20 συλλήψεις μαθητών στη Λαμία – 8 κρατήθηκαν και προχθές οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο -Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας απ’ τους 3, ενώ με ποινές 4 μηνών φυλάκιση ο καθένας τιμωρήθηκαν άλλοι 3 με 3ετή αναστολή της ποινής. – Στον εισαγγελέα στέλνει ο Μιχελάκης το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Σχολιάστε

20 συλλήψεις στη Λαμία

Στο αστυνομικό μέγαρο κατέληξαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης 20 μαθητές για την κατάληψη στο 1ο ΕΠΑΛ Λαμίας.

Οι 12 ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι 8 κρατήθηκαν και σήμερα θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο. Τρεις από τους είκοσι ήταν εξωσχολικοί.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Νικήτας Θεολογίτης είχε προειδοποιήσει από την προηγούμενη φορά, που βρέθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ. Κάποιοι από τους μαθητές όμως δεν πήραν στα σοβαρά την προειδοποίηση και την Τρίτη το βράδυ βρέθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο.

Γύρω στις 11:00΄ το βράδυ ο Εισαγγελέας μαζί με τους αστυνομικούς έφτασαν στο 1ο ΕΠΑΛ, όπου εκείνοι την ώρα βρισκόντουσαν 20 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα γραφεία της Ασφάλειας. Ανάμεσά τους ήταν και τρεις εξωσχολικοί.

Τους 12 ανήλικους κλήθηκαν να παραλάβουν οι γονείς τους ή οι κηδεμόνες τους, ενώ οι 8 κρατήθηκαν για να οδηγηθούν σήμερα στο αυτόφωρο.

Πολλοί από τους γονείς εξέφρασαν τη δυσφορία τους λέγοντας ότι τα παιδιά τους δεν είναι κακοποιοί για να συλλαμβάνονται και ότι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο σχολείο τους.

Πηγή: lamiareport.gr

08/10/2013 10:35

πηγή : http://www.enikos.gr/society/180435,20_syllhyeis_sth_Lamia.html

Φυλάκιση» σε καταληψίες μαθητές

Με ποινή φυλάκισης 20 ημερών ο καθένας, τιμωρήθηκαν τρεις μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας που είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου, ενώ με ποινές 4 μηνών φυλάκιση ο καθένας τιμωρήθηκαν άλλοι τρεις εξωσχολικοί νεαροί, από το αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Λαμίας.

Σε όλους δόθηκε τριετή αναστολή της ποινής.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου το σχολείου τους και λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας αστυνομικοί κύκλωσαν το σχολείο και προχώρησαν σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Πάνω από 20 άτομα μεταφέρθηκαν στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Φθιώτιδας, πολλά από τα οποία ήταν ανήλικοι και αφέθηκαν ελεύθεροι με την ειδοποίηση των γονέων τους.

Ταυτόχρονα σχηματίστηκε δικογραφία για «διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης κατά συναυτουργία» για συνολικά 8 άτομα, που παρέμειναν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της Λαμίας συγκεντρώθηκαν γονείς, μαθητές αλλά και καθηγητές, ωστόσο και οι 8 κατηγορούμενοι από τους οποίους οι 5 ήταν μαθητές ζήτησαν να εκδικαστεί η υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι μαθητές συνεχίζουν για 2η βδομάδα την κατάληψη. Ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών ταλαιπωρείται από τη κατάληψη καθώς διαφωνεί με την παράτασή της.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο προϊστάμενος εισαγγελίας πλημμελειοδικών της Λαμίας είχε επισκεφθεί το υπό κατάληψη σχολείο και ζήτησε με τους μαθητές να λύσουν την κατάληψη. Μάλιστα είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι μέχρι το τέλος της περασμένη βδομάδας θα είχε λυθεί. Στο ξεκίνημα της νέας βδομάδας τους μαθητές που ήταν έγκλειστοι στο σχολείο επισκέφτηκαν εκ νέου αστυνομικοί και τους ενημέρωσαν χωρίς όμως να τους πείσουν. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα με την έφοδο της αστυνομίας και τις προσαγωγές άνοιξε το σχολείο και σήμερα λειτούργησε κανονικά.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

08/10/2013 18:51

πηγή : http://www.enikos.gr/society/180607,Fylakish_se_katalhyies_ma8htes.html

Συλλαλητήριο συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας. (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ (κάντε κλικ στον σύνδεσμο)
 Αυτό είναι το δεύτερο άκρο! Οι μαθητές και η αγωνιζόμενη νεολαία! (σύμφωνα με την κυβέρνηση)

Αυτό είναι το δεύτερο άκρο! Οι μαθητές και η αγωνιζόμενη νεολαία! (σύμφωνα με την κυβέρνηση)

 

 

της Νεολαίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω

 

 

Τελευταία ακούμε πολύ συχνά για την Θεωρία των Δυο Άκρων και περί Συνταγματικού Τόξου.

