Ενοχλημένος από την αλήθεια ο Ανδρέας Μαρίνος έχει κάθε λόγο να ζητά «νομιμότητα» στο ζήτημα της ΕΡΤ – Tζαβάρας – Μαρίνος υπέγραψαν το «λουκέτο» του Ρ/Σ Πύργου – 17.10.13

Σχολιάστε

Ενοχλημένος από την αλήθεια ο Ανδρέας Μαρίνος έχει κάθε λόγο να ζητά «νομιμότητα» στο ζήτημα της ΕΡΤ

Ενοχλημένοι από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της ΝΕΤ στον νομό Ηλείας φαίνεται πως είναι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δυο βουλευτές Ηλείας κύριοι Τζαβάρας και Μαρίνος που ζήτησαν χθες από τον Παντελή Καψή, μαζί με άλλους 30 βουλευτές της ΝΔ, «να επανέλθει η νομιμότητα στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση». Μάλιστα,  ο Ανδρέας Μαρίνος, ήταν ένας εκ των υπαλλήλων της ΔΟΥ Πύργου που είχαν ζητήσει την ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ των δημοσιογράφων Γιώργου Μαρινόπουλου της ΕΡΤ και Μάκη Νοδάρου της Ελευθεροτυπίας, μετά από ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ τον Φλεβάρη του 2012 και αφορούσε καταγγελίες πολιτών για τη δράση επίορκων εφοριακών στη ΔΟΥ Πύργου. Του ρεπορτάζ είχε προηγηθεί μάλιστα εισαγγελική διαταγή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρτικής εξέτασης με εντολή τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος. Ξεκάθαρη θέση στήριξης των δυο δημοσιογράφων είχε εκφράσει και το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων.

 Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ
 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου- Νήσων εκφράζει την ομόθυμη συμπαράσταση του στους συναδέλφους Γιώργο Μαρινόπουλο και Μάκη Νοδάρο, καταγγέλλει και καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης τους και παράλληλα διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου και το χρέος του ν’ αποκαλύπτει την αλήθεια και να ελέγχει την εξουσία δεν κάμπτονται από ανυπόγραφες καταγγελίες, υβριστικές επιθέσεις και συγκεκαλυμμένες απειλές.
Στις 15 Φεβρουαρίου οι δυο συνάδελφοι παρουσίασαν στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ τεκμηριωμένο ρεπορτάζ που αφορούσε στην δράση επίορκων εφοριακών στην Δ.Ο.Υ Πύργου Ηλείας, ύστερα από σοβαρότατες καταγγελίες πολιτών αλλά και επαγγελματιών της περιοχής.
Ειδικότερα, οι καταγγελίες ανέφεραν ότι επιχειρηματίες της Ηλείας με χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να εισπράξουν χρήματα ή να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, λάμβαναν από την συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ φορολογικές ενημερότητες, παράνομα και κατά παρέκκλιση του TAXIS, με εντολές «άνωθεν» χωρίς να καταβάλουν την οφειλή τους όπως προβλέπει ρητά η σχετική νομοθεσία. Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες στην υπόθεση εμπλέκονταν και ποδοσφαιρικές ομάδες του νομού. Στο ίδιο ρεπορτάζ οι δυο συνάδελφοι έκαναν αναφορά και σε καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της ίδιας Δ.Ο.Υ που είχαν δημοσιευτεί στις  4.8.2010 στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και για τις οποίες, μέχρι σήμερα και για άγνωστους λόγους,  δεν έχει γίνει ο σχετικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Για το ίδιο θέμα, μια μέρα πριν το ρεπορτάζ της ΝΕΤ ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας είχε προχωρήσει σε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ζητώντας η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος καθώς στα χέρια του είχαν περιέλθει συγκεκριμένα στοιχεία για την δράση εφοριακών.
Υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Πύργου, αντιδρώντας στο σύνολο αυτών των εξελίξεων, αντί να σπεύσουν να συνδράμουν στο έργο των αρχών και να απαιτήσουν πρώτοι την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, εν είδει «απάντησης» συνέταξαν ένα απαράδεκτο και υβριστικό κείμενο συκοφαντώντας τους συναδέλφους Γιώργο Μαρινόπουλο και Μάκη Νοδάρο.
Το κείμενο αυτό, ανυπόγραφο και κατά παρέκκλιση κάθε έννοιας δεοντολογίας, δημοσιεύθηκε, μ’ ευθύνη των εκδοτών τους, στις εφημερίδες «Πατρίς» Πύργου και «Πρώτη» Πύργου, οι οποίες, το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν κάνει την παραμικρή αναφορά στην όλη υπόθεση, με αποτέλεσμα, με την φιλοξενία των απόψεων μόνο των εφοριακών, να ωθούν τους αναγνώστες τους σε μονομερή, μονόπλευρη και επιλεκτική ενημέρωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΠΗΝ θεωρεί απαράδεκτη και προκλητική την στάση των «ανωνύμων» υπαλλήλων της Δ.Ο.Υ. Πύργου και τους καλεί, έστω και τώρα, αντί να επιτίθενται σε δημοσιογράφους που επιτελούν με θάρρος, με συνέπεια και ευσυνειδησία την αποστολή τους, να αξιώσουν από τις δικαστικές αρχές και τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης έτσι ώστε όσοι ευθύνονται να αποκαλυφθούν και να λογοδοτήσουν.
Κάθε άλλη συζήτηση είναι παρελκυστική, προσχηματική και αποπροσανατολίζει από τον στόχο που είναι ένας και μοναδικός. Η εξιχνίαση της υπόθεσης και η απρόσκοπτη ενημέρωση της κοινής γνώμης. 

17 October 2013 16:27

πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/7190-enochlhmenos-apo-thn-alhtheia-o-andreas-marinos-echei-kathe-logo-na-zhta-%C2%ABnomimothta%C2%BB-sto-zhthma-ths-ert#.UmFEihBQj6M

Tζαβάρας – Μαρίνος υπέγραψαν το «λουκέτο» του Ρ/Σ Πύργου – 17.10.13

Λουκέτο στην ιστορία μισού και πάνω αιώνα, που έχει ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Πύργου, επιχειρούν να βάλουν οι βουλευτές Ηλείας της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας και Ανδρέας Μαρίνος, συνυπογράφοντας την ερώτηση – παραίνεση που κατέθεσαν 32 βουλευτές του κόμματός τους προς τον Παντελή Καψή, να προχωρήσει άμεσα το θέμα της ΕΡΤ και να φύγουν οι εργαζόμενοι από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ζητούν επίσης να κλείσουν όλες οι εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων και του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πύργου, που θα σιγήσει για πάντα, καθώς δεν περιλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

17 October 2013 14:49

πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/7178-tzabaras-%E2%80%93-marinos-ypegrapsan-to-%C2%ABloyketo%C2%BB-toy-r-s-pyrgoy#.UmFDNhBQj6M

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s