ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ στον ΑΔΩΝΙ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Για την αποκατάσταση της αλήθειας : Τι έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στις 17/10/2013- νέο βίντεο

Σχολιάστε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Για την αποκατάσταση της αλήθειας : Τι έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στις 17/10/2013- νέο βίντεο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4wNUczXCwi0


Για την αποκατάσταση της αλήθειας : Τι έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας στις 17/10/2013 Περί την 3η μεσημβρινή ώρα , οι ευρισκόμενοι από νωρίτερα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επιθεωρητές του Υπουργείου Υγείας , άρχισαν έλεγχο του προσωπικού από τον 4ο όροφο και συγκεκριμένα την Χ/Κ κλινική.
Μετά τον έλεγχο στη μία και μοναδική νοσηλεύτρια του τμήματος ( σημ: επιφορτισμένη με τη νοσηλεία 40 ασθενών..) η οποία φυσικά ανευρέθη στη θέση της , ο έλεγχος επεκτάθηκε στα γραφεία των ιατρών του Χ/Κ τομέα . Σε ερώτηση των ελεγκτών γιατί είναι….
κλειστά τα γραφεία των ιατρών απαντήσαμε πως οι περισσότερες Χ/Κ ειδικότητες είναι σε εφημερία ετοιμότητας και ως εκ τούτου νομίμως απουσιάζουν ( Ουρολόγος , Οφθαλμίατρος , ΩΡΛ ) .

Ο μοναδικός εν ενεργή εφημερία ευρισκόμενος Χειρουργός, εκτελούσε τα καθήκοντά του στο χώρο των Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο. Μετά τούτου οι ελεγκτές κατέβηκαν στον 3ο όροφο όπου στεγάζονται η Πνευμονολογική και Ορθοπεδική κλινική.
Στην Πνευμονολογική κλινική αφού επισήμαναν την απουσία του ευρισκόμενου σε μικτή εφημερία ιατρού , τους απαντήσαμε ότι ο γιατρός αυτή την ώρα έχει πάει για φαγητό , μετά δε τη πάροδο ολίγων λεπτών ο εν λόγω συνάδελφος παρουσιάστηκε στους ελεγκτές . Ακολούθως συνοδεύσαμε τους ελεγκτές στην Καρδιολογική κλινική όπου ευρέθησαν όλοι οι γιατροί εφημερεύοντες και μη στο χώρο εργασίας. Στην ίδια κλινική νοσηλεύονται ασθενείς του Νεφρολογικού και Νευρολογικού τμήματος .
Μετά τον έλεγχο των νοσηλευτών οι οποίοι ευρέθησαν στη θέση τους , επισημάναμε ότι ο Νεφρολόγος αν και σε εφημερία ετοιμότητας βρίσκεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ισόγειο, ο δε Νευρολόγος δε γνωρίζαμε που ευρισκόταν . Την ώρα που οι επιθεωρητές έδειξαν διάθεση οργής για την απουσία του Νευρολόγου , κατέφθασε ο ίδιος εξηγώντας ότι εξέταζε ασθενή στην Ορθοπεδική κλινική. Τη στιγμή αυτή εξοργιστήκαμε με τη συμπεριφορά των ελεγκτών νιώθοντας πως μας εμπαίζουν και μας προσβάλλουν κατάφωρα.
Αυτό διότι κατά τον έλεγχο του μισού κτιρίου αφ΄ενός δεν ελέχθησαν οι τραγικές συνθήκες εργασίας μας, ο επισφαλής αριθμός νοσηλευτών , η μη κάλυψη με ενεργή εφημερία ιατρών όλων των ειδικοτήτων ( αφού έχει περικοπεί δραματικά το κονδύλι εφημέρευσης και οι ενεργείς εφημερίες έχουν μετατραπεί με λογιστικά κριτήρια σε μικτές και ετοιμότητας) και η έλλειψη σε βασικά υλικά, αφετέρου την ίδια στιγμή επικεντρώθηκαν στην ολιγόλεπτη απουσία του Νευρολόγου ο οποίος εκτελούσε το καθήκον του.
Αντιληφθήκαμε αυτό που εξαρχής είχαμε υποψιαστεί, ότι δηλαδή δεν είχαμε να κάνουμε με έλεγχο της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και καταγραφής των οξύτατων προβλημάτων , αλλά με μια εσκεμμένη ενέργεια επικοινωνιακού χαρακτήρα με αποκλειστικό σκοπό τη στοχοποίηση , τρομοκράτηση και εξευτελισμό συναδέλφων. Εν τω μεταξύ ασθενείς , συνοδοί , συγγενείς και άλλοι ευρισκόμενοι στο χώρο άρχισαν να εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους αισθανόμενοι προφανώς τον εμπαιγμό που υφίστανται ως ασθενείς και πολίτες.
Υπό αυτές τις συνθήκες διεκόπη ο έλεγχος εκ μέρους των επιθεωρητών και οδηγήθηκαν από τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στο γραφείο του διοικητικού διευθυντή. Εκεί οδηγήθηκε και μέρος των διοικητικών συμβουλίων των σωματείων μας και διεξήχθη ένα πολύωρος αλλά ατελέσφορος διάλογος. Στη συνέχεια εκλήθη εισαγγελέας και κατέφθασε αστυνομική δύναμη στο χώρο του Νοσοκομείου, υπό τη συνοδεία της οποίας και εν μέσω οργής και αγανάκτησης των συγκεντρωμένων εργαζομένων και πολιτών ολοκληρώθηκε ο έλεγχος χωρίς να επισημανθεί καμία απουσία εργαζομένου .
Η παρουσία της αστυνομίας όξινε την οργή των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προπηλακισμοί θύμα των οποίων ήταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδριώτης ο οποίος δέχθηκε λάκτισμα από ένστολο.
Υπό την κατακραυγή εργαζομένων και πολιτών οι επιθεωρητές και οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το χώρο του Νοσοκομείου.

