ΠΟΕΔΗΝ: Έχασε το στοίχημα ο Υπουργός Υγείας; (14.10)

Σχολιάστε

ΠΟΕΔΗΝ: Έχασε το στοίχημα ο Υπουργός Υγείας;

Στο θέμα των μετακινήσεων 15 νοσηλευτριών από τη Θεσσαλονίκη,  που μετακινούνται σε Νοσοκομεία της Αττικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αναφέρεται η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Αναλυτικά η ομοσπονδία των υγειονομικών αναφέρει πως: «Έχασε το στοίχημα ο Υπουργός Υγείας;
Ο Υπουργός Υγείας περιφερόμενος «δεξιά και αριστερά» εμφανίζει τη συρρίκνωση των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας ως Αναδιοργάνωση του Συστήματος. Κατέβασε ρολά σε οχτώ (8) Νοσοκομεία της χώρας στερώντας από το Εθνικό Σύστημα Υγείας 650 κλίνες και μάλιστα σε περίοδο που τις έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ οι Έλληνες πολίτες εξαιτίας της φτώχειας και της ανεργίας που περιήλθαν από τις ασκούμενες Μνημονιακές Πολιτικές. 2,5 εκατομμύρια πολίτες είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Κατ’ επανάληψη έβαλε επικοινωνιακά στοιχήματα για την απορρόφηση των 1665 διαθέσιμων υγειονομικών σε γειτονικά Νοσοκομεία.
Η ΠΟΕΔΗΝ με αγωνιστικές κινητοποιήσεις προσπάθησε να κρατήσει ανοικτά τα Νοσοκομεία και εξέφραζε επιφυλάξεις για την προσέγγιση του Υπουργού Υγείας μετά στοιχημάτων τόσων σοβαρών θεμάτων.
Ανακοινώθηκαν τα Νοσοκομεία υποδοχής των διαθέσιμων Υγειονομικών.
Από μια πρώτη προσέγγιση, δεκαπέντε (15) Νοσηλεύτριες που υπηρετούσαν σε καταργημένα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μετακινούνται σε Νοσοκομεία της Αττικής. Οι Νοσηλεύτριες έχουν δύο επιλογές. Ή να αποδεχτούν τη θέση καταρρέοντας οικογενειακά και οικονομικά ή να παραιτηθούν. Πως μπορούν άλλωστε με 800 ευρώ μισθό το μήνα έχοντας μεγάλες οικογενειακές και οικονομικές υποχρεώσεις να συντηρούν δύο σπίτια;
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να διορθώσει τον ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΜΕΤΑΤΑΞΗ για τις δεκαπέντε Νοσηλεύτριες που προέρχονται από καταργημένα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και να μεταφερθούν ή μεταταχθούν σε άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζουν διαπιστωμένες σημαντικές ελλείψεις προσωπικού.
Διαφορετικά εξαναγκάζονται σε παραιτήσεις οι οποίες θεωρούνται ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ».

14.10.13 

πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/6987-poedhn-echase-to-stoichhma-o-ypoyrgos-ygeias#.Ul0pcRAVf6M

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s