Αθώος ο Νίκος Ασλάνογλου των ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, για τις επανασυνδέσεις ρεύματος!

Σχολιάστε

http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_1081.html

Βέροια 31 Οκτωβρίου 2013-10-31

Κίνημα Δεν Πληρώνω – Δελτίο Τύπου  

Πανηγυρική αθώωση του Νίκου Ασλάνογλου για επανασύνδεση ρεύματος σε φτωχό συμπολίτη μας.

Βέροια, 31-10-13. Η   αίθουσα του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας σείεται από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του ακροατηρίου. Ρίγη συγκίνησης και χαράς μας διαπερνούν.

Ο Νίκος Ασλάνογλου, συναγωνιστής των Πολιτών της Βέροιας, ανακηρύσσεται ομόφωνα αθώος από την έδρα (εισαγγελέα και δικαστή), για την επανασύνδεση ρεύματος σε μακροχρόνια άνεργο συμπολίτη μας. Είχε προηγηθεί η συγκλονιστική κατάθεσή του κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος, πρόεδρος του Κινήματος Δεν Πληρώνω.

Οι δικαστές στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Πήραν μία γενναία απόφαση και απέδειξαν ότι υπάρχουν και φωτεινά παραδείγματα που μας υπενθυμίζουν ποιός θα έπρεπε να είναι ο πραγματικός ρόλος της δικαιοσύνης.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, στηρίζει άνευ όρων συναγωνιστές-διαμάντια σαν τον Νίκο Ασλάνογλου. Στηρίζουμε το Νίκο, ο οποίος εκτός από σπουδαίος αγωνιστής, είναι πάνω απ’ όλα Άνθρωπος. 

Εδώ και δύο χρόνια, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, έχει επανασυνδέσει χιλιάδες κομμένα ρεύματα, σε φτωχούς, άνεργους, πολύτεκνους, ανάπηρους, ινσουλινοεξαρτώμενους, καρκινοπαθείς και κάθε κατηγορίας αδύναμους συνανθρώπους μας σε όλη την Ελλάδα. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτή μας τη δράση. Είμαστε υπερήφανοι και για οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας πράττει με γνώμονα την κοινωνική αλληλεγγύη και ευαισθησία.

Τα κοινωνικά αγαθά πρέπει να επανακτηθούν άμεσα από τον λαβωμένο λαό μας. Έχουμε όλοι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της  ελεύθερης πρόσβασης στην Παιδεία, την Υγεία, στη μετακίνηση, το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, την τροφή, τη στέγη, τους φυσικούς πόρους.

Τα κοινωνικά αγαθά δεν είναι εμπορεύματα. Κανένας υπουργός, μεγαλοεργολάβος ή κερδοσκόπος δεν μπορεί να λυμαίνεται αυτά τα αγαθά και να τα αποστερεί από τους συνανθρώπους μας. Κανένα οικονομικό σύστημα, μοντέλο ανάπτυξης ή ιδεολογία δεν μπορεί να τοποθετείται πάνω από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, κλιμακώνει  τον αγώνα του   μέχρι την τελική νίκη. Η νίκη αυτή μας δίνει νέα φτερά για τη συνέχεια. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε ένα μάτσο μεγαλοκαρχαρίες και τους υποτελείς τους, να αποφασίζουν για τις τύχες του λαού, ερήμην του.

Το ταβάνι μας είναι ο ουρανός. Τα θέλουμε όλα και θα τα κερδίσουμε!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Κίνημα Δεν Πληρώνω

Καυτατζόγλου 35, Αθήνα, ΤΚ:11144

τηλέφωνο: 211 0192839

emailepitropes2010@gmail.com

www.kinimadenplirono.gr

πηγή : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_5133.html

Αθώος ο Νίκος Ασλάνογλου των ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, για τις επανασυνδέσεις ρεύματος

Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα (!), η έδρα του Δικαστηρίου, στάθηκε στο ύψος των σημερινών περιστάσεων που βιώνει η κοινωνία μας. Κήρυξε αθώο και τον Νίκο Ασλάνογλου που έκανε την επανασύνδεση και τον Δημήτρη Γκάλαβο (άνεργο), στο σπίτι του οποίου έγινε η επανασύνδεση. Και κατά δήλωση του Διευθυντή της ΔΕΗ, δεν υπήρξε κλοπή ρεύματος, αφού γινόταν κανονικά η καταμέτρηση μετά την επανασύνδεση. 

Μάρτυρας υπεράσπισης, κατέθεσε ο Βασίλης Παπαδόπουλος του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, που ήρθε από την Αθήνα μαζί με άλλους…

