ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΛΟΙΟ Ο ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΚΕΛΛΑΡΗΣ και ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΟΜΠΑΜΑ : Τα «γεράκια» του Τea Party βάζουν λουκέτο στις ΗΠΑ

Σχολιάστε

ΣΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΚΛΟΙΟ Ο ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΚΕΛΛΑΡΗΣ και ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΟΜΠΑΜΑ :Τα «γεράκια» του Τea Party βάζουν λουκέτο στις ΗΠΑ

Η παράλυση της αμερικανικής κυβέρνησης, που έστειλε σε υποχρεωτική αργία περίπου 800.000 δημοσίους υπαλλήλους, είναι το αποτέλεσμα μιας καλά ενορχηστρωμένης επίθεσης μιας ομάδας Ρεπουμπλικάνων τους οποίους στηρίζει το υπερσυντηρητικό Kίνημα του Tσαγιού και που στην Ουάσιγκτον τους αποκαλούν, ανάλογα με την ιδεολογική τοποθέτηση, από «πατριώτες» έως «εξτρεμιστές του κόμματος» ή και «τζιχαντιστές».
Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έκανε πίσω στις απαιτήσεις των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι ζητούσαν την αναστολή της χρηματοδότησης του «Obamacare» για έναν χρόνο.

Η επίθεση ξεκίνησε το 2011, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων κυρίως εξαιτίας της δυναμικής που είχε προσδώσει στο μέχρι τότε ημιθανές κόμμα το Tea Party.

Στο στόχαστρό τους από την πρώτη στιγμή ήταν η μείωση του κράτους, το οποίο αντιμετωπίζουν ως εχθρό. Και ακόμα μεγαλύτερος «εχθρός» έγινε ο νόμος για τη διεύρυνση της κοινωνικής ασφάλισης, γνωστός ως «Obamacare», τον οποίο επιχειρούν να εξαφανίσουν με λύσσα, παρότι έχει ψηφιστεί από το 2010 και παρότι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας τον επικύρωσε το 2012.

Επιμένουν τους 33 αυτούς μήνες που διαρκεί η αναμέτρηση Ρεπουμπλικάνων- Δημοκρατικών με θέμα τον προϋπολογισμό, να συνδέουν κάθε έγκριση ομοσπονδιακής χρηματοδότησης με την εφαρμογή του «Obamacare», αναμέτρηση που έφτασε στα άκρα όταν άφησαν να πέσει «μαύρο» σε τμήματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όταν ο Ομπάμα και οι Δημοκρατικοί που ελέγχουν τη Γερουσία αρνήθηκαν να αναστείλουν τη χρηματοδότηση του προγράμματος για έναν χρόνο, όπως ζητούσαν οι Ρεπουμπλικάνοι, προκειμένου να υπογράψουν τον προϋπολογισμό.

Τεντ Κρουζ   Εκλέχτηκε για πρώτη φορά γερουσιαστής Τέξας στις εκλογές του 2012, υποστηρίζεται από το Κίνημα του Τσαγιού και πολλοί τον θεωρούν ως πιθανό υποψήφιο για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρΤεντ Κρουζ
Εκλέχτηκε για πρώτη φορά γερουσιαστής Τέξας στις εκλογές του 2012, υποστηρίζεται από το Κίνημα του Τσαγιού και πολλοί τον θεωρούν ως πιθανό υποψήφιο για το χρίσμα του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016, στην προσπάθειά του να αυξήσει την επιρροή του στους ισπανόφωνους ψηφοφόρους.
Ο πατέρας του είναι Κουβανός.

Χτύπησε «ταβάνι»
Κι ενώ Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι ακροβατούν επικίνδυνα με τους «ελεύθερους σκοπευτές» του Tea Party να μπλοκάρουν στη Βουλή την οποιαδήποτε συζήτηση, πλησιάζει επικίνδυνα η 17η Οκτωβρίου, μέχρι την οποία η Ουάσιγκτον θα πρέπει να έχει διαλέξει μεταξύ της αύξησης του ορίου δανεισμού ή της αθέτησης οικονομικών υποχρεώσεων, καθώς ο δανεισμός θα έχει χτυπήσει το «ταβάνι» των 16,7 τρισ. δολαρίων.

Οι αδιάλλακτοι θα επιχειρήσουν να συνδέσουν κι αυτή τη μάχη με τη μεταρρύθμιση για την υγεία. Εξάλλου, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν: οι περισσότεροι από τους «ιεροκήρυκες του παραλογισμού» εκλέγονται σε περιοχές που ουδέποτε εκλέγουν Δημοκρατικούς, οπότε θα φαινόταν «δειλία» αν υποχωρούσαν από τις θέσεις τους.

