Αποσύρεται άρον άρον ο χάρτης υγείας των νοσοκομείων

Σχολιάστε

Αποσύρεται άρον άρον ο χάρτης υγείας των νοσοκομείων

Την είδηση ότι διατάχθηκε από το υπουργείο Υγείας η άμεση απόσυρση του υγειονομικού χάρτη με τον αριθμό των εργαζομένων σε κάθε μονάδα της χώρας, μετά την αποκάλυψη ότι παρουσιάζει λανθασμένα στοιχεία, μεταδίδει το iatropedia.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την εντολή έδωσε ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ) κ. Π.Ευσταθίου μετά τη διαπίστωση από εργαζόμενους του Νοσοκομείου Λήμνου ότι στα περισσότερα νοσοκομεία το προσωπικό ήταν ακόμη και τριπλάσιο από αυτό που υπηρετεί στην πραγματικότητα.

Ενδεικτικά το Σισμανόγλειο της Αθήνας σύμφωνα με τον υγειονομικό χάρτη έχει 3774 άτομα προσωπικό, το Νοσοκομείο Δράμας 1855, το Νοσοκομείο Πρέβεζας 989, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων 6112, το Νοσοκομείο Αγ Νικολάου 1111 ενώ ο Ευαγγελισμός έχει 7457 εργαζόμενους!

Ο εν λόγω χάρτης δημιουργήθηκε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας όμως δεν ανανεώθηκε ποτέ με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να διατυπώνουν φόβους ότι στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί για την ανακατανομή  των Μονάδων και του προσωπικού σε όλη την χώρα θα γίνουν τραγικά λάθη.

Ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Π. Ευσταθίου έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση για  να διαπιστωθούν τα αίτια που ο χάρτης υγείας δυσλειτουργεί.

01 October 2013 10:50

Πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/6003-aposyretai-aron-aron-o-charths-ygeias-twn-nosokomeiwn#.Ukwt-xCHf6M

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s