Εκ μέρους των ΔΣ του Ενιαίου Σωματείου και της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας

18.10.13

πηγή : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/17102013.html

Οι γιατροί απαντούν στον Άδωνι(18.10)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=msDtNaayLyg

Στην αντεπίθεση περνά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για το περιστατικό με τους ελεγκτές του υπουργείου Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Η Ένωση χαρακτηρίζει «ακραία προκλητική» τη στάση του υπουργείου Υγείας και καλεί τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη «να σοβαρευτεί και να εγκαταλείψει τους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς και την αναγγελία απόλυσης εργαζομένων από τα τηλεοπτικά στούντιο».
Καταλογίζει επίσης στο υπουργείο «επιδίωξη έντασης μέσα σε Νοσοκομείο, προκειμένου να…
δείξει πυγμή και να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες του για τη διάλυση του συστήματος υγείας στη χώρα».
Αναφερόμενη στο περιστατικό η ΟΕΝΓΕ σημειώνει ότι στο χθεσινό έλεγχο των επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας, όλοι οι γιατροί και το προσωπικό βρέθηκαν στις θέσεις τους.
Ζητήθηκε όμως, όπως υποστηρίζει, «από τους επιθεωρητές να καταγράψουν τις συνθήκες επισφάλειας του νοσοκομείου το οποίο λειτουργεί με οργανική κάλυψη προσωπικού 40%, τα νεκρά τμήματα λόγω υποστελέχωσης, τον κλειστό εδώ και 2μήνες αξονικό τομογράφο την επισκευή του οποίου αρνείται να πληρώσει το υπουργείο, το παράνομο καθεστώς εφημεριών ετοιμότητας σε νευραλγικές ειδικότητες», ωστόσο «οι επιθεωρητές αρνήθηκαν».
«Δεν σεβάστηκαν ότι βρίσκονταν απέναντι σε ανθρώπους που δουλεύουν χωρίς κανονική άδεια από το 2011, ένας μόνο για 40- 50 κλίνες ασθενών, χωρίς αναρρωτικές, χωρίς ρεπό, απέναντι σε επιστημονικό προσωπικό που σκύβει το κεφάλι προκειμένου να κρατήσει σε αυτή τη κρίσιμη το νοσοκομείο ανοιχτό. Δε σεβάστηκαν τους 11.000 Κερκυραίους που μεταναστεύουν κάθε χρόνο σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Πάτρας και της Αθήνας για καλύτερες Υπηρεσίες Υγείας, ακόμα και για απλές ιατρικές πράξεις», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι «με εντολή του κ. Γεωργιάδη οι επιθεωρητές απειλούσαν τους γιατρούς με κυρώσεις χωρίς ποτέ να υπάρξει προπηλακισμός».
«Όλως παραδόξως (!) βρέθηκε αστυνομικός διευθυντής στο χώρο και οι επιθεωρητές συνέχισαν εισβάλλοντας μαζί  με αστυνομικούς σε ιατρεία και χώρους νοσηλείας, εγκλωβίζοντας σ΄ ένα ιδιότυπο ανθρωποκυνηγητό γιατρούς, εργαζόμενους, ασθενείς, πολίτες που έσπευσαν στο νοσοκομείο, δημοσιογράφους στις σκάλες και σε διαδρόμους με τραυματισμούς μάλιστα κάποιων εξ αυτών, μέχρι που αποχώρησαν λόγω της έντασης που δημιούργησαν, υπό αποδοκιμασίες χωρίς όμως να δεχθούν επίθεση», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2013

πηγή : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_585.html

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΒΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΓΕΙΑ- ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=msDtNaayLyg

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο φωνάζοντας: ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ και Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ, αντιδρούσαν στα «νέα ήθη» που επιβάλει ο ακροδεξιός τροϊκανός υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.
Ενδιαφέρονται μόνο να διαλύσουν την Κοινωνική Δημόσια Υγεία για τα συμφέροντα των λίγων μεγαλοεργολάβων της Υγείας.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την απόπειρα διάλυσης και κλεισίματος και του Νοσοκομείου Κέρκυρας. Δεν θα επιτρέψουμε την κυριαρχία του δόγματος: Ο ΕΧΩΝ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ, Ο ΜΗ ΕΧΩΝ ΑΠΟΒΙΩΝΕΙ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2013

πηγή : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8025.html

Κόντρα Άδωνι- συνδικαλιστών στο Γ.Ν Κέρκυρας

Η απόπειρα των επιθεωρητών υγείας να πραγματοποιήσουν έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και η καταγγελία τους ότι προπηλακίστηκαν από συνδικαλιστές προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ και απειλεί να θέσει τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό σε αυτοδίκαιη αργία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, δύο ελεγκτές από την… Αθήνα μετέβησαν στο νοσοκομείο Κέρκυρας το μεσημέρι της Πέμπτης για να πραγματοποιήσουν έλεγχο αλλά λίγη ώρα αργότερα συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν στο χώρο, τους απομόνωσαν σε ένα γραφείο και τους ζήτησαν να φύγουν. Μετά από εισαγγελική παρέμβαση και τη συνδρομή της αστυνομίας, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε περίπου στις 8 το βράδυ.

 Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για απεχθές γεγονός, διέταξε ΕΔΕ για το θέμα ενώ όπως αναφέρει στη δήλωσή του οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

enet.gr

Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2013

πηγή : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4670.html

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s