Τομ Γκρέιβς   Εκλέχτηκε το 2010 σε περιφέρεια της Τζόρτζια όπου ο Ομπάμα πήρε μόλις το ένα τέταρτο των ψήφων στις εκλογές του 2012. Εξασφάλισε δε ποσοστό 73%, έχοντας κυρίως την υποστήριξη του Tea ParΤομ Γκρέιβς
Εκλέχτηκε το 2010 σε περιφέρεια της Τζόρτζια όπου ο Ομπάμα πήρε μόλις το ένα τέταρτο των ψήφων στις εκλογές του 2012. Εξασφάλισε δε ποσοστό 73%, έχοντας κυρίως την υποστήριξη του Tea Party και των χρηματοδοτών του.
Ο Τομ Γκρέιβς, για παράδειγμα, εκ των πρωταιτίων του «βραχυκυκλώματος» και υψηλό στέλεχος του Kινήματος του Tσαγιού, εκλέγεται σε περιφέρεια της Τζόρτζια όπου ο Ομπάμα πήρε μόλις το ένα τέταρτο των ψήφων.

Ο Τεντ Κρουζ, γερουσιαστής του Τέξας που εκλέχθηκε πρώτη φορά στις εκλογές του 2012, νικώντας τον αντίπαλό του με 15 ποσοστιαίες μονάδες και υποστηρίζεται από το Tea Party, θεωρείται από τους πρωταγωνιστές της ιλαροτραγωδίας που παίζεται στις ΗΠΑ. Ήταν αυτός που στις 24 Σεπτεμβρίου μιλούσε στη Γερουσία για 21 ώρες και 19 λεπτά, δίχως παύσεις, ούτε για να φάει ούτε καν για να πάει στην τουαλέτα, παρά μόνο για να πιει μερικές γουλιές νερό, με στόχο να εμποδίσει τη συζήτηση για την επίτευξη συμφωνίας επί του προϋπολογισμού. Για να γεμίσει τον χρόνο, διάβασε κι ένα παραμύθι (άγνωστο παραμένει πόσοι γερουσιαστές αποκοιμήθηκαν, ακούγοντάς το…).

Μαρκ Μίντοους   Εκλέχθηκε βουλευτής στη Βόρεια Καρολίνα για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2012, με διαφορά 15% από τον αντίπαλό του. Ψήφισε κατά της χορήγησης βοήθειας στους πληγέντες από τον τυφώνα ΣάνΜαρκ Μίντοους
Εκλέχθηκε βουλευτής στη Βόρεια Καρολίνα για
1η φορά τον Νοέμβριο του 2012, με διαφορά 15% από τον αντίπαλό του. Ψήφισε κατά της χορήγησης βοήθειας στους πληγέντες από τον τυφώνα Σάντι και το CNN τον χαρακτήρισε εκ των αρχιτεκτόνων της πρότασης περί παγώματος της χρηματοδότησης του Obamacare προκειμένου να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός.

Ήταν αυτός που κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών τον Αύγουστο είχε… μόνιμο στασίδι στα μέσα ενημέρωσης, φίλα προσκείμενα στους Ρεπουμπλικάνους (όρα Fox) και που διοργάνωνε ομιλίες κατά τις οποίες καλούσε τους συναδέλφους του να καταψηφίσουν κάθε νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την εφαρμογή του Obamacare.

Και καθώς αυξανόταν η επιρροή του μεταξύ των δεξιών ψηφοφόρων και αρκετών βουλευτών, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ συμφώνησε να συμπεριλάβει την πρόταση για αναβολή της χρηματοδότησης του Obamacare στο νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό.

Την Τετάρτη βέβαια, σε μία σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, μετριοπαθείς Ρεπουμπλικάνοι που έχουν αρχίσει να κουράζονται με τους λεονταρισμούς του Κρουζ και των ομοίων του, τον στρίμωξαν στη γωνία, επιδιώκοντας να μάθουν ποιο είναι το πλάνο B, δηλαδή τι θα γίνει όταν θα έρθει η ώρα να συζητηθεί η αύξηση του ορίου του δανεισμού, κι όπως δήλωσαν αρκετοί μετά «ήταν φανερό πως δεν είχε κανένα».

