Απεργία – σταθμός στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) (16.10)

Σχολιάστε

Απεργία – σταθμός στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) (16.10)

Για ιστορική απεργία κάνει λόγο η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), δίνοντας ποσοστά συμμετοχής πάνω από 80% και αριθμό διαδηλωτών περίπου 3.000 και όλα αυτά σε ένα κλίμα εκφοβισμών και τρομοκρατίας, όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

…από την ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ…

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην απεργία της ΟΙΕΛΕ και στην πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων. Το 85% των ιδιωτικών σχολείων έμειναν κλειστά ή υπολειτούργησαν, ενώ στην πορεία συμμετείχαν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, 3.000 περίπου  ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες πολλοί σχολάρχες προέβησαν σε όργιο τρομοκρατίας και εκφοβισμών!
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από τα γραφεία της ΟΙΕΛΕ. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κατρούγκαλος, ο ιστορικός Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ στις δεκαετίες του 70-80 Γιώργος Φυσσάκις, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Ζώης Πεπές και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης.
Η μεγαλειώδης πορεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατέληξε στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜ.ΑΡ., τον βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρο Χαλβατζή και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νότη Μαριά. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ επέδωσε στο προεδρείο της Βουλής απεργιακό ψήφισμα.
Στην πορεία συμμετείχαν αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών από τη Βόρεια Ελλάδα (ΣΙΕΛΒΕ), την Πάτρα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Αγρίνιο και την Κόρινθο. Ενδεικτικά αναφέρουμε λίστα σχολείων τα οποία έκλεισαν ή υπολειτούργησαν και των οποίων εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στην πορεία:
•    Κολλέγιο Αθηνών
•    Σχολή Μωραΐτη
•    Λεόντειος Πατησίων
•    Κολλέγιο Αγ. Παρασκευής (Pierce)
•    Λεόντειος Ν. Σμύρνης
•    Εκπαιδευτήρια Μαλλιάρα
•    Ουρσουλίνες
•    Σχολή Χιλλ
•    Jean D’ Arc Πειραιά
•    Ελληνογαλλική Αγ. Παρασκευής
•    Σχολή Ποριώτου
•    Αγ. Παύλος Πειραιά (Saint Paul)
•    Γεννάδιος
•    Ώθηση
•    Εκπαιδευτήρια Αργύρη Λαιμού
•    Θεομήτωρ
•    Εκπαιδευτήρια Διαμαντόπουλου
•    Γερμανική Σχολή Αθηνών
•    Σχολή Χουρδάκη
•    Athener Schule
•    Εκπαιδευτήρια Πλάτωνα
•    St Lawrence
•    Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα
•    Γείτονας Βάρης
•    Ι.Μ Παναγιωτόπουλου
•    Σχολή Λαμπίρη
•    Παλλάδιο
•    Ιταλική Σχολή
•    Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη
•    Αρσάκεια Γυμνάσιο-Λύκειο (3ωρη στάση εργασίας και αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών κατέβηκε στην πορεία).

16.10.13

πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/7089-apergia-stathmos-ston-klado-twn-idiwtikwn-ekpaideytikwn-oiele#.UmFTtxBQj6M

Μεγάλη η συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην απεργία της Τρίτης

Με ψήφισμα το οποίο επιδόθηκε στο προεδρείο της Βουλής, ολοκληρώθηκε η πορεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησής τους.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, η συμμετοχή στην απεργία έφτασε το 80%, ενώ δυναμικό ήταν και το «παρών» στην πορεία αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους χίλιους σε σύνολο 3.500 εκπαιδευτικών σε Αθήνα και Πειραιά.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθεί εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με την οποία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί καθεστώς μαζικών και αναιτιολόγητων απολύσεων στα ιδιωτικά σχολεία και να περάσει η εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το υπουργείο Παιδείας στα υπουργεία Εργασίας και Εμπορίου».

