Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών (19.10) – Διάψευση από την ΟΔΠΤΕ – Συνεχίζεται η απεργία στα Πανεπιστήμια (18.10)

Σχολιάστε

Με την προκήρυξη της 5ήμερης απεργίας κλιμακώνουν τον αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών και ενώ την Δευτέρα εκπνέει η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους.
Η εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία στη σημερινή γενική συνέλευση των υπαλλήλων αφού συνάντησε την έντονη αντίδραση τους.
Νέα
5ήμερη απεργία αναμένεται να εισηγηθεί στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) ο πρόεδρος του οργάνου Φραγκίσκος Βορτελίνος. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί αργά σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί.
Από την πλευρά του, ο Σύλλογος του Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών είχε προτείνει παράλληλα την επανεξέταση της εισήγησής του την προσεχή Τετάρτη σε περίπτωση «διώξεων με αργία, εισαγγελικών παρεμβάσεων, απεργοσπαστικών μηχανισμών, αστυνομικής επέμβασης, προπαγανδιστικών δηλώσεων ή διαρροών υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων».
Η ΟΔΠΤΕ προχώρησε και σε σχετική διάψευση δημοσιευμάτων περί έναρξης εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από την προσεχή Δευτέρα.
«Διαψεύδουμε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν απόφαση της ΟΔΠΤΕ για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τις 21/10/13. Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας. Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία.
Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Φραγκίσκος Βορτελίνος χαρακτήρισε την πρόταση του συλλόγου του διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου Αθηνών περί εγγραφής των πρωτοετών φοιτητών «ανεδαφική» επισημαίνοντας ότι «όταν βρισκόμαστε σε απεργιακή κινητοποίηση δεν μπορούμε να εκτελέσουμε επιλεκτικά κανένα υπηρεσιακό καθήκον αφού κάτι τέτοιο θα συνιστούμε σπάσιμο της απεργίας». Ακόμη επισήμανε ότι ως «προσωπικό ασφαλείας» νοούνται μόνο οι φύλακες των εγκαταστάσεων.
Ο κ. Βορτελίνος σημείωσε τέλος ότι είναι αδύνατη η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας αφού οι διευθύνσεις προσωπικού είναι κλειστές κι επομένως οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχεία όπως είναι οι υπηρεσιακές τους μεταβολές κλπ.

19/10/2013 – 09:50

http://www.enikos.gr/society/183538,Nea_apergia_twn_dioikhtikwn_ypallhlwn.html

Διάψευση από την ΟΔΠΤΕ – Συνεχίζεται η απεργία στα Πανεπιστήμια (18.10)

Κατηγορηματικά διαψεύδει η ΟΔΠΤΕ, τα δημοσιεύματα που στα οποία γίνονταν λόγος για σταμάτημα της απεργίας της: Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν απόφαση της ΟΔΠΤΕ για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τη Δευτέρα 21/10/13.
Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας. Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή».
Για το Κεντρικό Συμβούλιο της  Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Ο  Πρόεδρος                Ο Γενικός.  Γραμματέας
Φραγκίσκος Βορτελίνος    Σάββας Παπαδόπουλος

