Επαφές Σαμαρά με στελέχη της JP Morgan (ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ)

Σχολιάστε

Επαφές Σαμαρά με στελέχη της JP Morgan (ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ)

Ο Δοτός πρωθυπουργός Αντ.Σαμαράς, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, θα συναντηθεί σήμερα με διευθύνοντες συμβούλους αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών, ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες- θα συμμετάσχει και σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με κορυφαία στελέχη της JP Morgan, μεταξύ των οποίων και ο διευθύνων σύμβουλός της, Jamie Dimon.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική τράπεζα την προηγούμενη εβδομάδα εξέδωσε δύο εκθέσεις ελληνικού ενδιαφέροντος: η μία για τις τράπεζες και η άλλη συνολικά για την οικονομία και την αγορά.

Η JP Morgan αναφέρει σε αυτές ότι η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, εκτιμώντας ότι η »ανάπτυξη» μπορεί να ξεκινήσει το 2ο 6μηνο του 2014, ενώ η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος (ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΜΑΧΑΙΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ, δηλ. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΙΣΘΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ, ΧΤΥΠΗΜΑ ΕΤΣΙ και ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΕΚΜΗΔΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ), το οποίο μπορεί να είναι υψηλότερο από τον στόχο.

Ο οίκος θεωρεί πως η Ελλάδα θα χρειαστεί και 3ο πακέτο στήριξοΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ και βλέπει ως εξαιρετικά πιθανό το σενάριο να υπάρξει μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που έχει στην κατοχή του ο επίσημος τομέας (OSI), με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των ωριμάνσεων.(ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ κι Ο ΤΣΙΠΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ, ΒΛΕΠΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΑΣΜΟΥΣΕΝ της ΕΚΤ ΣΤΙΣ 17 του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ)

Η αναδιάρθρωση αυτή εκτιμάται ότι μπορεί να συνοδευτεί από επιπλέον χαλάρωση των όρων συγχρηματοδότησης των κοινοτικών προγραμμάτων και από δημοσιονομικές ΕΝΕΣΕΙΣ από κάποιον νέο μηχανισμό.

Πηγή : defencenet.gr 30/09/13 – 12:20

 

Στη συνάντηση παίρνουν μέρος οι εκπρόσωποι των JP Morgan – BlueCrest Capital Management LLP – Eaglevale Partners LP – EMSO Partners Limited – Fidelity Management & Research Co. – Greylock Capital Management, LLC -King Street Capital – Lazard Asset Management -Norges Bank Investment Management – NWI Management, LP – Oppenheimer Funds -QFR Capital Management L.P. – Wellington Management BTG Pactual.

 

Από τις 12.00 μέχρι τις 13.30 ο κ. Σαμαράς θα παρακαθίσει σε γεύμα με CEO εισηγμένων εταιρειών στα γραφεία της MAREA, γεύμα στο οποίο παίρνουν μέρος οι εκπρόσωποι των: Goldman Sacks – Blackrock – News Corp – Paulson & Co. – BIC Thomson Reuters – Alcoa – HighBridge.

 

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να δημιουργήσει προσβάσεις στις εταιρίες που ενεργοποιούνται στην αγορά ομολόγων, καθώς στο δεύτερο εξάμηνο του 2014 η χώρα θα επιχειρήσει να βγει στις αγορές για δανεισμό.-

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s