Κάλεσμα του Προέδρου του Ιράν Ροχανί στο Ισραήλ να υπογράψει Σύμβαση για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων – BASHAR AL ASSAD: ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!..«Έχουμε όπλα που θα τυφλώσουν το Ισραήλ»!

Σχολιάστε

Κάλεσμα Ροχανί στο Ισραήλ να υπογράψει Σύμβαση για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων

«Κανένα κράτος» δεν θα πρέπει να διαθέτει πυρηνικά όπλα, δήλωσε από τον ΟΗΕ την Πέμπτη, ο νέος Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί,ενώ κάλεσε το Ισραήλ να υπογράψει «χωρίς καθυστέρηση» τη Σύμβαση για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων (NPT).

 «Για όσο διάστημα υπάρχουν τα πυρηνικά όπλα, παραμένει ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν και η απειλή της διάδοσής τους», σημείωσε ο Ροχανί στη διάρκεια μιας συζήτησης για τον πυρηνικό αφοπλισμό που γίνεται στο περιθώριο της Γενική Συνέλευσης του ΟΗΕ, μιλώντας εκ μέρους του Κινήματος των Αδεσμεύτων. Πρόσθεσε δε ότι ο κόσμος «περίμενε πάρα πολύ» για να δεσμευθεί στον πυρηνικό αφοπλισμό. «Σχεδόν 40 χρόνια διεθνών προσπαθειών για τη δημιουργία μιας ζώνης χωρίς πυρηνικά όπλα στη Μέση Ανατολή έχουν δυστυχώς αποτύχει», κατήγγειλε ο ίδιος.

«Είναι αναγκαία άμεσα και πρακτικά βήματα προς τη δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης. Το Ισραήλ, η μόνη χώρα στην περιοχή που δεν έχει υπογράψει τη Σύμβαση για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων, θα πρέπει να το κάνει χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση», επεσήμανε.

«Όλες οι πυρηνικές δραστηριότητες στην περιοχή θα πρέπει να υποβάλλονται» στους ελέγχους της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), υπογράμμισε ο Ροχανί.

Πηγή; ΑΠΕ/ΜΠΕ

26 September 2013 17:49

πηγή : http://www.ertopen.com./eidiseis/item/5628-kalesma-rochani-sto-israhl-na-ypograpsei-symbash-gia-th-mh-diadosh-twn-pyrhnikwn-oplwn#.UkS5PD-Hf6M

BASHAR AL ASSAD: ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!

 

«Έχουμε όπλα που θα τυφλώσουν το Ισραήλ»!

 

Την ύπαρξη μυστικών όπλων στη Συρία αποκάλυψε ο πρόεδρος της χώρας Bashar Al Assad, όπλων τα οποία καμία σχέση με τα χημικά έχουν, όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο σχεδόν… περιχαρής Assad, γιατί «ξεφορτώνεται»  ένα μεγάλο φορτίο που είχε αυτό των χημικών(!) σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην εφημερίδα του Λιβάνου Al-Akhbar ανέφερε την ύπαρξη άλλων όπλων πιο ισχυρών από τα χημικά.

 

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Συρίας είπε πως η ύπαρξη των χημικών όπλων έχει χάσει πλέον την αξία της ως στρατηγικό όπλο  και ότι η χώρα του «διαθέτει πιο προηγμένο οπλοστάσιο, το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως αποτρεπτικό όπλο και που είναι σε θέση να τυφλώσει το Ισραήλ μέσα σε δευτερόλεπτα»!

 

Ο ίδιος δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το είδος των όπλων αυτών περιορίστηκε μόνο να πει πως θα ήταν καλύτερα για το Ισραήλ να μη δοκιμάσει την ισχύ τους.

 

Σε ότι αφορά τα χημικά ο Assad εμφανίστηκε και δήλωσε  χαρούμενος γιατί ξεφορτώνεται το βάρος αυτό:

 

«Θα απαιτήσει  μεγάλα ποσά χρημάτων και θα πάρει χρόνια σκληρής δουλειάς έτσι ώστε να ξεφορτωθούμε αυτά τα χημικά υλικά και θα υπάρξουν επιπτώσεις για το περιβάλλον. Έτσι και σε ότι αφορά εμάς θα ήταν καλύτερο τα όπλα αυτά απλά  να μας τα πάρουν από εδώ».

 

Που να το ήξερε ο ατυχής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ John Kerry ότι η απειλή του για  τα χημικά της Συρίας όχι μόνον δεν αποδείχθηκε τελικά απειλή,  αλλά αντίθετα έκανε και χάρη στον Assad καθώς έτσι άλλοι θα επωμιστούν τα τεράστια ποσά που θα απαιτηθούν για την καταστροφή τους και που προφανώς ο Assad δεν είχε να δώσει!

 

πηγή : defencenet.gr  26/09/13 – 23:11