Ψηφίσματα

1)ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ


Η Γ.Σ. στις 18 Οκτωβρίου 2013 ψήφισε ομόφωνα το πλαίσιο αγώνα ως εξής :
1)    Πενθήμερη απεργία 21-25.10.2013 και υποστήριξη της απόφασής μας στην Ομοσπονδία. Περιφρούρηση της απεργίας και γενικό-καθολικό κλείσιμο όλων των κτηρίων του ΕΚΠΑ.
2)    Το κλείσιμο της Πανεπιστημιακής Λέσχης εφαρμόζεται και το Σαββατοκύριακο 19-20.10.2013.
3)    Το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια συνεχίζουν να είναι στη διάθεση του αγώνα μας αποτελώντας ένα αγωνιστικό φόρουμ όλης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, των συνδικάτων και της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, του Δημόσιου αγαθού της παιδείας και της εργασίας. Στόχος μας παραμένει η ήττα της πολιτικής των απολύσεων και της διάλυσης του Πανεπιστημίου.
4)    Η Δ/νση Διοικητικού παραμένει κλειστή, η λειτουργία της ελέγχεται από την απεργιακή επιτροπή και ο χώρος περιφρουρείται συνεχώς προκειμένου να μην αποσταλούν στοιχεία στο Υπουργείο.
5)    Ορίζεται προσωπικό ασφαλείας σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο (Ν.1264/82 όπως τροποποιήθηκε με τον 1915/90 και λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 51 του Ν.1892/90 περί «Επαναοριοθέτησης του Δημόσιου Τομέα») αποκλειστικά ως εξής:
•    Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του προσωπικού του Πανεπιστημίου που δεν απεργεί (ΔΕΠ, ΕΙΔΙΠ, ΕΤΕΠ, κλπ).
•    Τρεις συνάδελφοι αποκλειστικά για τη φύλαξη των κτηρίων της Ιατρικής, Οδοντιατρικής και της ΣΘΕ επειδή σε αυτά υπάρχουν ευαίσθητα υλικά.
•    Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο των κρίσιμων εγκαταστάσεων στην τηλεδιοίκηση ΣΘΕ.
•    Ένας συνάδελφος για τον έλεγχο ευαίσθητων εγκαταστάσεων στο Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.
•    Οι φοιτητές της Α’ ΦΕΠΑ να σιτίζονται στο εστιατόριο της Ιατρικής με βάση υπάρχουσα κατάσταση.
6)    Καμία ατομική υποβολή στοιχείων. Θα υποβάλλουμε την Δήλωση αδυναμίας συμπλήρωσης της ατομικής απογραφής ή οποιασδήποτε άλλης διοικητικής πράξης τη Δευτέρα 21/10/2013 στο Γραφείο της Απεργιακής Επιτροπής στο Κεντρικό Κτήριο του Παν/μίου Αθηνών.
7)    Επόμενη Γ.Σ. του Συλλόγου την Τετάρτη 23/10/2013.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ
1)    Ως απεργοί, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα τα κατεπείγοντα ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της απεργίας μας, όπως άλλωστε κάνουμε καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα μας.
2)    Την Τρίτη 22/10/2013, συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00 στα Προπύλαια και στην ολοήμερη συγκέντρωση έξω από την Βουλή, ημέρα συζήτησης της επίμαχης τροπολογίας αλλαγής του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα
3)    Τετάρτη 23/10/2013 και ώρα 14:00 συμμετέχουμε σε τοπική πορεία στου Ζωγράφου από κοινού με συλλογικότητες της γειτονιάς και φοιτητικά σχήματα
4)    Πέμπτη 24/10/2013 και ώρα 12:00, συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Καλούμε τους εργαζόμενους άλλων φορέων του δημοσίου να συμμετάσχουν.
5)    Μετατροπή του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου σε δράση των απεργών με παρουσία τους στα Προπύλαια

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Β. Βαλσαμάκης    Σ. Σαλονικίδης    Α. Γόντικα    Β. Πεντογάλου

