Στο Μαξίμου την περασμένη Πέμπτη ο «πρεσβευτής» της Google Ερικ Σμιντ : Να γίνει η ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ-Ελλάδα και «μία Μέκκα υψηλής καινοτομίας» – Ο Ερικ Σμιντ της Google παροτρύνει: Εξαλείψτε τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα

Σχολιάστε

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google παροτρύνει: Εξαλείψτε τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα [εικόνες]

Στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων για την επιχειρηματικότητα στάθηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google Ερικ Σμιντ κατά τη διάλεξη που έδωσε στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη». Να γίνει η Ελλάδα «μία Μέκκα υψηλής καινοτομίας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Προηγήθηκε η συνάντηση του «πρεσβευτή» της Google με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζητήθηκε η πιθανή περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί κάτι συγκεκριμένο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε εν όψει και της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από τη χώρα μας το επόμενο εξάμηνο, με δεδομένες τις αιτιάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών περί παραβιάσεων της πολιτικής προσωπικών δεδομένων από την Google και την απειλή προστίμων.

Προβάλλοντας το τρίπτυχο «Ιδέες – πρόσβαση σε κεφάλαια – εξάλειψη εμποδίων», ο κ. Σμιντ επεσήμανε ότι θέσεις εργασίας δημιουργούν «μόνο οι νέες ανερχόμενες επιχειρήσεις και  κανείς άλλος» και στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε τη σημασία δημιουργίας κινήτρων για την ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου.

«Δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας οι κυβερνήσεις, αλλά οι επιχειρήσεις» τόνισε, για να διακινδυνεύσουν όμως οι επιχειρηματίες, «οι πολιτικοί πρέπει να απομακρύνουν τα εμπόδια» και «να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία που αποτρέπει τις επενδύσεις».

Όπως εξήγησε, «χρειάζονται νόμοι που να προωθούν την επιχειρηματικότητα», αλλά και ένα σταθερό επενδυτικό πλαίσιο, επειδή «οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν ότι σε μερικά χρόνια η κυβερνητική πολιτική δεν θα έχει αλλάξει».

«Η κρίση είναι ευκαιρία για να βρείτε νέους τρόπους και μέσα ανάπτυξης» είπε και υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουν οι Έλληνες τον κομβικό ρόλο των καινοτομιών, οι οποίες, σε παγκόσμιο επίπεδο, αποτελούν τον μοχλό και την κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης.

«Για την Ελλάδα τα δυσάρεστα είναι πίσω της και τα καλά είναι μπροστά της» εκτίμησε ο κ. Σμιντ και κάλεσε τη χώρα μας «να γίνει μια Μέκκα υψηλής καινοτομίας» και να τολμήσει «να εκτεθεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό», δημιουργώντας κέντρα καινοτομίας και νέες ευκαιρίες απασχόλησης μέσα από τη στενή συνεργασία κράτους, επιχειρήσεων και μεγάλων πανεπιστημίων.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, η Google «θα βοηθήσει στο μέτρο του δυνατού».

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα, αρκέστηκε να πει για τα μελλοντικά της σχέδια ότι «σκεφτόμαστε τι θα κάνουμε», ενώ αποκάλυψε πως ένας λόγος του ταξιδιού του στη χώρα μας ήταν για να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση στην Ελλάδα.

«Κάθε κρίση δημιουργία και μία ευκαιρία. Είναι στο χέρι σας να αλλάξετε την κατάσταση», είπε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google και αναφερόμενος στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, εκτίμησε ότι  κάνει πολλά για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, χρειάζονται όμως περισσότερα.

Ο κ. Σμιντ υποστήριξε εξάλλου ότι παρά τις κατηγορίες σε βάρος της, η Google σέβεται την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων. Επέκρινε μάλιστα τις υποκλοπές δεδομένων από την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να γίνει κάτι τέτοιο και στην Ευρώπη».

10.10.2013 20:34
Πηγή:
iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/125579#ixzz2hNSSQfLj

Στο Μαξίμου χθές Πέμπτη ο «πρεσβευτής» της Google Ερικ Σμιντ – Ποιος είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας

Τον εκτελεστικό πρόεδρο της Google Ερικ Σμιντ (Eric Schmidt) θα υποδεχθεί σήμερα στις 15.00, ο Δοτός και Δωσίλογος πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα προηγηθεί συνάντηση του Αν.Σαμαρά με τον επικεφαλής της εταιρείας ZTE Χου Γουέι Γκι (Hou WeiGui).

Το απόγευμα ο εκτελεστικός πρόεδρος της Google θα δώσει διάλεξη για το μέλλον του Διαδικτύου και της τεχνολογίας, με τίτλο «Η Τεχνολογία ως έναυσμα για την ανάπτυξη», στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής (είσοδος ελεύθερη με Δελτία Προτεραιότητας – η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16.00).

Ο Έρικ Σμιντ πήγε στην Google το 2001 συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη της εταιρείας και τη μετατροπή της από νεοϊδρυθείσα εταιρεία της Silicon Valley, σε παγκόσμιο ηγέτη του τομέα της τεχνολογίας.

 Ως εκτελεστικός πρόεδρος, ο Σμιντ είναι το δημόσιο πρόσωπο της εταιρίας, ο πρεσβευτής της, ο άνθρωπος που διευρύνει τις επιχειρησιακές σχέσεις με κυβερνητικούς φορείς και που παρέχει συμβουλές στο διευθύνοντα σύμβουλο και στα ανώτατα στελέχη.

Ως επικεφαλής του «Google Ideas», του Think Tank της εταιρείας, ταξίδεψε πρόσφατα σε 30 χώρες και κατέγραψε τις τάσεις στη χρήση και τις εφαρμογές του Ίντερνετ, σε αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες κοινωνίες.

Οι εμπειρίες αυτού του οδοιπορικού καταγράφηκαν στο βιβλίο «The New Digital Age: Reshaping the Future of People, Nations and Business», το οποίο έγραψε με τον συνταξιδιώτη του, Τζέιρντ Κοέν, σχεδιαστή στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής των κυβερνήσεων Μπους και Ομπάμα.

Το βιβλίο εκδόθηκε την περασμένη άνοιξη στη Βρετανία, και κεντρικό του θέμα είναι η εικόνα ενός μελλοντικού κόσμου που θα έχει 5 δισεκατομμύρια νέους χρήστες του Ίντερνετ, την επόμενη δεκαετία.

09.10.2013 18:39

Πηγή: iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/125391#ixzz2hHY8aAsq

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s