ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΠΙΛΩΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ο ΑΛ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – Ο Μητρόπουλος για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους – H απάντηση του Αλέξη Μητρόπουλου για το πρόστιμο που του έριξε το ΣΔΟΕ

Σχολιάστε

Ο Μητρόπουλος για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του που θα έρθει στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα και αφορά τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

«Την προσεχή Δευτέρα, 21/10/2013, στη Βουλή η κυβέρνηση καλείται να προσκομίσει τις γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ, τις οποίες απαίτησαν οι Δανειστές και η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) συμφώνησε να χορηγήσει με βάση το Ν. 4111/13», τονίζει αρχικά ο κ. Μητρόπουλος και συνεχίζει:

«Στις δύο γνωμοδοτήσεις (Legal opinions) και το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης (certificate of compliance) η τρικομματική κυβέρνηση φέρεται να δεσμεύεται απέναντι στους δανειστές με την πιο κάτω, μεταξύ των άλλων, πρωτοφανείς για κυρίαρχο κράτος καταπλεονεκτικές δεσμεύσεις:

Α) Ότι η υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο ως εφαρμοστέου δικαίου «αποτελεί έγκυρη επιλογή» εκ μέρους της Ελλάδας.

Β) Ότι η χώρα μας «έχει υπαχθεί νόμιμα» στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Γ) Ότι κανένα από τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας μας δεν εξαιρείται «λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας –κατάσχεσης πριν ή μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης ή εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα».

Δ) Ότι η «εκτέλεση της Σύμβασης δεν είναι αντίθετη με ελληνικές διατάξεις αναγκαστικού δικαίου, με τη δημόσια τάξη, με τις διεθνείς συνθήκες ή τις γενικώς παραδεδεγμένες αρχές του διεθνούς δικαίου που δεσμεύουν την Ελλάδα και την Τράπεζα της Ελλάδος».

Όπως επισημαίνει ο Αλέξης Μητρόπουλος, η Επίκαιρη Ερώτησή του έρχεται για 3η φορά στη Βουλή, «αφού στις δύο προηγούμενες (26/9 και 10/10/2013) η κυβέρνηση δεν παρέστη».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει με επίσημο έγγραφό του στις 22/1/2013 από τους κ.κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπουργό Οικονομικών, Πρόεδρο του ΝΣΚ να μην επιτρέψουν την χορήγηση των πιο πάνω γνωμοδοτήσεων», τονίζει ακόμα ο κ. Μητρόπουλος και τέλος σημειώνει:

«Οι Γνωμοδοτήσεις αυτές του ΝΣΚ και το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης, αν έχουν συνταχτεί κατά το περιεχόμενο και το ύφος που απαίτησαν οι δανειστές και βρίσκεται, κατά πληροφορίες μας, ήδη στα χέρια τους, θα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για όλες τις κυβερνήσεις στο μέλλον στην προβολή των κυρίαρχων δικαιωμάτων της πατρίδας και την εθνωφελή επίλυση του οικονομικού της ζητήματος».

18/10/2013 – 13:12

Πηγή : http://www.enikos.gr/politics/183325,O_Mhtropoylos_gia_to_Nomiko_Symvoylio_to.html

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του, καταγγέλλει ότι τις τελευταίες ημέρες δέχεται μια «πρωτοφανή επίθεση σπίλωσης και τρομοκράτησης».

«Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι μια πρωτοφανή επίθεση σπίλωσης και τρομοκράτησής μου. Είναι η δεύτερη σχεδιασμένη επίθεση τέτοιας έντασης που δέχομαι, από την αποφυλάκισή μου στις 9-2-1974 και τη λήξη της καταζήτησής μου από τις Αρχές της Χούντας στις 23-7-1974», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση του ο κ. Μητρόπουλος και συνεχίζει:

«Την πρώτη επίθεση δέχθηκα στις 29-5-1985, όταν, μετά την σύγκρουσή μου με τον Α.Παπανδρέου, κάποιοι «σκοτεινοί» κύκλοι με ενέπλεξαν στην τρομοκρατία. Τότε, τμήμα του Αθηναϊκού Τύπου με εμφάνισε ως συλληφθέντα και ανακρινόμενο μετά τον θάνατο Τσουτσουβή. Για αρκετά χρόνια ταλαιπωρηθήκαμε εγώ και η οικογένειά μου. Η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να με αναγορεύσει σε …«φοροφυγά» για δικηγορική υπόθεση που χειρίστηκα με τους συνεργάτες μου το 1999 και αμοιβή που εισπράχθηκε το ίδιο έτος στο εξωτερικό και είναι νόμιμα φορολογημένη κατά με το άρθρο 38 ν. 3259/2004 («εισαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού»), έχει μάλιστα αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους σε εκτέλεση δικαστικών υποθέσεων».

«Γνωρίζω ότι ενόχλησε πολύ την κυβέρνηση η αποκάλυψη που έκανα ότι οι δανειστές απαίτησαν και έχουν στα χέρια τους Γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με τις οποίες παραιτούμαστε από βασικά κυριαρχικά μας δικαιώματα», προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προβλέπει ότι «στο μέλλον θα είναι αδύνατη η άσκηση δικαιωμάτων μας αναφορικά με τη διαγραφή του χρέους, την αναδιαπραγμάτευση των Δανειακών Συμβάσεων, το εφαρμοστέο Δίκαιο, τα αρμόδια Δικαστήρια, την κατάσχεση δημόσιας περιουσίας χωρίς μάλιστα προηγούμενη δικαστική απόφαση!»