Στήριξη από επιχειρηματίες
Ωστόσο, ο Κρουζ δεν είναι μόνος του. Πολύτιμος αρωγός του στάθηκε ο Μαρκ Μίντοους, βουλευτής από τη Βόρεια Καρολίνα, που κι αυτός εκλέχθηκε για πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2012, με διαφορά 15% από τον αντίπαλό του. Ο Μιτ Ρόμνεϊ εξασφάλισε στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια 61%, όταν κέρδισε ολόκληρη τη Βόρεια Καρολίνα με μια μονάδα διαφορά.

Η δημοτικότητα του Μίντοους οφείλεται στην υποστήριξη που είχε από το Tea Party και κυρίως από τους επιχειρηματίες που στηρίζουν το κίνημα. Μάλιστα, η Τζέιν Μπιλέλο, επικεφαλής του κινήματος στην Πολιτεία, δήλωσε πρόσφατα «πολύ ευχαριστημένη με τη μέχρι τώρα απόδοση» του Μίντοους ο οποίος μετατρέπεται σε «αστέρι του κινήματος».

Την… ικανοποίησή της η Μπιλέλο άντλησε σαφέστατα κι από τη μαχητική του στάση ενάντια στο Obamacare. Ιδιαίτερα δημοφιλής -κι αυτός- στα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης, ο Μίντοους έστειλε τον Αύγουστο μία επιστολή στους επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στα δύο σώματα της Βουλής, ζητώντας τους να συνδέσουν τη μεταρρύθμιση στην υγεία με το νομοσχέδιο για τις κρατικές δαπάνες. Κατάφερε να πείσει 79 από τους συναδέλφους του να υπογράψουν αυτήν την επιστολή, αλλά δεν έμεινε ήσυχος: ηγήθηκε μιας ομάδας 40 βουλευτών που ζήτησαν να μη δοθούν καθόλου χρήματα στο Obamacare.

Ο Μίντοους είχε από την αρχή και την υποστήριξη του βουλευτή από την Τζόρτζια, Τομ Γκρέιβς, ο οποίος εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής το 2010 σε μία ειδική εκλογή. Εφτασε δηλαδή στην Ουάσιγκτον μερικούς μήνες πριν από το κίνημα του τσαγιού, σαρώσει στις ενδιάμεσες εκλογές, με απόψεις που ταιριάζουν πολύ στο κίνημα, όπως την αντίθεση στην έκτρωση και στον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

05.10.13

πηγή : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63898633

Αμερικανικός εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία : Η εύθραυστη ανάκαμψη της αμερικανικής- άρα και της παγκόσμιας- οικονομίας κινδυνεύει.

Πολίτες του Ντιτρόιτ διαδηλώνουν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης του Μίτσιγκαν να βγάλει στο σφυρί μέχρι και τα έργα που κοσμούν τις πινακοθήκες προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη της Πολιτείας.   Πολίτες του Ντιτρόιτ διαδηλώνουν ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης του Μίτσιγκαν να βγάλει στο σφυρί μέχρι και τα έργα που κοσμούν τις πινακοθήκες προκειμένου να πληρωθούν τα χρέη της Πολιτείας.
Όχι τόσο απ’ το κλείσιμο (shutdown) όσων κρατικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ δεν κρίνονται απολύτως απαραίτητες. Αυτό μπορεί να επηρεάζει την καθημερινότητα 320 εκατομμυρίων Αμερικανών, να στέλνει 800 χιλιάδες εργαζόμενους σε άδεια άνευ αποδοχών, να σοκάρει τη διεθνή κοινή γνώμη και να κάνει τη Βρετανία και τη Γερμανία να εκδίδουν ταξιδωτικές οδηγίες για τις ΗΠΑ, αλλά δεν αναμένεται να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Ο μεγάλος κίνδυνος είναι να διατηρήσει την αδιάλλακτη στάση της στις διαπραγματεύσεις για το όριο χρέους, το οποίο πρέπει να αναθεωρηθεί άμεσα, η ίδια ομάδα μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που προκάλεσε το shutdown.

Ένας απ’ τους λόγους που κάνουν τους αναλυτές να μην ανησυχούν πολύ για το shutdown είναι το ότι έχει ξανασυμβεί. Για την ακρίβεια, είναι η 18η φορά που συμβαίνει απ’ το 1976. Τις περισσότερες φορές η ανωμαλία κράτησε λιγότερο από 3 μέρες, ενώ, κάποιες άλλες, λιγότερο από μία.

Ο δικηγόρος πτωχεύσεων Κέβιν Ορ.Ο δικηγόρος πτωχεύσεων Κέβιν Ορ.