Η ΟΙΕΛΕ έχει υποβάλει αίτησης ακύρωσης της επίμαχης εγκυκλίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας η οποία πρόκειται να συζητηθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του σωματείου, το υπουργείο έχει ζητήσει την αναβολή της συζήτησης. «Είναι εξαιρετικά περίεργο το γεγονός ότι το ίδιο υπουργείο που ήταν έτοιμο να στείλει πριν από λίγους μήνες έναν ολόκληρο κλάδο στον Καιάδα, ζητάει τώρα αναβολή με τη δικαιολογία ότι χρειάζεται πρόσθετα στοιχεία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της ΟΙΕΛΕ.

Στη Βουλή, σήμερα, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί είχαν συναντήσεις με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Την Πέμπτη θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

15/10/2013 18:11

πηγή : http://www.enikos.gr/society/182457,Megalh_h_symmetoxh_twn_idiwtikwn_ekpaide.html

Σήμερα Τρίτη η 24ωρη απεργία της ΟΙΕΛΕ – συμπαράσταση από ΓΣΕΕ

Με τίτλο: «το ιστορικό ραντεβού των ιδιωτικών εκπαιδευτικών: Τρίτη 15/10, ώρα 11πμ, Χαλκοκονδύλη και Πατησίων», η ΟΙΕΛΕ πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Στην ανακοίνωσή της τονίζει:
«Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Σε λίγες ώρες ξεκινά η μεγαλύτερη (και πιο κρίσιμη) κινητοποίηση του κλάδου την τελευταία 20ετία. Η απεργία είναι ένα στοίχημα που ήδη έχει κερδηθεί. Τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία, ή κλείνουν, ή θα υπολειτουργήσουν.
Το μεγαλύτερο στοίχημα της ημέρας θα είναι η πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων. Οφείλουμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και οι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης που νομοθετούν από κοινού θα μετρούν τη δύναμη του κλάδου μας. Την ώρα που η αντιπροσωπεία της ΟΙΕΛΕ θα βρίσκεται μέσα στη Βουλή και θα συναντάται με το Προεδρείο της Βουλής και με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜ.ΑΡ., του ΚΚΕ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, απέξω θα πρέπει να βρίσκονται εκατοντάδες συνάδελφοι που θα διαδηλώνουν για τον κίνδυνο διάλυσης της ιδιωτικής εκπαίδευσης, την απειλή μετατροπής των ιδιωτικών σχολείων σε μπακάλικα και των εκπαιδευτικών σε είλωτες-αναλώσιμους υπαλλήλους.
Τώρα δίνουμε τη μάχη της ζωής μας. Τώρα παίζονται όλα. Δεν κάνουμε πίσω, δεν τρομοκρατούμαστε από τους εκφοβισμούς των εργοδοτών ή από τις «νουθεσίες» κάποιων «συναδέλφων». Παλεύουμε για την παιδεία, για την αξιοπρέπειά μας, για το μέλλον μας, για τα παιδιά μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

 Στο πλευρό της ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι η βρίσκεται η ΓΣΕΕ, που με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι:
«Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) η οποία έχει προκηρύξει για αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στην παράνομη και αντισυνταγματική νομοθετική απόπειρα του Υπουργείου Παιδείας, να αποσύρει την κρατική εποπτεία από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και να συνθλίψει τα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.
Η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας δεν είναι καταστροφική μόνο για το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αλλά αποτελεί γενικότερα απειλή για το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης που παρέχουν και τα ιδιωτικά σχολεία.
Η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό της ΟΙΕΛΕ και από κοινού θα συνεχίσουν τη μάχη ώστε να μην επιτρέψουν στην Κυβέρνηση να μετατρέψει τα ιδιωτικά σχολεία σε παντοπωλεία πτυχίων».

         

πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/6977-ayrio-trith-h-24wrh-apergia-ths-oiele-symparastash-apo-gsee#.Ul0zxRAVf6M

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s