2)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Καταδικάζουμε την απροειδοποίητη  και αδικαιολόγητη  απόλυση  μέλους του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου –  Χάρτου Αττικής από το βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» στο Χαλάνδρι και απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή του.
Πρόκειται για μια απόλυση καθαρά εκδικητική, καθώς η εργαζόμενη συνδικαλιζόταν και απεργούσε. Έπειτα από 6 χρόνια εργασίας αντικαταστάθηκε από υπάλληλο, που η ίδια η απολυμένη εκπαίδευσε και που, βεβαίως, προσελήφθη με σαφώς μικρότερο μισθό, βάσει του νέου μνημονιακού αντεργατικού οπλοστασίου.
Καταγγέλλουμε την αδιάλλακτη στάση του εργοδότη, Θ. Βασιλόπουλου, που αποφεύγει κάθε συζήτηση με το Σωματείο και που αδιαφορεί για τη γνωμοδότηση της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία τάχθηκε υπέρ της εργαζόμενης, καλώντας τον να την επαναπροσλάβει.
Καταγγέλλουμε την εργοδοτική ένωση των μεγάλων αφεντικών του κλάδου, ΕΝΕΛΒΙ, που στοχεύει στο να κάμψει τη δράση και τη δυναμική αντίσταση του σωματείου και των εργαζομένων ενάντια στην ασυδοσία τους.
Στηρίζουμε, μαζί με πλήθος άλλων εργαζομένων και συλλογικοτήτων, τον αγώνα του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής για επαναπρόσληψη της συναδέλφου.
Όταν απολύουν έναν από μας θα μας βρίσκουν όλους απέναντί τους!

Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Β. Βαλσαμάκης    Σ. Σαλονικίδης    Α.Γόντικα    Β. Πεντογάλου

3)ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 18ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013


Στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 ξεκίνησε η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα πανεπιστήμια και παράλληλα διακόπηκε η λειτουργία των εστιατορίων σε εστίες και σχολές. Δύο ημέρες αργότερα το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ζήτησε από τους διευθυντές των εστιών τις ημέρες που έμειναν κλειστά τα εστιατόρια να μη δοθούν τα αντίστοιχα χρήματα στους εργολάβους, επικαλούμενοι απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ σύμφωνα με την οποία να διακόπτεται η σύμβαση με τους εργολάβους σε περίπτωση απεργίας. Η κίνηση αυτή είχε καθαρά απεργοσπαστικό χαρακτήρα και είχε στόχο να φέρει τους διοικητικούς απέναντι στους εργολαβικούς υπαλλήλους.
Συγκεκριμένα, το εστιατόριο της ΦΕΠΑ λειτούργησε από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι την έναρξη της απεργίας και έκτοτε παραμένει κλειστό για να μην τεθεί σε κίνδυνο η απεργία των διοικητικών. Ο εργολάβος είχε πει προφορικά ότι θα κατέβαλλε τα ένσημα των εργαζομένων, κάτι που φαίνεται προβληματικό δεδομένης της λύσης της σύμβασης κατά την απεργία. Μάλιστα την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, ο κ. Παλαιολόγου, ο εργολάβος του εστιατορίου της ΦΕΠΑ απέλυσε τους 22 εργαζόμενους του εστιατορίου για να μην πληρώσει τα ένσημά τους.
Είναι γνωστός ο τρόπος που λειτουργούν οι εργολαβίες: τρομοκρατία, επισφάλεια, μισθοί πείνας. Στην προκειμένη δε περίπτωση το καθεστώς αυτό αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους για δύο μήνες και τους οδηγεί στην ανεργία, με στόχο να χτυπηθεί η απεργία των διοικητικών.
Καταγγέλλουμε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την National Services, την εταιρεία του εργολάβου, που εκμεταλλεύονται την απεργία των εργαζομένων, προκειμένου να κερδίσουν χρήματα από το κλείσιμο των εστιατορίων, για το οποίο καμία ευθύνη δε φέρουν οι εργαζόμενοι σε αυτά.
Απαιτούμε την πληρωμή των εργαζόμενων για το διάστημα της απεργίας, κατά το οποίο δε λειτούργησε το εστιατόριο και την άμεση επαναπρόσληψη των 22 εργαζόμενων.
Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Β. Βαλσαμάκης    Σ. Σαλονικίδης    Α. Γόντικα    Β. Πεντογάλου

18.10.13

πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/7301-diapseysh-apo-thn-odpte-synechizetai-h-apergia-sta-panepisthmia#.UmGjIBBQj6M

Πανεπιστήμιο Αθηνών: 6η εβδομάδα απεργίας (14.10)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι:

