Η Τουρκία «πέταξε το γάντι» – Έστειλε την stealth «Heybeliada» έξω από την Αττική – Διακόπηκε την περασμένη Τετάρτη η άσκηση «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 2013» λόγω «καθόδου» της F-511 «Heybeliada» – Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οθωμανική κληρονομιά ελληνικά εδάφη» – «Κοινή» υπόθεση η ελληνική ΑΟΖ για την ΕΕ

Σχολιάστε

Η Τουρκία «πέταξε το γάντι» – Έστειλε την stealth «Heybeliada» έξω από την Αττική

«ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ» ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Σε μία ευθεία πρόκληση κυρίως προς την Ελλάδα και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και προς το Ισραήλ με μία κίνηση τύπου «Βόρειας Κορέας», η Τουρκία έστειλε σήμερα το πλέον σύγχρονο πολεμικό πλοίο της, την εγχώριας ναυπήγησης κορβέτα σχεδίασης stealth, την F-511 «Heybeliada», στην μέση της χθεσινής ελληνοϊσραηλινής αεροναυτικής άσκησης και σε απόσταση βολής πυροβόλου από τις ακτές της Ανατολικής Αττικής!

To τουρκικό πλοίο βγήκε από τα Δαρδανέλια χθες και ακολούθησε πορεία νοτια-νοτιοανατολική.

Η κανονιοφόρος «Τόλμη» του ΠΝ άρχισε να την παρακολουθεί. Το πλοίο σήμερα προσέγγισε την περιοχή βόρεια της Εύβοιας.

Να σημειώσουμε ότι λόγω των stealth χαρακτηριστικών της σχεδίασής του δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση η παρακολούθησή του από τα ραντάρ των ναυτικών παρατηρητηρίων,κυρίως σε ότι αφορά το πρωραίο τμήμα.

Για τον λόγο αυτό, η φρεγάτα παλιά φρεγάτα κλάσης «S» η «Κουντουριώτης» (την χωρίζουν ακριβώς 30 χρόνια ναυπήγησης από την υπερσύγχρονη Heybeliada που έχει ακριβώς τον ίδιο οπλισμό και πλέον προηγμένους αισθητήρες) ανέλαβε την παρακολούθησή της.

Το πλοίο μπήκε στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας στις 07.00, πέρασε τον Καφηρέας έφτασε πολύ κοντά στην περιοχή Α4 που διεξαγόταν η ελληνο-ισραηλινή άσκηση και μετά ακολούθησε πορεία … νοτιοδυτική φτάνονας στις ακτές της Αττικής.

Όλα αυτά ενώ η «Κουντουριώτης» είχε εντοπίσει ότι οι αισθητήρες της ήταν ανοικτοί, οπότε η διέλευση, κάθε άλλο παρά αβλαβής ήταν.

Εν συνεχεία έφτασε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Τζιάς.

Εκεί και ένα δεύτερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού τέθηκε σε συναγερμό από τον φόβο μήπως το πλοίο κατευθυνθεί δυτικά, εντός του Σαρωνικού Κόλπου, δηλαδή προς |Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λαγονήσι κλπ!

Τελικά προτίμησε να κατευθυνθεί νότια και αυτή τη στιγμή βρίσκεται νότια της Σερίφου βγαίνοντας στις 09.10 από τα ΕΧΥ.

Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο προηγμένο σκάφος όπως η Heybeliada στέλνετε από την Άγκυρα στις ακτές της Αττικής και σίγουρα πρόκειται γαι επίδειξη δύναμης από την πλευρά της Τουρκίας και μήνυμα σε Ελλάδα και Ισραήλ, αφού μόνο τυχαίο δεν είναι το ότι έπλευσε μέσα στην περιοχή της ελληνο-ισραηλινής άσκησης.

Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξής:

«Η τουρκική κορβέτα «HEYBELIADA», προερχόμενη από ΒΑ Αιγαίο εισήλθε την 9η Οκτωβρίου 07:00 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου (Στενό Καφηρέα).

Στη συνέχεια, κινούμενη με πορεία νότια-νοτιοδυτική διήλθε μεταξύ Ν. Μακρονήσου και Ν. Κέας και εξήλθε από τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα δυτικά Ν. Κύθνου την 09:10.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ’ όλη την διάρκεια του πλου του»

Το defencenet.gr, αλλά και το «αδελφό» περιοδικο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ είχαν γράψει πολύ έγκαιρα ότι η ένταξη της TCG Heybeliada (F-511) στην δύναμη του τουρκικού Ναυτικού αποτελεί το  σκάφος που θα μπορούσε να κάνει την διαφορά σε μία πιθανή ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο χάρις στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου πλοίου.                