Οι άμεσες απώλειες
Η πιο πρόσφατη, επί Κλίντον, ήταν εκείνη που είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια. Το κλείσιμο των δημόσιων υπηρεσιών κράτησε 21 ημέρες, μεταξύ 16 Δεκεμβρίου 1995 και 5 Ιανουαρίου 1996. Οι συνέπειες υπήρξαν περιορισμένες. Η ανάπτυξη δεν είχε πληγεί, η ανεργία δεν αυξήθηκε, ενώ ακόμα και οι 280 χιλιάδες που τέθηκαν σε αργία προσωρινά αποζημιώθηκαν αναδρομικά. Τότε είχε χρειαστεί μια μικρή και απρόσμενη μείωση των επιτοκίων απ’ τη Fed, ενώ σήμερα τα επιτόκια βρίσκονται ήδη σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Πέρα απ’ αυτό, οι άμεσες οικονομικές απώλειες για το κράτος απ’ το shutdown, αν αυτό κρατήσει δύο εβδομάδες, υπολογίζονται, απ’ την εταιρεία οικονομικών ερευνών Macroeconomic Advisers, ακόμα και σε 50 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής οικονομολόγου της Moody’s, Μαρκ Ζαντί, στην Τραπεζική Επιτροπή της Γερουσίας, θα υπάρξει επίπτωση στην ανάπτυξη, η οποία θα είναι κατά 1.4% μικρότερη το τρέχον τρίμηνο.

Με δεδομένο ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ ήταν 16.661 τρισεκατομμύρια δολάρια, στο τέλος αυτού του τριμήνου αναμένεται -εξαιτίας του shutdown- να είναι τελικά αυξημένο κατά 1.1% ή 183 δισ. έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 2.5% ή 416 δισ. δολάρια. Χάθηκαν 233 δισ. για την αμερικανική οικονομία.

Το ζήτημα με το όριο χρέους, το οποίο δεν έχει κάποια αιτιώδη σχέση με το shutdown, απλώς τυχαίνει να συμπίπτουν ως προς τον χρόνο εκδήλωσης, φαίνεται πιο σοβαρό ως προς τις πιθανές επιπτώσεις. Στις ΗΠΑ το μέγιστο ποσό χρημάτων που μπορεί να δανειστεί το κράτος ρυθμίζεται νομοθετικά και αυξάνεται με απόφαση του Κογκρέσου.

Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 16.7 δισ. δολαρίων και, ήδη εδώ και μήνες, σε αυτό το ύψος κυμαίνεται το δημόσιο χρέος και είναι η δημιουργική λογιστική που δίνει λύσεις. Οπως εκτιμούν οι αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch σε έκθεσή τους, ο χώρος για τις ταχυδακτυλουργικές μανούβρες του υπ. Οικονομικών θα έχει εξαντληθεί εντελώς έως τις 15 Οκτωβρίου.

Αν το Κογκρέσο δεν δώσει την έγκρισή του έως εκείνη την ημέρα, θα πρέπει είτε η δημοπρασία ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου που έχει προαναγγελθεί να καθυστερήσει είτε να περιοριστεί στα ποσά που προορίζονται για την αποπληρωμή παλιών δανείων είτε να ψαλιδιστούν τα πάγια έξοδα του κράτους προκαταβολικά, με την τελευταία επιλογή να φαντάζει πιθανότερη.

Η επόμενη ημερομηνία-κλειδί είναι η 1η Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, όταν το Δημόσιο δεν θα μπορέσει να πληρώσει κοινωνικά επιδόματα, παροχές σαν το Medicare και το Medicaid, στρατιωτικές δαπάνες και επιδοτήσεις βετεράνων – 67 δισεκατομμύρια δολάρια στο άθροισμά τους.

Στις 15 Νοεμβρίου, σημειώνεται επίσης, λήγουν ομόλογα ύψους 31 δισ. και η αδυναμία εξόφλησής τους θα σήμαινε πτώχευση για τις ΗΠΑ και θα σηματοδοτούσε την είσοδο σε αχαρτογράφητα νερά για όλον τον κόσμο. Προς το παρόν, το αμερικανικό πολιτικό σύστημα φαίνεται να έχει πέσει θύμα απαγωγής απ’ το ακροδεξιό κίνημα Tea Party, που έχει κρατήσει ανάλογη στάση σε παρόμοια περίσταση και νωρίτερα μέσα στο 2013.

