ΟΛΜΕ: Αποφάσεις ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας – Αθήνα, 25/09/2013

Σχολιάστε

ΟΛΜΕ: Αποφάσεις ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας

Αθήνα, 25/09/2013

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Να αθωωθούν οι έξι εργαζόμενοι στα σπήλαια του πρώην Δήμου Σάμης που σύρονται στα δικαστήρια, καθώς και το μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ και περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Μαντζουράτος, που συμπαραστάθηκε στον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις τους.

ΌΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΣΑΜΗΣ, από τις 9 το πρωί.

Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας απαιτεί να αθωωθούν οι έξη εργαζόμενοι στα σπήλαια του πρώην Δήμου Σάμης, οι οποίοι δικάζονται τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, επειδή κινητοποιήθηκαν για να μην απολυθούν. Μαζί τους δικάζεται και ο συνάδελφος Δημήτρης Μαντζουράτος που, υλοποιώντας απόφαση του σωματείου μας, συμπαραστάθηκε στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις. Οι συνάδελφοι δικάζονται με την κατηγορία της «παρακώλησης συγκοινωνιών»!!!. Ουσιαστικά, διώκονται επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δουλειά. Μάρτυρες κατηγορίας είναι οι αστυνομικές αρχές και ο πρώην Δήμαρχος Σάμης κ. Βαλέτας.

Οι διώξεις εναντίον των εργαζομένων δείχνουν ότι αντιλαϊκή πολιτική και αυταρχισμός πάνε χέρι – χέρι. Αποτελούν μέρος της γενικότερης τακτικής της πλουτοκρατίας και των δυνάμεων που τη στηρίζουν να τρομοκρατήσουν το λαό.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, να σταθούν δίπλα στους διωκόμενους: να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να είναι σε ετοιμότητα για άμεση αντίδραση.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΝΟΜΙΜΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Να είμαστε παρόντες στη δίκη που γίνεται τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, από τις 9 το πρωί, στο ειρηνοδικείο Σάμης, για να απαντήσουμε στην πρόκληση σε βάρος των δικαιωμάτων μας, μαζικά και αγωνιστικά.

Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ στηρίζει την 3ωρη διευκολυντική στάση

(11πμ – 2 μμ), που έχει προκηρύξει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης, τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να παραβρεθούν στα δικαστήρια.

 

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων

των ΕΛΜΕ της χώρας

—————-

     Ο.Λ.Μ.Ε.  

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ (25/9/2013)

Σχετικά με τα Υπηρεσιακά Συμβούλια

            Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ εκτιμά ότι αυτή την περίοδο θα οξυνθεί από τη μεριά της διοίκησης της εκπαίδευσης η αυθαιρεσία στις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων με στόχο μέσα από την απαξίωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΥΣ) να δημιουργηθεί η νέα ανατριχιαστική «δεξαμενή» των προς απόλυση συναδέλφων / – ισσών.

            Με τα δεδομένα αυτά η ΓΣ εκτιμά πως υπάρχει περισσότερο από κάθε άλλη φορά η ανάγκη καθολικής, και συγκροτημένης αντίδρασης των αιρετών που να βασίζεται στις αρχές του κλάδου και τις αποφάσεις των συνεδρίων.

Μέσα στα πλαίσια αυτά προτείνουμε:

1.       Να γίνουν άμεσα συσκέψεις αιρετών ανά περιφέρεια με την ευθύνη της οργάνωσης από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.

2.      Οι θέσεις του κλάδου για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων είναι απόλυτα δεσμευτικές για τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου. Ως εκ τούτου, οφείλουν να συνταχθούν με τις θέσεις αυτές και να μη συναινέσουν σε καμιά περίπτωση, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις και στη βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

3.      Θεωρούμε επιβεβλημένη την ύπαρξη ενός κειμένου – πλαισίου που θα περιλαμβάνει τις αναλυτικές θέσεις της Ομοσπονδίας πάνω σε όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις υπηρεσιακές μεταβολές. Προτεινόμενοι άξονες του κειμένου:

α) 20 μαθητές ανά τμήμα, 15 μαθητές/κατεύθυνση, καμία σύμπτυξη ή συνδιδασκαλία, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

β) Άνοιγμα όλων των υποστηρικτικών δομών (Ενισχυτική, ΠΔΣ, Τμήματα ένταξης, Βιβλιοθήκες, ΣΔΕ, Γραμματειακή υποστήριξη).

γ) Να επανέλθουν οι τομείς και ειδικότητες ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν. Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες.

δ) Δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο των 102 ΕΠΑΣ.

ε) Δεν αποδεχόμαστε την αύξηση ωραρίου που δημιουργεί τεχνητά πλεονάσματα.

Στ) Επαναλειτουργία εργαστηρίων με ορισμό υπευθύνων ανά εργαστήριο (Φυσικών Επιστημών, Πληροφορικής).

