έχουν την ατυχία μετά την  1η Ιανουαρίου του 2014 να αρρωστήσουν και να εισαχθούν σε Νοσοκομείο.

Ανέφερα ως Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ πως όταν υπάρχουν 6 εκατ. ανασφάλιστοι και σοβεί στη χώρα ανθρωπιστική κρίση τέτοιο τιμωρητικό μέτρο αποτελεί εγκληματική πολιτική, γι αυτό και καλούμε τους ασθενείς να αρνούνται να καταβάλουν το 25ευρω, όπως και το εισιτήριο των 5 ευρώ για εξέταση στα Εξωτερικά Ιατρεία. Η θέση αυτή αποτελεί την  επίσημη άποψη της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, επιβεβαιωμένη στο συνέδριό της και σε πλειάδα συνεδριάσεων του Γενικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατοντάδες αποκλεισμοί ταμείων σε Νοσοκομεία από γιατρούς, εργαζόμενους, δημάρχους και συλλόγους ασθενών, αποτρέποντας την πληρωμή του 5ευρου.

Αφού είχα αποχωρήσει από τον σταθμό παρενέβη τηλεφωνικά ο κ. Γεωργιάδης και απείλησε ότι όσα είπα εμπίπτουν σε πειθαρχική διαδικασία, διότι είμαι δημόσιος υπάλληλος. Λίγο αργότερα, αντιλαμβανόμενος το ολίσθημά του, ισχυρίστηκε ότι ίσως δεν κατάλαβα καλά τι είπα.

Ενημερώνω λοιπόν τον κ. Γεωργιάδη ότι κατάλαβα πολύ καλά τι είπα και δεν θα διστάζω να το επαναλαμβάνω σε κάθε δημόσια εμφάνισή μου.

Τον ενημερώνω επίσης ότι ως Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ δεν είμαι υπάλληλος του εκάστοτε υπουργού (αλλοίμονο!) ώστε να εμπίπτω στη δικαιοδοσία του, αλλά εκπροσωπώ τους γιατρούς και το δημόσιο αγαθό της υγείας, το οποίο εκείνος ποδοπατά βάναυσα.

Το μόνο αντικείμενο που εμπίπτει στη δικαιοδοσία του και εάν επιθυμεί μπορεί να ελέγξει ο κ. Γεωργιάδης είναι η εργασία μου στο Νοσοκομείο που υπηρετώ, εργασία την οποία συνεχίζω να παρέχω αδιαλείπτως όλα τα χρόνια που είμαι Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, κάτι που προκάτοχός του εκθείαζε στη Βουλή.

Ας πάψει λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης να απευθύνει απειλές προκειμένου να εκφοβίσει τον υπογράφοντα και τους νοσοκομειακούς γιατρούς συνολικά. Τέτοιες συμπεριφορές ας τις επιφυλάσσει  στην τρόικα, αντί της γλοιώδους δουλικότητας που επιδεικνύει».

 

26.09.13

πηγή : http://www.ertopen.com./eidiseis/item/5603-d-barnabas-as-papsei-loipon-o-k-gewrgiadhs-na-apeythynei-apeiles#.UkSzhj-Hf6M

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s