Πιέσεις και εκβιασμοί
Για να εγκριθούν ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης και η αύξηση του ορίου χρέους, ώστε να λήξει το ψυχόδραμα, το Tea Party πιέζει για την αναθεώρηση -ή, εναλλακτικά, την αναβολή της εφαρμογής- του προγράμματος ασφαλιστικής κάλυψης για τους φτωχότερους Αμερικανούς, το οποίο έχει γίνει γνωστό ως Obamacare. Το κίνημα αυτό συσπειρώνει χριστιανούς φονταμενταλιστές πάνω σε ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις στην οικονομία, οι οποίες συμφέρουν τους δισεκατομμυριούχους χρηματοδότες του, όπως είναι οι αδερφοί Κοχ, που μοιράζονται μια περιουσία 76.8 δισ. δολαρίων.

Σε περίπου 40 υπολογίζονται τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που ταυτίζονται με τους στόχους του Tea Party, ενώ άλλοι 50-60 βουλευτές είναι οι «συμπαθούντες». Ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της Βουλής, Τζο Μπένερ, ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να δημιουργηθεί το αδιέξοδο, αρνούμενος να φέρει προς ψήφιση τον προϋπολογισμό που στα τέλη κάθε Σεπτέμβρη- αφού το οικονομικό έτος για την κυβέρνηση ολοκληρώνεται στα τέλη αυτού του μήνα- εγκρίνεται απ’ τα δύο Σώματα του Κογκρέσου.

Μοιάζει, όπως σημειώνουν οι Financial Times, σχεδόν φαρσικό το όλο σκηνικό.

Την ώρα που διεξάγεται η πολιτική αντιπαράθεση που κοντεύει να πνίξει την Αμερική σε μια κουταλιά νερό, υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη «που θα έδιναν το ένα χέρι και το ένα πόδι τους για να δανειστούν στα χαμηλά επιτόκια που προσφέρονται στην αμερικανική κυβέρνηση».

Απ’ τη μεριά του, ο Πολ Κρούγκμαν επισημαίνει ότι αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναγκαζόταν, με τον ένα ή τον άλλο (πιθανώς ημι-τυχαίο) τρόπο να ισοσκελίσει έσοδα και έξοδα, αυτό θα σήμαινε περικοπές περίπου 600 δισ. δολαρίων ή 4% του ΑΕΠ.

Η ανεπιθύμητη λιτότητα θα ήταν η ταχύτερη και μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ και φυσικά θα έφερνε ύφεση.

Το δολάριο θα βούλιαζε και, κατά πάσα πιθανότητα, το ίδιο θα πάθαινε και το χρηματιστήριο, σημειώνει ο νομπελίστας.

Το χρεοκοπημένο Ντιτρόιτ
Έβγαλε στο σφυρί τη δημόσια περιουσία

Όλα αυτά θα έμοιαζαν μακρινή δυστοπία αν η χρεοκοπία δεν είχε ήδη χτυπήσει αρκετές αμερικανικές πόλεις, με πιο τρανταχτή την περίπτωση του Ντιτρόιτ. Στην παρηκμασμένη βιομηχανική πρωτεύουσα της Αμερικής, το όραμα του Tea Party παίρνει σάρκα και οστά. Ο κυβερνήτης του Μίτσιγκαν, της Πολιτείας όπου βρίσκεται το Ντιτρόιτ, ουσιαστικά έχει χρίσει τοπικό αυτοκράτορα έναν δικηγόρο πτωχεύσεων.

Ο Κέβιν Ορ πρόκειται να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία προκειμένου να πληρώσει -κατά προτεραιότητα έναντι των δημοτικών υπαλλήλων και των συνταξιούχων -τους μεγάλους δανειστές- τράπεζες και λοιπούς κερδοσκόπους. Ακόμα και τα έργα στις πινακοθήκες της πόλης θα βγάλει στο σφυρί ο Ορ, όπως δείχνει η πρόσκληση σε ειδικούς εκτιμητές του οίκου Christie’s.

Τα αριστουργήματα των δημόσιων εκθέσεων έχουν εμπορική αξία που εκτιμάται σε 10-20 δισ. δολάρια απ’ το Levin Art Group, την ώρα που η πόλη υπέβαλε -παρά τις αντιρρήσεις κοινωνικών φορέων και συνδικάτων- αίτηση πτώχευσης για 18 δισ.

Τα έργα θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί σαν ενέχυρο για την εξασφάλιση δανείου νωρίτερα, επισημαίνουν κάποιοι, αν η διάσωση και όχι η εκκαθάριση της πόλης ήταν στ’ αλήθεια το ζητούμενο.

ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

05.10.2013

πηγή : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63898631

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s