Ήδη το δεύτερο πλοίο της κλάσης πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές και θα ακολουθήσουν 6 ακόμα κορβέτες της ιδίας κλάσης αλλά με εξοπλισμό τουρκικής κατασκευής και 4 φρεγάτες οι οποίες θα βασιστούν στην κλάση Ada αλλά θα έχουν 16 αντιαεροπορικά βλήματα EESM.

Ακολουθεί πίνακας με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον εξοπλισμό της κορβέτας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ναυπηγείο Ναυπηγεία τουρκικού Ναυτικού, Πεντίκ
Ναυπηγούνται 2
Σύνολο πλοίων προγράμματος 8+4
Ρόλος Ανθυποβρυχιακού αγώνα, παράκτιων επιχειρήσεων
Τύπος Κορβέτα
Εκτόπισμα 2.000 τόνοι
Μήκος 99 μέτρα
Πλάτος 14,4 μέτρα
Βύθισμα 3,75 μέτρα
Προωστικό σκεύος CODAG, αποτελείται από 1 αεριοστρόβιλο LM-25000, και 2 κινητήρες ντίζελ MTU 16V595TE90 συνολικής ισχύς 31.640kW που δίνουν κίνησε σε δύο προπέλες Escher Wyss
Ταχύτητα οικονομική 15 κόμβοι
Ταχύτητα μέγιστη 29+
Εμβέλεια 3500 μίλια με ταχύτητα 15 κόμβων
Αυτονομία 21 ημέρες
Πλήρωμα 93, με ενδιαιτήσεις για την φιλοξενία μέχρι και 104 ατόμων.
Αισθητήρες οπλισμός
Σύστημα Διαχείρισης Μάχης GENESIS (τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής)
Ραντάρ έρευνας SMART-S MkII
Σόναρ TBT-01 (τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής)
Λοιποί αισθητήρες Ραντάρ X-band, FCS, ραντάρ ναυσιπλοίας, ραντάρ LPI (τα δύο τελευταία τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής)  
Συστήματα επικοινωνιών και ναυσιπλοΐας SatCom, ECDIS/WECDIS, GPS, LAN
Σύστημα Ελέγχου Πυρός G-MSYS (τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής)
Ναυσιπλοΐα και σύστημα ελέγχου του πλοίου EPKIS (τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής)
Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης Imtech UniMACS 3000
Συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Ραντάρ EW, Σύστημα Laser/RF, παρεμβολείς ASW (τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής), SSTD
Οπλισμός
Πυροβόλα Κύριο πυροβόλο των 76 χλστ, 2 βαριά πολυβόλα των 12,7 χλστ επί σταθεροποιημένης πλατφόρμας STAMP με ηλεκτροπτικό σύστημα
Πύραυλοι επιφανείας-επιφανείας 8 Harpoon
Αντιαεροπορικοί πύραυλοι 24 RAM (PDMS)
Τορπίλες 2 τριπλοί τορπιλοσωλήνες Mk 32
Ελικόπτερο 1 S-70B2 Seahawk ASW, UAV

Πηγή : defencenet.gr 09/10/13 – 13:12

Διακόπηκε η άσκηση «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 2013» λόγω «καθόδου» της F-511 «Heybeliada»

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ

H κάθοδος  της τουρκικής  stealth κορβέτας; F 511 «Heybeliada» στο πεδίο βολής  Άνδρου όπου διεξάγεται από εχθές η κοινή αεροναυτική ελληνοισραηλινή άσκηση «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ 2013»  είχε ως τελικά ως αποτέλεσμα την διακοπή της σημερινής φάσης  και την μετάθεσή της για αύριο.

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες  πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  η τουρκική κορβέτα «θα μπορούσε να σκανάρει ολόκληρο το σενάριο της άσκησης και τις  τακτικές  που θα ακολουθούσαν η ΠΑ το ΠΝ αλλά  και η ισραηλινή Αεροπορία μέσω των υπερσύγχρονων αισθητήρων που διαθέτει».

Σημειώνεται ότι το τουρκικό σκάφος διαθέτει σε ότι αφορά τους αισθητήρες μάχης και παρατήρησης το ραντάρ  SMART-S MkII, TBT-01 (τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής), Ραντάρ X-band, FCS, ραντάρ ναυσιπλοΐας, ραντάρ LPI (τα δύο τελευταία τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής) υπερσύγχρονα συστήματα επικοινωνιών  SatCom, ECDIS/WECDIS, GPS, LAN αλλά και πλήρη εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικής αναγνώρισης διάταξης μάχης με ραντάρ Ραντάρ EW, σύστημα Laser/RF, και παρεμβολείς ASW (τουρκικής σχεδίασης και κατασκευής), SSTD.