«Εμείς οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μπαίνουμε στην 6η εβδομάδα απεργίας. Μετά από 5 εβδομάδες απεργίας, ο αγώνας μας έφερε τα πρώτα αποτελέσματα. Η ΚΥΑ ακυρώθηκε στην πράξη με τη μη συμμετοχή μας σε αυτήν. Με τη λήξη της προθεσμίας, η κυβέρνηση, με την αγαστή συνεργασία πιστών της παραγόντων και ΜΜΕ, άρχισε τους εκβιασμούς και τη διαρροή ψευδών που στόχο είχαν να σπάσουν το μέτωπο της απεργίας. Άρχισαν να διαδίδουν ψευδώς ότι 4 από τα 8 Ιδρύματα έστειλαν στοιχεία για να σπάσουν το μέτωπο. Κυκλοφόρησαν φήμες για νέα ΚΥΑ, με την οποία θα καταργούνταν ολόκληροι κλάδοι. Τώρα προχωράνε σε νομοθετική ρύθμιση για ατομική υποβολή στοιχείων (ρύθμιση που δε θα αφορά μόνο τα ΑΕΙ-ΤΕΙ αλλά όλα τα ΝΠΔΔ), αλλάζοντας και το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα προκειμένου η μη υποβολή στοιχείων να συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα που να οδηγεί σε αργία! Οι εντελώς σπασμωδικές, παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες της Κυβέρνησης, δείχνουν ότι αντιμετωπίζουν το αδιέξοδο στο οποίο η δική μας αποφασιστικότητα τους έχει φτάσει.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ
ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΑΣ

Η κυβέρνηση παίζει για μια ακόμη φορά το παιχνίδι του διαίρει και βασίλευε. Επιχειρεί να σπάσει το απεργιακό μέτωπο με εκβιασμούς, ποντάροντας στην καλλιέργεια του κανιβαλισμού της μοριοδότησης. Εμείς όμως ξέρουμε: Οποιαδήποτε συμμετοχή μας στη διαδικασία, απλώς νομιμοποιεί την απόλυσή μας. Των 498 σήμερα και των υπολοίπων αύριο, στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα διαθεσιμότητας, μέχρι οι απολύσεις στο δημόσιο να φτάσουν τις 150.000.
Αν μέχρι σήμερα, με έναν από τους πιο μεγάλους σε διάρκεια απεργιακούς αγώνες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, φτάσαμε ως εδώ, οφείλουμε να συνεχίσουμε με το στόχο που βάλαμε πριν από 5 εβδομάδες: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ. Κι αν ο πήχης ανέβηκε κι είμαστε ο κλάδος που δίνει την πρώτη μάχη που, αν κερδηθεί, θα βάλει τις προϋποθέσεις για να σταματήσει η πολιτική των απολύσεων: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ.
Δεν υποκύπτουμε στις σειρήνες του Ατομικισμού και του Κανιβαλισμού!
Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η απάνθρωπη λογική του μότο “ο θάνατός σου, η ζωή μου”!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ 5 ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ;
ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Παν/μίου Αθηνών, στη Γενική Συνέλευσή του την Παρασκευή 11/10, αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας για την εβδομάδα 14-18/10/13 και την μη αποστολή στοιχείων».

14.10.13

Πηγή : http://www.ertopen.com/eidiseis/item/6983-panepisthmio-athhnwn-6h-ebdomada-apergias#.Ul0tXBAVf6M

ΝΕΑ 5ΗΜΕΡΗ AΠΕΡΓΙΑ, ΗΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ στο Καποδιστριακό

14.10

Σε νέα 5ήμερη απεργία, την 6η κατά σειρά, προχωρούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Καποδιστριακού κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Ίδρυμα.

Όπως αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά, «με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση».

14/10/2013 – 08:52

Πηγή : http://www.enikos.gr/society/181943,Apergia_sto_Kapodistriako.html

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s