Στο άρθρο 99 εντάχθηκε και η Βωβός, αφού »γλύτωσε» το boss την εκκαθάριση και βάζει μπρος το mall στο Βοτανικό για περισσότερο »πολιτισμό»

Σχολιάστε

Στο άρθρο 99 εντάχθηκε και η Βωβός

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Δεκτό έκανε το Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική για ένταξη στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.
Η εξέλιξη επιτρέπει στην εταιρεία να προχωρήσει στην διαμόρφωση πλάνου εξυγίανσης. Και αποτρέπει την εισηγμένη από τα χειρότερα, την ένταξη σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Πλέον, θα απαιτηθούν από δύο έως τέσσερις μήνες μέχρι η εταιρεία να επικυρώσει τη συμφωνία εξυγίανσης με την πλειονότητα των πιστωτών της, όπως προβλέπει ο πτωχευτικός κώδικας.
Η συμφωνία εξυγίανσης αποτελεί το δεύτερο βήμα για τη διάσωση της εταιρείας που μεσουρανούσε στο εγχώριο real estate πριν από μερικά χρόνια. Η έγκρισή της εξαρτάται από το σχέδιο εξυγίανσης που θα καταρτίσει η Βωβός και το οποίο θα προβλέπει πώς η εταιρεία θα ξαναγίνει βιώσιμη και με ποιον τρόπο θα αποπληρωθούν οι οφειλές της εισηγμένης προς ιδιώτες πιστωτές και Δημόσιο.
Η ΜΒΔΤ παρουσιάζει οφειλές της τάξης των 700 εκατ. ευρώ σε τράπεζες και λοιπούς πιστωτές, ωστόσο η κατάσταση, όπως αναφέρουν από την εταιρεία, θα μπορούσε να είναι διαχειρίσιμη, καθώς η αξία των στοιχείων του ενεργητικού ξεπερνάει ή «αγγίζει» το ποσό αυτό.
«Άρθρο 99 ή πτώχευση»
Τον περασμένο Δεκέμβριο, εξάλλου, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Άρης Βωβός είχε σημειώσει στην τακτική γενική συνέλευση ότι η ένταξη στο άρθρο 99 αποτελεί μονόδρομο.
Όπως είχε αναφέρει, η υπαγωγή στην «ομπρέλα» του άρθρου 99, θα επιτρέψει στην εταιρεία να παραμείνει με μεγάλης αξίας ακίνητη περιουσία και με τραπεζικό δανεισμό όχι υψηλότερο των 300 εκατ. ευρώ.
«Σε περίπτωση πτώχευσης, η εταιρεία θα οδηγούνταν σε εκκαθάριση που θα διαρκούσε 8 – 10 χρόνια» είχε σημειώσει, λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2012, ο Άρης Βωβός.
«Κλειδί» ο Βοτανικός
Η εισηγμένη στηρίζει τις προοπτικές για την αρχή του τέλους του οικονομικού αδιεξόδου της και στην αποπεράτωση του ημιτελούς εμπορικού κέντρου στις οδούς Αγίας Άννης και Αγίου Πολυκάρπου στο Βοτανικό.
Το έργο έχει λάβει το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έχει γνωμοδοτήσει θετικά επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος.
Για το mall στο Βοτανικό, η εισηγμένη αναζητά στρατηγικό επενδυτή και βρίσκεται σε σχετικές συζητήσεις με όλους τους –πιθανώς– ενδιαφερόμενους τους τελευταίους μήνες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Σημειώνεται ότι η κυριότητα του ακινήτου της Βωβός, έκτασης  43,2 χιλιάδων τ.μ., στο Βοτανικό έχει περιέλθει στην Alpha Bank (δίκην ενέχυρου), μία εκ των βασικών πιστωτριών της εταιρείας, ως αποτέλεσμα των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει.

 

dimitris.delevegos@capital.gr                   Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 – 01:01

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s