Όπως ενημερώνει, «Είχε προηγηθεί και η από 22-1-2013 επιστολή μου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρόεδρο του ΝΣΚ, με την οποία τους καλούσα να εμποδίσουν το συντελούμενο έγκλημα κατά της πατρίδας. Να μην υποχρεωθεί δηλαδή το ΝΣΚ να χορηγήσει στους δανειστές τη σχετική Γνωμοδότηση («Legal Opinion») και το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης («Certificate of Compliance»), όπως όριζαν -ως προαπαιτούμενα του νέου δανείου- τα Παραρτήματα της τροποποιημένης Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (ν. 4411/2013, σελ. 358)! Να σημειωθεί ότι σχετική ερώτησή μου στη Βουλή αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 21-10-2013 μετά από συνεχείς αναβολές με ευθύνη της κυβέρνησης!»

Κλείνοντας την τοποθέτηση του, ο κ. Μητρόπουλος ξεκαθαρίζει ότι: «Θα επιμείνω μέχρι τέλους παρά τις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχομαι. Έχω επίσης καλέσει την κυβέρνηση από 23-9-2013 να καταθέσει άμεσα τις σχετικές Γνωμοδοτήσεις για να ενημερωθεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός, και κυρίως η νέα γενιά, επί του περιεχομένου τους και των καταπλεονεκτικών τους δεσμεύσεων υπέρ των δανειστών!»

Τέλος, αναφορικά με τη φορολογική υπόθεση για την οποία ελέγχεται, δίνει «στη δημοσιότητα σχετικό απαντητικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (Γενική Δ/νση Φορολογίας Εισοδήματος) που επιβεβαιώνει την αλήθεια των ισχυρισμών μου. Δίνω εκ νέου και την από 15-10-2013 δήλωσή μου. Επιφυλάσσομαι να επανέλθω για να δώσω περαιτέρω διευκρινίσεις και έγγραφα. Πρόθεσή μου πάντα είναι να λάμψει η αλήθεια».

17/10/2013 11:02

πηγή : http://www.enikos.gr/politics/182938,Epi8esh_spilwshs_kataggellei_o_Mhtropoyl.html

H απάντηση Αλέξη Μητρόπουλου για το πρόστιμο που του έριξε το ΣΔΟΕ

Ο Αλέξης Μητρόπουλος όχι μόνο υπερασπίζεται τον εαυτό του αλλά απαντά και με πικρία (!) στην είδηση πως το ΣΔΟΕ του επέβαλε πρόστιμο 992.000 ευρώ καθώς φέρεται να μην εξέδωσε απόδειξη παροχής υπηρεσιών ύψους 1 εκατ. ευρώ!

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος της εφημερίδας τα Νέα γράφει πως επικοινώνησε με τον Αλέξη Μητρόπουλο ο οποίος δήλωσε «απογοητευμένος επειδή το ΣΔΟΕ δεν υιοθέτησε τους ισχυρισμούς του» του μίλησε, εξηγώντας πως «είναι ο μοναδικός Ελληνας που έφερε χρήματα από το εξωτερικό κάνοντας χρήση του νόμου Αλογοσκούφη, ο οποίος ενώ φορολογήθηκε όταν έφερε τα χρήματα (με κάτι λιγότερο από 3% σημειώνω εγώ), καλείται τώρα να πληρώσει ξανά.»

Ο Αλέξης Μητρόπουλος φέρεται να εξήγησε στον Γιώργο Παπαχρήστο πως δεν κράτησε τα χρήματα αλλά «τα έδωσε σε συναδέλφους του (κατόπιν δικαστικών αποφάσεων ξανασημειώνω εγώ)» και προανήγγειλε πως θα απευθυνθεί στο υπουργείο Οικονομικών και θα ζητήσει να γνωστοποιήσει στη Βουλή πόσοι άλλοι κεφαλαιούχοι που επαναπάτρησαν τα χρήματά τους με το νόμο Αλογοσκούφη, καλούνται να φορολογηθούν εκ νέου.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα και γραπτή δήλωση του για την υπόθεση

Δήλωση – απάντηση του Αλέξη Μητρόπουλου

Είναι αληθές ότι η Δ’ ΔΟΥ Αθήνας, μετά από έκθεση του ΣΔΟΕ, παρανόμως μου επέβαλε πρόστιμο για δικηγορική αμοιβή που:

α)εισέπραξε το γραφείο μου το έτος 1999 στο εξωτερικό,
β)εισήχθη στην Ελλάδα και φορολογήθηκε με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 (επαναπατρισμός κεφαλαίων εξωτερικού),
γ)δηλώθηκε στη φορολογική μου δήλωση το έτος εισαγωγής (2005) και
δ)αποδόθηκε σε τρίτους σε εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Με απόφασή της η Γενική Διεύθυνση Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομικών (Δ12Α/1115972/ΕΞ.2013/18-7-2013) για την ίδια υπόθεση αποφάνθηκε ότι απαγορεύεται η εκ νέου φορολόγηση του ως άνω ποσού, όπως συνέβη και με όλους τους συμπατριώτες μας, που κατά καιρούς επαναπάτρισαν κεφάλαια από το εξωτερικό.

Η υπόθεση, ως εκ τούτου, εκκρεμεί ενώπιον της Επιτροπής του άρθρου 70Α
ν. 2238/1994.Θέτω στη διάθεση της ελληνικής κοινής γνώμης όλα τα σχετικά έγγραφα.


15.10.2013 08:18

Πηγή: iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/126112#ixzz2hqsWiIT4

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s