Δίδακτρα και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο…. – 500 ευρώ ετησίως για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα

Σχολιάστε

Δίδακτρα και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο 500 ευρώ ετησίως για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα

Η σύγκλητος του Παντείου σε συνεδρίασή της την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου το πρωί αποφάσισε την εισαγωγή διδάκτρων στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Θα υπάρξει εισήγηση στο Συμβούλιο Ιδρύματος για να επικυρωθεί η απόφαση. Τα δίδακτρα θα είναι 500 ευρώ ετησίως για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Να σημειωθεί ότι το Πάντειο Πανεπιστήμιο ήταν από τα λίγα ιδρύματα πανελλαδικά στα οποία τα μεταπτυχιακά προγράμματα ήταν δωρεάν. 

Ο οικονομικός στραγγαλισμός των πανεπιστημίων ο οποίος είναι η πολιτική της Κυβέρνησης Σαμαρά σπρώχνει τα πανεπιστήμια  στην εισαγωγή διδάκτρων. Το ένα ίδρυμα μετά το άλλο δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα αναλώσιμα υλικά του, δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές διοικητικές και ακαδημαϊκές λειτουργίες καθώς παράλληλα τρέχει η διαθεσιμότητα – απόλυση του προσωπικού. Η υποχρηματοδότηση και οι περικοπές επιδέξια και αθόρυβα αναγκάζουν τα τριτοβάθμια ιδρύματα να υιοθετήσουν τη συμπεριφορά ιδιωτικής επιχείρησης για να βρουν νέους πόρους. Τα δίδακτρα καθιερώνονται από τα «κάτω» στο πλαίσιο της «αυτοτέλειας», της «σύνδεσης με την κοινωνία και την οικονομία», της αλλαγής «χρηματοδοτικής κουλτούρας», της «απελευθέρωσης από τα δεσμά της δημόσιας χρηματοδότησης»

 Η απόφαση της συγκλήτου του Παντείου ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη κατάργηση κάθε μορφής δημοσίου-δωρεάν πανεπιστημίου…

 

Παναγιώτης Κάτσικας

πηγή : alfavita.gr Πέμ, 03/10/2013 – 16:50

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s