 

Συνοπτικά, αυτή η θεωρία περιγράφεται ως εξής: Στο κέντρο του ιδεολογικοπολιτικού φάσματος βρίσκονται οι δυνάμεις που εμπίπτουν στο «συνταγματικό-δημοκρατικό τόξο» δηλαδή ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και άλλες φίλιες δυνάμεις.

 

Ελαφρώς προς τα αριστερά με το ένα πόδι εντός και το άλλο εκτός του τόξου βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, οι οποίοι προσπαθούν να αποδείξουν στο σύστημα την νομιμοφροσύνη και συνταγματικότητα τους, αλλά παράλληλα να πείσουν τον λαό για τις «αριστερές-αγωνιστικές» προθέσεις τους, με σκοπό να κλέψουν την ψήφο του και να ελέγξουν το λαϊκό κίνημα.

 

Τέλος σύμφωνα με την ίδια θεωρία, υπάρχουν  τα δυο άκρα, εκτός τόξου. Στο ένα άκρο βρίσκεται η επικίνδυνη για τα σύστημα αντικαθεστωτική αριστερά και το αχειραγώγητο κομμάτι του λαϊκού-εργατικού-νεολαιίστικου κινήματος, που αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Στο άλλο άκρο εμφανίζεται η «απονομιμοποιημένη» πλέον Χρυσή Αυγή, η οποία στηρίζει και στηρίζεται από το σύστημα και τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το λαό, τους εργάτες, τους μετανάστες κλπ.

 

Μετά την απόφαση του κράτους να στραφεί ενάντια στην Χρυσή Αυγή, δεν είχαμε  την παραμικρή αυταπάτη για το λόγο που το κράτος εμφανίζεται να «τρώει το παιδί του», ούτε και για το ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του.

 

Οι αγωνιστές, οι πρωτοπόροι του λαϊκού κινήματος, οι απεργοί, οι φοιτητές και γενικότερα όλοι όσοι σηκώνουν κεφάλι δεν υποτάσσονται στις ορέξεις του καπιταλιστικού τέρατος. Δεν θα υποκύψουμε στις βουλές του 1% που μας θέλει υπάκουους σκλάβους, με χαμηλούς μισθούς και χωρίς εργατικά δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα και καταναλωτές, για να θρέφουμε την αχόρταγη πείνα του.

 

Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες, είδαμε το κράτος να χτυπάει με θράσος και λύσσα το μαθητικό κίνημα και συγκεκριμένα 20 ανήλικους μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας. Οι μαθητές συνελήφθησαν και οδηγηθήκαν στο αυτόφωρο. Μαθητές  οι οποίοι διαδήλωναν και αγωνίζονταν για το δικαίωμα τους στη Δημόσια και Δωρεάν, υψηλού επιπέδου Παιδεία, εξισώθηκαν από το κράτος με τους ναζί δολοφόνους, που εν ψυχρώ εκτελούν μετανάστες και αντιφασίστες.

 

Το μήνυμα του κράτους ήταν ξεκάθαρο και σαφές: «Όποιος παρεκκλίνει του «Συνταγματικού Τόξου» θα θεωρείται εγκληματίας και θα διώκεται για τα πιστεύω του και τη δράση του. Όποιος δεν υπακούει θα διώκεται. Όποιος σηκώνει κεφάλι θα καταστέλλεται με τη βια. Όποιος αγωνίζεται θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης.»

 

Εμείς, η Νεολαία του Κινήματος Δεν Πληρώνω, δηλώνουμε:

 

 

Το ένα άκρο είστε εσείς κύριοι του δήθεν «Δημοκρατικού Τόξου». Που κλέβετε τον λαό, καταδικάζετε στην εξαθλίωση τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας και κυβερνάτε με το «έτσι θέλω», χωρίς να λογαριάζετε κανένα άλλο συμφέρον πάρα μόνο το δικό σας και των αφεντικών σας, των εφοπλιστών, των μεγαλοβιομηχάνων, των μεγαλοεργολάβων και των τραπεζιτών. Που θεωρείτε την κρατική βία προς το λαό «νόμιμη και συνταγματική». Που κυβερνάτε με Διατάγματα Νομοθετικού Περιεχομένου. Που γράφετε κατά παραγγελία νόμους, προκειμένου να διευκολύνετε τους πλούσιους φίλους σας να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι, εις βάρος του λαού. Που καταργείτε κάθε έννοια Παιδείας, καλλιέργειας και μόρφωσης, προκειμένου να έχετε άβουλη και χειραγωγήσιμη νεολαία. Που κλείνετε νοσοκομεία για να πεθάνουν όσοι δεν έχουν να πληρώσουν για ιατρική περίθαλψη.

