Τους επόμενους μήνες η απόφαση του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ -Τι έγινε στην Ολομέλεια του ΣτΕπ – Νωρίτερα το κάλεσμα απ’την ΠΟΣΠΕΡΤ : Παρασκευή 27/9 στις 09.30 όλοι στη συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ

Σχολιάστε

Τους επόμενους μήνες η απόφαση του ΣτΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση της ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με το αίτημα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για την ακύρωση της ΠνΠ με την οποία καταργήθηκε η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Πρόεδρος της Ολομέλειας του ΣτΕ ήταν ο Σωτήρης Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Κωνσταντίνος Κουσούλης.
Η διαδικασία ήταν σύντομη και ο κ. Ρίζος δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της επιχειρηματολογίας των δικηγόρων της ΕΡΤ. Αντ’ αυτού θα δεχτεί υπομνήματα για το κάθε θέμα ξεχωριστά που έθεσε ο εισηγητής Κ. Κουσούλης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου. Η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ αναμένεται να εκδοθεί σε μερικούς μήνες.

 Η επιχειρηματολογία των εργαζομένων της ΕΡΤ είχε να κάνει με την καταπάτηση της νομοθεσίας περί απολύσεως χωρίς προειδοποίηση, την συνταγματική επιταγή για ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και την μη ουσιαστική ύπαρξη του διάδοχου φορέα.

Η πλευρά των υπουργών επιχειρηματολόγησε περί της νομιμότητας ισχυριζόμενη ότι α) οι εκτελεστικές πράξεις δεν απαιτούν αιτιολογική έκθεση, β) ότι δεν θα μπορούσε να τηρηθεί ο νόμος περί συζήτησης και ειδοποίησης των προς απόλυση εργαζομένων γιατί κανείς από τους μετόχους δεν γνώριζε ότι θα γίνει το κλείσιμο της ΕΡΤ, γ) ότι το σύνταγμα και οι νόμοι δεν προβλέπουν πουθενά σαφώς ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να είναι κρατική, και ότι αντ’ αυτού μπορεί απλά να ελέγχεται από το κράτος (κάτι που δημιούργησε ερωτηματικά) και δ) ότι το πρόγραμμα που καλύπτει η ΔΤ σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και διαδίκτυο είναι άρτιο, πλούσιος και αντικειμενικό.

Εντύπωση προκάλεσε η εμφανής διάθεση του προέδρου να συντομεύσει η διαδικασία και οι συχνές παρατηρήσεις του προς τους δικηγόρους της ΕΡΤ. 

 

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

27 September 2013 14:33

πηγή : http://www.ertopen.com./eidiseis/item/5673-toys-epomenoys-mhnes-h-apofash-toy-ste-gia-to-kleisimo-ths-ert#.UkWVbj-Hf6M

Στο ΣτΕ το λουκέτο στην ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεδρίαση της ολομέλειας του ΣτΕ σχετικά με το αίτημα που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ για την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με την οποία καταργήθηκε η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Η διαδικασία ήταν σύντομη και ο πρόεδρος Σ. Ρίζος δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της επιχειρηματολογίας των δικηγόρων της ΕΡΤ. Αντ’ αυτού θα δεχτεί υπομνήματα για το κάθε θέμα ξεχωριστά που έθεσε ο εισηγητής Κ. Κουσούλης μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Η επιχειρηματολογία των εργαζομένων της ΕΡΤ είχε να κάνει με την καταπάτηση της νομοθεσίας περί απολύσεως χωρίς προειδοποίηση, την συνταγματική επιταγή για ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και την μη ουσιαστική ύπαρξη του διάδοχου φορέα. Η πλευρά των υπουργών επιχειρηματολόγησε περί της νομιμότητας. Εντύπωση προκάλεσε η εμφανής διάθεση του προέδρου να συντομεύσει η διαδικασία και οι συχνές παρατηρήσεις του προς τους δικηγόρους της ΕΡΤ. 

Πηγή: typologies.gr

27/09/2013 – 13:01

πηγή : http://www.enikos.gr/society/177591,Sto_StE_to_loyketo_sthn_ERT.html
Παρασκευή 27/9 στις 09.30 όλοι στη συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ

Το μαύρο της κυβέρνησης στην ΕΡΤ είναι μαύρο στη δημοκρατία. Είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Ο μόνος δρόμος  είναι η αντίσταση.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός της Καλφαγιάννης Παναγιώτης, έχοντας εμπιστοσύνη και θέλοντας να τιμήσουν τους θεσμούς της Δημοκρατίας από την ίδια μέρα της 11ης Ιουνίου 2013, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουν στην πράξη την απόφαση των Κεδίκογλου – Στουρνάρα για μαύρο στην ΕΡΤ και κατ΄ επέκταση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου που είναι σε αναντιστοιχία από το Σύνταγμα της Ελλάδας.
Είναι η ώρα επιτέλους που οι θεσμοί πρέπει να δείξουν ότι έχουν διακριτούς ρόλους και υπηρετούν την κοινωνία.

Η ΕΡΤ είναι συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα πολίτη και υποχρέωση της πολιτείας να την παρέχει.

Οι αντισυνταγματικές μέθοδοι, η αλαζονεία, η φασιστική νοοτροπία, το «αποφασίζομεν και διατάζομεν» για μαύρο στην κοινωνία μαύρο στις ζωές μας δεν θα περάσει.
Η Παγκόσμια κοινότητα, ο ελληνικός λαός, οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού σύσσωμοι έχουν ταχθεί κατά του μαύρου της ΕΡΤ.

Οι δικαστές κρίνουν και δικάζουν εν ονόματι των πολιτών και του Ελληνικού ‘Έθνους γι αυτό είμαστε σίγουροι ότι δεν θα περάσει ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ.

Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή παράθυρο στην κοινωνία όπως το Σύνταγμα της Ελλάδας και οι διεθνείς συνθήκες προβλέπουν.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι αγώνας για την Δημοκρατία, για τους θεσμούς, για την ελευθερία και ενάντια στην κατάργηση κάθε δημόσιου αγαθού.
Ξεκινήσαμε έναν ανένδοτο αγώνα, εδώ και 110 ημέρες ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ έγινε σημείο αναφοράς  και παράδειγμα προς μίμηση.

Αυτός ο φάρος πρέπει να συνεχίσει να μένει αναμμένος και γι αυτό σας καλούμε να διαδηλώσουμε  και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί ότι η ΕΡΤ είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Ελλάδας και θα παραμείνει ανοιχτή.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9 ΣΤΙΣ 09.30- Πανεπιστημίου 47- 49

πηγή : http://www.ertopen.com./eidiseis/item/5662-paraskeyh-27-9-stis-09-30-oloi-sth-sygkentrwsh-exw-apo-to-ste#.UkTQyz-Hf6M

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s