4.      Καλούμε τα διορισμένα μέλη των ΠΥΣΔΕ να συνταχθούν με τις θέσεις του κλάδου που στηρίζουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Σε αντίθετη περίπτωση είναι υπόλογοι απέναντι στον κλάδο. Όσοι αντιμετωπίζουν τον εκπαιδευτικό ως έναν αριθμό στην επίτευξη των μνημονιακών δεσμεύσεων δεν έχουν καμία θέση στο εκπαιδευτικό κίνημα.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων

των ΕΛΜΕ

——————-

    Ο.Λ.Μ.Ε.    

 Αθήνα, 25/09/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σχετικά με τις μαθητικές καταλήψεις

            Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν οι μαθητικές καταλήψεις όσο και οι προσπάθειες συκοφάντησης, εκφοβισμού και υπονόμευσής τους. Το εκπαιδευτικό κίνημα με αίσθηση παιδαγωγικής ευθύνης, αγωνιστικού ήθους και δημοκρατικής συνείδησης, υπογραμμίζει:

1.      Το μαθητικό κίνημα έχει οργανωτική αυτοτέλεια όπως κατοχυρώθηκε με νόμο από τη δεκαετία του 80. Άλλωστε αρκετοί μαθητές του λυκείου ψηφίζουν και έχουν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.

2.      Δεν είμαστε ουδέτεροι! Δεν υποκινούμε τις καταλήψεις ούτε κρυβόμαστε πίσω από αυτές. Στηρίζουμε όμως τους δίκαιους αγώνες της νέας γενιάς η οποία βλέπει το σχολείο να μαραζώνει, την ανεργία στους νέους να ξεπερνά το 60% και την οικογένεια τους να βρίσκεται με τη θηλιά στο λαιμό.

3.      Καλούμε τους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας να θωρακίσουν τα σχολεία απέναντι στην αστυνομική βία, την αυθαιρεσία και τους εκφοβισμούς. Τα σχολεία χρειάζονται εκπαιδευτικούς κι όχι εισαγγελείς, αστυνομικούς και αυτόκλητους «αγανακτισμένους πολίτες».

4.      Ζητάμε από τους Δ/ντές των σχολείων οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ονομαστικές καταγγελίες κατά μαθητών τους να ανακαλέσουν άμεσα τις καταθέσεις τους και, παράλληλα, να συζητήσουν με τους μαθητές τους για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.

            Οι πραγματικοί δάσκαλοι είναι φωτεινό ορόσημο και όχι παιδονόμοι!

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων

των ΕΛΜΕ

Αθήνα, 25/09/2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

            Με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και τις απειράριθμες αποδείξεις εγκληματικών ενεργειών της νεοναζιστικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής», η ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν στα σχολεία, στις Γ.Σ., στις Επιτροπές Αγώνα τα παρακάτω:

1.      Οφείλουμε με κάθε πρόσφορο, παιδαγωγικό και δημοκρατικό τρόπο να συμβάλουμε στη δημιουργία αντιφασιστικής συνείδησης στους μαθητές μας. Μέσα από το «κρυφό» αναλυτικό πρόγραμμα με DVD, συζητήσεις, διαλέξεις, να προκρίνουμε τη μνήμηενάντια στη λήθη.

2.      Διαχωρίζουμε τη νεανική άγνοια, τον αυθορμητισμό και την ενδεχομένη αφέλεια από τις εγκληματικές συμμορίες των νεοναζί. Οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε με πειθώ και διάλογο στους μαθητές μας, αλλά αμείλικτα στους νοσταλγούς του Χίτλερ.

3.      Στα σχολεία, και λόγω κρίσης επεκτείνεται η ενδομαθητική και άλογη βία. Αν ένα τμήμα της νεολαίας «γοητεύεται» από τη σύγκρουση οφείλουμε, θαρρετά, αποφασιστικά να πείθουμε για την ανοχή απέναντι στο διαφορετικό, για την ισότητα, την ελευθερία και να δίνουμε θετική διέξοδο.

4.      Θωρακίζουμε τα σχολεία από τη διείσδυση της φασιστικής συμμορίας, χωρίς υπεκφυγές.

5.      Δίνουμε γόνιμη και δημιουργική διέξοδο στους μαθητές μας, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στον ελεύθερο χρόνο αξιοποιώντας τις πρωτοβουλίες, τις ομάδες στους δήμους και τα ομαδικά ή ατομικά ενδιαφέροντα.

Οι εκπαιδευτικοί όλης της χώρας είναι «εκ πεποιθήσεως» αντιφασίστες. Θα σταθούν απέναντι στην επέκταση και προσπάθεια διείσδυσης των νεοναζί στα σχολεία. Σ’ αυτή τη δημοκρατική πανστρατιά καλούμε κάθε πολίτη, κάθε συλλογικότητα και φορέα στο πλευρό μας.

Από τη Γ.Σ. των Προέδρων

των ΕΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2

ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255

FAX: 210 33 11 338                          

www.olme.gr      

e-mail: olme@otenet.gr           Αθήνα, 25/09/2013


πηγή : alfavita.gr Πέμ, 26/09/2013 – 15:23

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s