Φυσικά δεν θα ήταν δυνατό και  υπ΄αυτές τις συνθήκες να γίνεται άσκηση με την παρουσία μιας τέτοιας πλατφόρμας αισθητήρων στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και αυτό καταδεικνύει και το επίπεδο της πρόκλησης της Άγκυρας.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που τουρκικά πολεμικά μέσα επιδιώκουν να παρεμβληθούν σε κοινή ελληνοισραηλινή άσκηση με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Πηγή : defencenet.gr 09/10/13 – 15:36

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οθωμανική κληρονομιά ελληνικά εδάφη»

Επανέρχεται με προκλητικές δηλώσεις πάλι ο Ρ.Τ.Ερντογάν, όπου χαρακτηρίζει ελληνικά εδάφη «Οθωμανική» κληρονομιά.

 «Οθωμανική κληρονομιά» χαρακτήρισε δύο τεμένη που βρίσκονται στην Αθήνα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ παράλληλα έθεσε ως όρο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη την εκλογή των μουφτήδων στη Θράκη.

 Στη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε πως η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής «είναι για μας θέμα στιγμής -αλλά αν πρόκειται να επιστρέψουμε κάτι, έχουμε το δικαίωμα να περιμένουμε κι εμείς κάποια επιστροφή».

 «Έχουμε στην Αθήνα δύο τεμένη που είναι οθωμανική κληρονομιά. Είπαμε στην Ελλάδα, επιστρέψτε μας τα τεμένη αυτά να τα ανακαινίσουμε. Οι μουσουλμάνοι που πηγαίνουν στην Αθήνα δεν έχουν πού να προσευχηθούν. Τους το έχουμε πει τόσες φορές. Τα τελευταία δέκα χρόνια το έχω συζητήσει με όλους τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας, αλλά δυστυχώς μας εμπαίζουν», τόνισε ο Ερντογάν και αναφέρθηκε σε κάποια ζητήματα που αφορούν τις μη μουσουλμανικές μειονότητες.

 «Είχαν ένα ορφανοτροφείο στην Πρίγκηπο κι εμείς τους το επιστρέψαμε αμέσως μετά τη δίκη. Και μάλιστα δεν έχουν ακόμη καταφέρει να το ανοικοδομήσουν», σημείωσε και πρόσθεσε: «Στο θέμα των μελών της Ιεράς Συνόδου, είπα στον Βαρθολομαίο να φέρει ιερείς από το εξωτερικό για να τους δώσουμε την τουρκική ιθαγένεια, έτσι ώστε να διαμορφώνεται η Σύνοδος σύμφωνα με τη Συνθήκη τη Λωζάννης. Μέχρι σήμερα έχουμε δώσει 17 ιθαγένειες».

 Ο κ. Ερντογάν συνέχισε, λέγοντας: «Από την άλλη όμως στη Δυτική Θράκη υπάρχουν 150 χιλιάδες ομοεθνείς μας. Η ελληνική κυβέρνηση διορίζει τον αρχιμουφτή σαν να είναι υπάλληλός της. Λες και διορίζω εγώ τον Πατριάρχη». Φυσικά αυτό δεν είναι αληθές διότι εάν η Τουρκία δεν εγκρίνει τον νέο Πατριάρχη, απλά δεν διορίζεται

 Αναφερόμενος δε στη Θεολογική Σχολή κατέληξε:

«Απορώ πώς υπάρχουν και κάποιοι στη χώρα μας που λένε ότι έπρεπε να λυθεί και το πρόβλημα αυτό. Όλα αυτά τα χρόνια επιτρέψαμε τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, στην εκκλησία στην Ταρσό και στην εκκλησία Άχνταμαρ στο Βαν. Δεν γίνεται να κάνουμε βήματα μόνο εμείς. Εάν δεχθούν το θέμα με τα δύο τεμένη και τον αρχιμουφτή, εμείς είμαστε έτοιμοι με ταυτόχρονο βήμα να ανοίξουμε τη Θεολογική Σχολή».

 Σημειώνεται ότι η εκκλησία στο Βαν είναι ο αρμενικός γρηγοριανός ναός του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται στη νησίδα Άχνταμαρ στη λίμνη του Βαν.

 Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης είναι κάτι που αφορά, το Πατριαρχείο και την Τουρκία, και ουδόλως την Ελλάδα.

 Όσο για τα τεμένη, τα οποία αποτελούν ελληνικά εδάφη, εάν ο Ερντογάν γκρεμίσει τους μιναρέδες γύρω από την Αγιά Σοφία, και αποκαταστήσει την εκκλησία και επιτρέψει την διεξαγωγή της Θείας Λειτουργίας, τότε να επιτρέψουμε και εμείς στα δύο τεμένη που λέει, να ακουστούν οι φωνές των μουεζίνηδων.

πηγή : defencenet.gr 08/10/13 – 16:41

«Κοινή» υπόθεση η ελληνική ΑΟΖ για την ΕΕ-η ΕΕ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΙ την Ελληνική ΑΟΖ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s