 

Το άλλο άκρο είμαστε ΕΜΕΙΣ. Το 99% της κοινωνίας. Οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές, οι αντιφασίστες. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ως αναπόσπαστο κομμάτι του 99% της κοινωνίας, θα αγωνιστεί για το συμφέρον της εργατικής τάξης και θα σταθεί στο πλάι όποιου παλεύει. Δεν θα καθίσουμε άπραγοι να δούμε τις ζωές μας να καταστρέφονται, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο και τους φασίστες να το παίζουν ήρωες μέσα από τα κάγκελα της φυλακής.

 

Καταγγέλλουμε την εξίσωση των αγωνιστών με τους φασίστες. Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν θα σκύψουμε το κεφάλι στην κρατική τρομοκρατία και βία.

 

Καταδικάζουμε την βίαιη καταστολή του κράτους στους αγωνιζόμενους μαθητές του ΕΠΑΛ Λαμίας. Μπροστά στη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, το μαθητικό και το φοιτητικό κίνημα, μαζί με δασκάλους, καθηγητές και γονείς, οφείλουν να αντιτάξουν πυγμή και αποφασιστικότητα, εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο διάστημα. Η νεολαία του Κινήματος Δεν Πληρώνω θα είναι εκεί!

 

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη συνολική ανατροπή!

 

 

Νεολαία Κινήματος Δεν Πληρώνω

 

Γραμματέας : Μάνος Μεγαγιάννης

 

Οργανωτικός Γραμματέας:  Κωνσταντίνος Δημητριάδης

 

ΠΗΓΗ : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/search?updated-max=2013-10-09T22:10:00%2B03:00&max-results=100

 

 

 

ΠΗΓΗ : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/1_9.html

Στον εισαγγελέα στέλνει ο Μιχελάκης το θέμα της μεταφοράς των μαθητών

09.10.2013 20:17

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ζητώντας τη διερεύνηση ευθυνών εκ μέρους των μεταφορέων για το ενδεχόμενο διακινδύνευσης της ασφάλειας των μαθητών.

Με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που καταγράφηκαν κατά τη μεταφορά των μαθητών, ο υπουργός καταγγέλλει την τακτική της επιλεκτικής εκτέλεσης δρομολογίων από ορισμένους μεταφορείς, οι οποίοι αρνούνται την πραγματοποίηση άλλων δρομολογίων, αν και αυτά έχουν ήδη παραταθεί δια νόμου για το τρέχον σχολικό έτος, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης προς την Πολιτεία τα ίδια τα παιδιά.

Σημειώνεται ότι το πρόβλημα επιλύθηκε σήμερα με την υπογραφή ΚΥΑ των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ενδεικτικές της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, αναφέρει ο υπουργός στην αναφορά του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, είναι οι φωτογραφίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας μέσω των ΜΜΕ (και τις οποίες επισυνάπτει), με μαθητές να περπατούν προς το σχολείο τους σε πολυσύχναστο δρόμο χωρίς καμία ασφάλεια ή να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων.

«Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες αναφορικά με την αναζήτηση ευθυνών, εκ μέρους των μεταφορέων, για τη θέση σε κίνδυνο της ασφάλειας των μαθητών, καθώς και για την παρακώλυση της παρακολούθησης μαθημάτων, ώστε να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολείων», καταλήγει η αναφορά του κ. Μιχελάκη προς την Εισαγγελία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το θέμα, που τις τελευταίες μέρες έχουν λάβει τη μορφή των συμβολικών αποκλεισμών δρόμων.

Το πρωί μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού πραγματοποίησαν διαμαρτυρία και ολιγόωρο αποκλεισμό του ενός ρεύματος κυκλοφορίας στο δρόμο μπροστά από το σχολείο.

Κινητοποίηση μαθητών έγινε και στο Ωραιόκαστρο ενώ το απόγευμα εκατοντάδες γονείς και μαθητές από τη Θέρμη συγκεντρώθηκαν στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια» όπου ενημέρωσαν τους διερχόμενους οδηγούς για το πρόβλημα που έχει ανακύψει.

«Ένας μήνας έχει συμπληρωθεί από τότε που άνοιξαν τα σχολεία και παραμένουμε χωρίς μεταφορές», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης καλεί τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί, στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά.


Πηγή:
iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/125401#ixzz2hHWZrjoz

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s