Κατατέθηκε η τροπολογία για το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ της ΕΡΤ – η »νέα» τηλε.οψία λέγεται Ν.Ε.Κ.Ρ.Ι.Τ. -Ν..έα Ε..λληνόφωνη Κ..υβερνητική Ρ..αδιοφωνία Ι..ντερνετ Τ..ηλεόραση

Σχολιάστε

Κατατέθηκε η τροπολογία για το ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ της ΕΡΤ

 Τροπολογία που ρυθμίζει θέματα της εταιρείας με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ Ραδιοφωνία Ίντερνετ Τηλεόραση Α.Ε.» – Ν Ε Κ Ρ Ι Τ και θέματα που αφορούν στην κοινή υπουργική απόφαση με την οποία καταργήθηκε η ΕΡΤ, κατατέθηκε στη βουλή στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 Στην τροπολογία προβλέπεται η παράταση των δίμηνων συμβάσεων στη ΔΤ (οι τρέχουσες λήγουν στις 19/10) από την πρώτη πρόσληψη στη ΔΤ και όσων προσλαμβάνονται έως και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ (με ανώτερο συνολικά διάστημα τους 10 μήνες), προβλέπει τροπολογία του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αναφέρεται ακόμα ότι η ΝΕΡΙΤ – πέραν των συμβάσεων αορίστου και ορισμένου χρόνου – μπορεί κατ΄ εξαίρεση να προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής με δημοσιογράφους, καλλιτέχνες ή ειδικούς επιστήμονες καθώς και με φυσικά πρόσωπα και με κοινοπραξίες προσώπων για την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών.

Παράλληλα, ο Ειδικός Λογαριασμός που συστάθηκε για τη διαχείριση και παρακολούθηση του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ και των θυγατρικών της θεωρείται ότι συστάθηκε νόμιμα από 8/7/13 και την ευθύνη για την παραγωγή και μετάδοση ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος από τον ενδιάμεσο φορέα μέχρι και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ έχει ο ειδικός διαχειριστής Γκίκας Μάναλης με τη σύμφωνη γνώμη του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του νέου φορέα, Γιώργου Προκοπάκη.

 Διαβάστε ολόκληρη την τροπολογία

11/10/2013 17:29  

πηγή : http://www.enikos.gr/politics/181495,Katate8hke_h_tropologia_gia_thn_ERT_.html

Τροπολογία εξαιρέσεων και παράτασης συμβάσεων για ΝΕΡΙΤ – ΔΤ

Διατάξεις για τη ΔΤ και τη ΝΕΡΙΤφέρνει η κυβέρνηση, μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως αναφέρουν ΤΑ ΝΕΑ, ο ειδικός εκκαθαριστής (για την ΕΡΤ) – διαχειριστής (για τη ΔΤ) και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του υπό σχηματισμού νέου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα (ΝΕΡΙΤ)αποκτούν υπερεξουσίες σύμφωνα με τις οποίες μπορούν να κάνουν συμβάσεις (έργου, παροχής υπηρεσιών, προμήθειας αγαθών και ραδιοτηλεοπτικούς προγράμματος). Η τροπολογία, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και άλλες διατάξεις» προβλέπει επίσης την παράταση των δίμηνων συμβάσεων όσων προσλαμβάνονται στη Δημόσια Τηλεόραση έως και την πλήρη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με ανώτερο συνολικά διάστημα τους 10 μήνες από την πρώτη πρόσληψη στη ΔΤ (δηλαδή μέχρι και το τέλος της άνοιξης αρχές καλοκαιριού του 2014)

Διαβάστε την τροπολογία εδώ

 Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στην ίδια τροπολογία προβλέπεται επίσης  ότι η ΝΕΡΙΤ πέραν του προσωπικού με συμβάσεις αορίστου και ορισμένου χρόνου μπορεί κατ” εξαίρεση (με πρόταση-απόφαση του εκάστοτε προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου) να προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις έμμισθης εντολής «μετά από δημοσίευση προκήρυξης και με τήρηση των κανόνων διαφάνειας, αξιοκρατίας και ισότητας».
Ουσιαστικά δηλαδή, δίνεται η δυνατότητα να γίνονται διαφορετικού τύπου… συμβόλαια με δημοσιογράφους, καλλιτέχνες ή ειδικούς επιστήμονες (που εξαιρούνται από το ΑΣΕΠ) και να υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης πέραν της προβλεπόμενης διετίας όπως και της διακοπής της συγκεκριμένης συνεργασίας νωρίτερα, αν για παράδειγμα μια παραγωγή δεν αποδίδει τα αναμενόμενα κ.α.
Αυτό μάλιστα μπορεί να γίνεται και με φυσικά πρόσωπα και με κοινοπραξίες προσώπων για την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών.

Στην τροπολογία, αναφέρεται επίσης ότι ο Ειδικός Λογαριασμός που συστάθηκε για τη διαχείριση και παρακολούθηση του ενεργητικού και παθητικού της ΕΡΤ και των θυγατρικών της θεωρείται ότι συστάθηκε νόμιμα από 8/7/13.

Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ – ΤΑ ΝΕΑ

12 October 2013 09:00

πηγή :

http://www.ertopen.com/eidiseis/item/6869-oi-diataxeis-poy-prowthoyntai-gia-dt-nerit-enopsei-thleoptikhs-kalypshs-ths-eyrwpaikhs-proedrias#.UlvLehAVf6M

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s