Ε.Λ.Μ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων: «Εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον των σχολείων» – 54 παιδιά με μία (01) δασκάλα – άλλο ένα «κατόρθωμα» της μνημονιακής κυβέρνησης (18.10) 18.10

Σχολιάστε

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στην εκπαίδευση, η ΕΛΜΕ Ικαρίας – Φούρνων, στην ανακοίνωσή της, που στάλθηκε στα ΜΜΕ, αλλά και στους εκπαιδευτικούς – μέλη της. Όπως καταγγέλλει, εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται ακόμα και να αλλάξουν νησί !!

Αναλυτική η ανακοίνωση:

Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ: Εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον των σχολείων

Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ

ΕΥΔΗΛΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Εύδηλος 17 /10/2013

Τηλ: 22750 31026

Άρ. Πρωτ.: Φαξ: 22750 31026

Προς: Σχολικές μονάδες Μ..Μ.Ε. Θέμα: «Εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον των σχολείων.»

 Αντιμέτωποι με το πιο ωμό εκβιασμό βρίσκονται εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι ωθούνται από περιφερειάρχες και προϊστάμενους, σε υποχρεωτικές μετακινήσεις από νησί σε νησί. Και ο καθένας καταλαβαίνει ότι ακόμη και αν μιλάμε για μετακινήσεις εντός ΠΥΣΔΕ, όταν επιβάλλεται σε κάποιον να αλλάξει νησί, επί της ουσίας του επιβάλλεται να διαλύσει τη ζωή του. Άνοιξε έτσι ο ασκός του Αιόλου για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Βόρειο Αιγαίο και όχι μόνο, οι οποίοι οδηγούνται σε υποχρεωτικές μετακινήσεις από το ένα νησί στο άλλο. Με μια μεθόδευση που μοιάζει να βγήκε από ταινία, η πιο ανάλγητη πολιτική φαίνεται να προχωράει με τη συναίνεση των εκπαιδευτικών οι οποίοι «με αίτηση τους» αφήνουν πίσω τις οικογένειες και τα σπίτια τους για να περιπλανηθούν στο Ανατολικό Αιγαίο.

Αφού κατασκεύασαν χιλιάδες πλεονάζοντες με τους νόμους και τις διατάξεις της κεντρικής πολιτικής (δίωρο, συγχωνεύσεις σχολείων, συμπτύξεις τμημάτων κλπ). Αφού με την ακραία εφαρμογή της σε επίπεδο διευθύνσεων, όπως συμβαίνει με τη ΔΙΔΕ Σάμου ώθησαν τη κατάσταση στα άκρα, με τις εξοντωτικές διαθέσεις-μετακινήσεις συναδέλφων, ώστε να προκύψουν ακόμα περισσότερες υπεραριθμίες. Αφού έθεσαν και επί ένα μήνα διατήρησαν σε καθεστώς ανασφάλειας εκατοντάδες συναδέλφους με μηδενικό ωράριο. Τώρα υποκριτικά τους ρωτούν: «υπάρχουν ώρες για εσάς σε άλλο νησί, ενδιαφέρεστε;» Έτσι, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις είναι γεγονός, με το φερετζέ όμως της «αίτησης του ενδιαφερόμενου».

Το υπουργείο κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να παρουσιάσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς ως πλεονάζοντες. Να ανοίξει επί τις ουσίας το δρόμο για νέες διαθεσιμότητες στην εκπαίδευση. Να τρομοκρατήσει με το ενδεχόμενο της απόλυσης τους καθηγητές και να εγκαινιάσει με το χειρότερο τρόπο τη πολιτική των υποχρεωτικών μετακινήσεων και μετατάξεων, προδικάζοντας για το μέλλον το σενάριο της διευρυμένης εφαρμογής αυτής της πρακτικής. Την ίδια στιγμή που έξι εκπαιδευτικοί της Ικαρίας μετακινούνται υποχρεωτικά στη Σάμο και μία στους Φούρνους, στα σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις. Εκπαιδευτικοί (ακόμη και των ίδιων ειδικοτήτων με αυτούς που μετακινούνται) είναι αναγκασμένοι να διανύσουν έως και 70χλμ προκειμένου να φτάσουν σε ένα από τα (μέχρι και τέσσερα) σχολεία που πρέπει να κάνουν μάθημα με βάση τις φετινές τοποθετήσεις-διαθέσεις. Τα προγράμματα των σχολείων δεν μπορούν να βγουν και στην ουσία επιλέγονται για όλα «λύσεις» ανάγκης, οι εκπαιδευτικοί υποχρεώνονται σε οικονομική αιμορραγία με όποιο τρόπο και αν καταφέρουν να φτάσουν στα σχολεία, ενώ οι μαθητές βλέπουν πλέον παντού καθηγητές επισκέπτες. Η ουσιαστική και «εύρυθμη» όπως λένε οι διοικούντες λειτουργία των σχολείων καθίσταται αδύνατη, αλλά αυτό ποσώς τους απασχολεί όπως αποδεικνύεται.

Η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας και η σκληρή εφαρμογή της από το προϊστάμενο της Σάμου δημιουργεί μια έκρυθμη κατάσταση στα σχολεία του νομού και προδιαγράφει εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων

18 October 2013 11:08

πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/7257-e-l-m-e-ikarias-foyrnwn-%C2%ABefialtika-senaria-gia-to-mellon-twn-scholeiwn%C2%BB#.UmFtSBBQj6M

54 παιδιά με μία (01) δασκάλα – άλλο ένα «κατόρθωμα» της μνημονιακής κυβέρνησης (18.10)

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ικαρίας & Φούρνων, καταγγέλει ότι: «Μπήκαμε στο δεύτερο μήνα λειτουργίας των σχολείων και στα ολοήμερα τμήματα οι ελλείψεις ειδικοτήτων είναι μεγάλες. Το ολοήμερο μάλιστα του 1ου Δημ. Σχολείου του Αγίου Κηρύκου καλείται, μετά από προφορική εντολή από τη Δ/νση Π.Ε. Σάμου, να λειτουργήσει με 54 παιδιά σε ένα, συγχωνευμένο, τμήμα με μία (1) δασκάλα. Κάτι τέτοιο όχι μόνο «εύρυθμη λειτουργία» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς υποβαθμίζει το ολοήμερο τμήμα σε «παιδοφυλακτήριο», αλλά ούτε καν νόμιμη λειτουργία δεν είναι.
Απαιτούμε την άμεση κάλυψη της κενής (δεύτερης) θέσης δασκάλου στο ολοήμερο του 1ου Δ.Σ. Αγίου Κηρύκου και όλων των κενών θέσεων ειδικοτήτων για όλα τα ολοήμερα των νησιών μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για το σχολειό που δικαιούμαστε εμείς κι οι μαθητές μας».

18.10.13

πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/7292-54-paidia-me-mia-01-daskala-%E2%80%93-allo-ena-%C2%ABkatorthwma%C2%BB-ths-mnhmoniakhs-kybernhshs#.UmFc7BBQj6M

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s