«Η SIEMENS A.G. ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΑΛΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΙΚΗ» (22.10)

Σχολιάστε

Η αμαρτωλή εταιρεία SIEMENS A.G., που ευθύνεται για τη δωροδοκία πολιτικών και στελεχών του Δημοσίου, διεκδικεί από το ΤΑΙΠΕΔ την αγορά της Ελληνικής Εταιρείας Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού, μετά την ενεργοποίηση της εξωδικαστικής συμφωνίας αποζημίωσης που υπέγραψε με το Υπουργείο Οικονομικών (Ηλεκτρονικό Βήμα 2/10/2013). Και το κάνει αυτό, ενώ ο Ο.Σ.Ε. έχει προσφύγει δικαστικώς κατά της πολυπλόκαμης γερμανικής εταιρείας, ζητώντας αποζημίωση 290 εκατομμυρίων ευρώ για αθέτηση ….συμβατικών όρων.

Όπως αποκαλύπτεται τώρα, ο συμβιβασμός αποσκοπούσε στο να ξεπλύνει την εταιρεία από τις μίζες για να μπορέσει να συνεχίσει το θεάρεστο έργο της. Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στη συμφωνία – χάδι, ο γερμανικός κολοσσός πήρε άφεση αμαρτιών δίνοντας μόλις 80 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και άλλα 90 εκατομμύρια ευρώ για … σεμινάρια κατάρτισης, υποτροφίες, ιατρικό εξοπλισμό και υποχρέωση επένδυσης ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, όταν η εξεταστική επιτροπή υπολόγισε τη συνολική ζημία του ελληνικού κράτους από υπερτιμολογήσεις σε ποσό που υπερβαίνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική πλευρά δέχθηκε να παραιτηθεί από τις αρχικές της απαιτήσεις για χρηματική αποζημίωση και επιβολή προστίμου λόγω ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δίνοντας πιστοποιητικό αξιόπιστης επιχείρησης στη SIEMENS Α.Ε. αλλά όχι στην μητρική SIEMENS A.G., η οποία εμφανίζεται άσπιλη και αμόλυντη. Στην εν λόγω συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπεται ότι θα διορισθεί ένας «Επίτροπος Εταιρικής Συμμόρφωσης», ο οποίος θα επιβλέψει για περίοδο τριών ετών τη συμμόρφωση της εταιρείας με τους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς νόμους κατά της διαφθοράς, έχοντας δικαίωμα παραπομπής στοιχείων στον εισαγγελέα. Όμως, το κείμενο ορίζει ότι ο Επίτροπος θα ορίζεται με τη σύμφωνη γνώμη της SIEMENS A.G.! Δηλαδή η μιζαδόρος εταιρεία θα έχει λόγο για το ποιος θα την ελέγχει!

Αυτά καταγγέλλονται στη βουλή από τους Ν. Αθανασίου και Στ. Παναγούλη.

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2013

Πηγή : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/siemens-ag.html

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s