Μητρόπουλος: Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η …Καταργούν τις επικουρικές (24.10)….Κυβέρνηση και τρόικα εμπαίζουν τον λαό (23.10)

Σχολιάστε

Μητρόπουλος: Καταργούν τις επικουρικές (24.10)

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος με δήλωση του, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση «έχει ψηφίσει διάταξη για την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.

«Τον τελευταίο καιρό μεγάλη συζήτηση γίνεται για το μέλλον των επικουρικών συντάξεων. Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, εμπαίζει τους συνταξιούχους μας. Αποκρύπτει όμως ότι έχει ήδη ψηφιστεί διάταξη που στην ουσία καταργεί τις επικουρικές συντάξεις. Συγκεκριμένα, με τη διάταξη του άρθρου 42 του ν. 4052/2012 (ΦΕΚ Α 41), έχει απαγορεύσει από 1-1-2014 κάθε οικονομική ενίσχυση των επικουρικών συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό», αναφέρει αρχικά στη δήλωση του ο Αλ. Μητρόπουλος και συνεχίζει:

«Έχει θεσπίσει Ρήτρα «Απαγόρευσης Κρατικής Επιχορήγησης Επικουρικών Συντάξεων. Ταυτόχρονα έχει επιβάλλει και τη Ρήτρα Μηδενικού Ελλείμματος στα Επικουρικά Ταμεία, σε συνδυασμό με το Συντελεστή Βιωσιμότητας «ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις».

«Οδηγούμαστε σταθερά στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, μετά από μία ή δύο δραστικές μειώσεις που θα προηγηθούν, αφού ο ίδιος ο νόμος ρητά ορίζει ότι: «Εάν και μετά την εφαρμογή του Συντελεστή Βιωσιμότητας προκύψει οποιοδήποτε έλλειμμα, με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, το ποσό της σύνταξης θα αναπροσαρμόζεται πριν από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους, με την προϋπόθεση της μη ύπαρξης ελλείμματος σ’αυτό για το επόμενο έτος, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αυτό θα πρέπει να επανεξετάζεται σε τριμηνιαία βάση και αν απαιτούνται περισσότερες προσαρμογές θα λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.

«Οι συνταξιούχοι μας δεν πρέπει να δεχθούν την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων. Μετά τη λεηλασία των αποθεματικών με το PSI, τις συνταξιοκτόνες συνέπειες του Μνημονίου (ανεργία, μείωση μισθών) που στερούν από τα Ταμεία μας 6 δις ευρώ κατ’ έτος, έρχεται τώρα η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ», αναφέρει ακόμα ο κ. Μητρόπουλος και τέλος επισημαίνει:

«Από 1-1-2015 έρχεται επίσης, σύμφωνα με τον ν. 3863/2010 (άρθρο 37), η θέσπιση της κατώτατης εγγυημένης βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για όλους. Αυτό δεν πρέπει να το δεχθούν οι Έλληνες συνταξιούχοι. Αυτό δεν πρέπει να το δεχθεί ο ελληνικός λαός. Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τη λεηλασία και την εξαθλίωση του λαού μας! Η ώρα του λαού και της Αριστεράς πλησιάζει!

24/10/2013 – 12:35

πηγή : http://www.enikos.gr/politics/184930,Mhtropoylos:_Katargoyn_tis_epikoyrikes.html

Μητρόπουλος: Κυβέρνηση και τρόικα εμπαίζουν τον λαό

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Όπως αποδείξαμε και χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του ν/σ για τις άδειες στο δημόσιο, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ εμπαίζουν τον ελληνικό λαό. Όλες αυτές τις μέρες ζούμε έναν πρωτοφανή σε έκταση και πρόκληση εμπαιγμό όλων μας. Η κυβέρνηση δείχνει ότι αιφνιδιάζεται από τις πιέσεις της τρόικας κατά της επιβολής νέων μέτρων. Προσποιείται ότι μάχεται. Ότι είναι μάλιστα αποφασισμένη να το τραβήξει στα άκρα μαζί της!

Κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό. Τα μέτρα έχουν ήδη ψηφιστεί. Μένει τώρα να τα υλοποιήσουν. Αλλά δεν τολμούν μετά την παταγώδη αποτυχία ολόκληρου του μνημονιακού προγράμματος. Γι αυτό αναζητούν απεγνωσμένα τρόπο να τα αποφύγουν. Να αποφύγουν μέτρα 5 δις που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει με το Ν. 4046/12 (μνημόνιο Παπαδήμου). Συγκεκριμένα έχουν  ψηφίσει:

  1. Μέτρα 2 ¾ του ΑΕΠ «για τολμηρές διαρθρωτικές δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις» (σελ. 698 Ν. 4046)

  2. Μέτρα ύψους 1% επί του ΑΕΠ «για επιπρόσθετα μέτρα από κοινωνικές δαπάνες» (σελ. 700 Ν..4046)

  3. Μέτρα ύψους 1% επί του ΑΕΠ έως το 2015 από την «αξιολόγηση» των κοινωνικών δαπανών του κράτους (σελ. 698 του ίδιου νόμου).

Λεηλατούν τον ελληνικό λαό και έχουν το θράσος να τον εμπαίζουν. Έχουν ψηφίσει μέτρα 5 δις για την προσεχή διετία και δεν τολμούν να το παραδεχτούν. Ο λαός όμως τους πήρε χαμπάρι. Θα τους σταματήσει σύντομα. Θα τους εμποδίσει στο καταστροφικό τους έργο. Η ώρα του λαού και της αριστεράς πλησιάζει».

 23/10/2013 11:10

πηγή : http://www.enikos.gr/politics/184598,Mhtropoylos:_Kyvernhsh_kai_troika_empaiz.html

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s