Έκθεση του ΔΝΤ βάζει «φωτιές» στην συγκυκυβέρνηση – Απαιτεί νέα μέτρα 6,7 δισ. ευρώ, θεωρεί δεδομένο το κούρεμα=hair extensions, δηλ.πρόσθετο πακέτο χρέους

Σχολιάστε

ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΓΙΑ «ΤΕΛΕΥΤΑΙA ΜΕΤΡΑ»;; ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ…για ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ : Έκθεση του ΔΝΤ βάζει «φωτιές» στην κυβέρνηση – Απαιτεί νέα μέτρα 6,7 δισ. ευρώ, θεωρεί δεδομένο το κούρεμα

– Σύμφωνα με την έκθεση οι χρηματοδοτικές ανάγκες σε 25,1 και 18,6 δισ. ευρώ αντίστοιχα το 2015 2016
– Το
ΔΝΤ ξεκαθαρίζει πως τα νέα μέτρα θα είναι της τάξεως των 6,7 δισ. ευρώ
Η τρόικα είχε ήδη αναφέρει πως νέα μέτρα θα απαιτηθούν παρά τις συστηματικά και σεσημασμένα αντίθετες δηλώσεις Σαμαρά και Στουρνάρα.
Μία έκθεση που προκαλεί σοκ και δέος για την Ελλάδα βγαίνει στο φως της δημοσιότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μεταξύ άλλων ζητά μέτρα της τάξεως των 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 2,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να παρθούν μέσα στο 2014.
Η έκθεση αυτή προκαλεί αίσθηση, καθώς έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την διευθύντρια του οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ και είναι απορίας άξιο εάν αυτή η έκθεση που ανατρέπει και όλα όσα λέει η κυβέρνηση, συζητήθηκε. Φυσικά, μπορεί να αποτελεί αυτή η έκθεση και μία προειδοποιητική βολή προς τους Ευρωπαίους, θέλοντας δηλαδή να τους πιέσει για κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Το άλλο εκπληκτικό που αναφέρει η έκθεση του Ταμείου είναι πως στην Ελλάδα αναμένεται να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 ΜΗΔΕΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προβλέπει πλεόνασμα 344 εκατομμύρια ευρώ και έτσι αυτή η έκθεση βάζει μπουρλότο στα όσα ανακοινώνει η κυβέρνηση περί πλεονάσματος.
Στην έκθεση αυτή γίνεται
σαφής αναφορά για νέα επιπρόσθετα μέτρα ίσα με το 3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 6,7 δισεκατομμύρια. Το επικαιροποιημένο πάντως Μνημόνιο αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2014 δεν απαιτούνται πρόσθετα της ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝμέτρα από την Ελλάδα κι εκτός των ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ 2,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να παρθούν μέσα στο 2014, ενώ για το διάστημα 2015-2016 τα μέτρα θα είναι της τάξεως των 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Για το χρέος, το ΔΝΤ προβλέπει πως οι δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2013 είναι συνεπείς, αλλά οι περαιτέρω προβλέψεις προϋποθέτουν ένα νέο κούρεμα με τη συμμετοχή και του επίσημου τομέα προκειμένου να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

09.10.13

πηγή : http://greeknation.blogspot.gr/2013/10/67.html#more

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s