ΠΗΓΗ : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6590.html

Πανηγυρικά αθώος ο Νίκος Ασλάνογλου των «Ρομπέν της ΔΕΗ»…
 Σε χειροκροτήματα και ζητωκραυγές ξέσπασε το ακροατήριο της δίκης του Νίκου Ασλάνογλου και ενός πολίτη (στο σπίτι του οποίου έγινε επανασύνδεση), το πρωί της Πέμπτης (31/10) στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου: ΑΘΩΟΙ! 
 Από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο Βέροιας συγκεντρώθηκαν πολίτες, καθώς και μέλη της κίνησης «Πολίτες της Βέροιας», του ΕΠΑΜ Ημαθίας, του κινήματος «Δεν Πληρώνω» κ.α., ως ένδειξη συμπαράστασης στους κατηγορούμενους συμπολίτες τους.
 Στη δίκη, κατέθεσε ο πρόεδρος του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήρθε από την Αθήνα, ως μάρτυρας υπεράσπισης. 
Η απόφαση βγήκε γύρω στις 10.30 π.μ. και ήταν αθωωτική προς τους δύο κατηγορούμενους και αποτελεί πλέον δεδικασμένο, καθώς ήταν η πρώτη δίκη κατά πολιτών έπειτα από μηνύσεις της ΔΕΗ.
 Άλλωστε, για να γίνει και πάλι σαφές, δεν έκλεψε κανείς ποτέ ρεύμα (για να θεωρηθεί κλοπή), απλά επανασυνδέεται το ρεύμα και το «ρολόι» της ΔΕΗ «γράφει» κανονικά…

http://www.inveria.gr

Πέμπτη, Οκτωβρίου 31, 2013

ΠΗΓΗ : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4588.html

http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6369.html

Τεράστια νίκη του λαϊκού κινήματος!

Ο συναγωνιστής Νίκος Ασλάνογλου αθωώθηκε στο δικαστήριο που έγινε σήμερα στη Βέροια,επειδή επανασυνέδεε ρεύματα σε άπορες και φτωχές οικογένειες!

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω ήταν στο πλευρό του. Κλιμάκιο από την Αθήνα είχε ανέβει στη Βέροια και υποστήριξε με φυσικό και ηθικό τρόπο τον Νίκο Ασλάνογλου. Μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο πρόεδρος της ΣΕ του Κινήματος Δεν Πληρώνω Βασίλης Παπαδόπουλος.

πηγή : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2941.html

ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 η ΔΕΗ και το κράτος παραπέμπουν το Νίκο Ασλάνογλου σε πολιτική δίκη. Το Κίνημα Δεν Πληρώνω βλέπει την φρονηματική δίωξη ενάντια στον συναγωνιστή Νίκο σαν μια προσπάθεια του κράτους και της ΔΕΗ να λυγίσει κάθε φωνή αντίστασης χτυπώντας τους πιο πρωτοπόρους κοινωνικούς αγωνιστές. 


ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΝΑ ΦΟΒΗΘΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ.

Η ΔΕΗ σε μια πρωτοφανή πράξη κοινωνικής σκληρότητας και αδιαφορίας προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός πετά και το τελευταίο φύλλο συκής. Προχωρά σε δικαστική δίωξη ενάντια στον συναγωνιστή Νίκο Ασλάνογλου από τη Βέροια. Η  δίκη που θα γίνει την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013 στη Βέροια. Συγκατηγορούμενος του και ο άνεργος Δημήτρης  Γκάλαβος. 

Το κατηγορητήριο είναι το παρακάτω:…

Κατηγορούνται ως υπαίτιοι του ότι στη Βέροια, στις 29-09-2011:…

Α) Ο 1ος κατηγορούμενος (Δημήτριος ΓΚΑΛΑΒΟΣ) με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος αφαίρεσε ξένο (ολικά) κινητό πράγμα από κατοχή άλλου με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα, θεωρείται δε κινητό πράγμα η ηλεκτρική ενέργεια, ειδικότερα ο παραπάνω κατηγορούμενος συνέδεσε την παροχή του με την χρήση καλωδίων οπότε γινόταν κατανάλωση ηλ. Ρεύματος στο με αριθμό παροχής 26054456-01 μετρητή με συμβαλλόμενο τον ίδιο, η οποία (παροχή) είχε διακοπή λόγω χρέους, η δε ηλεκτρική ενέργεια που κλάπηκε εκτιμάται συνολικά στο πόσο των 1000€.

Β) Ο 2ος κατηγορούμενος (Νικόλαος ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ) παρέσχε με πρόθεση σε άλλους συνδρομή κατά την τέλεση της άδικης πράξης που διέπραξαν και συγκεκριμένα στον ανωτέρω τόπο και χρόνο παρείχε βοήθεια στην υπό στοιχείο Α τέλεση της παράνομης πράξης.

Για παράβαση των άρθρων 1, 14, 26s1, 27, 45, 51, 53, 57, 61, 63, 79, 98 και 372s1 Π.Κ.

 

Μάρτυρες

Κων/νος Σουλιώτης του Αλεξάνδρου

                                                                             Βέροια 15-2-2013

                                                                             Η Εισαγγελέας

                                                                             Αλεξάνδρα Χολέβα

                                                                 Εισαγγελέας Πρωτοδικών

 ———————————————————————————————-

Ο συναγωνιστής Νίκος Ασλάνογλου είναι ο πρώτος που ξεκίνησε να κάνει πανελλαδικά επανασυνδέσεις κομμένου ρεύματος, ιδίως σε οικογένειες φτωχοποιημένες .

Η επανασύνδεση για την οποία κατηγορείται έγινε σε ένα φτωχό ζευγάρι ανέργων με σχεδόν μηδενικό εισόδημα (κανένα μεροκάματο στη χάση και στη φέξη) που ζει σε άθλιες συνθήκες. Σε αυτή την οικογένεια η ΔΕΗ έδειξε και εξακολουθεί να δείχνει την σκληρότητά της τη στιγμή που χαρίζει εκατοντάδες εκατομμύρια σε μεγαλοκαρχαρίες και δημόσιους οργανισμούς… Τελείως κυνικά θεωρεί ότι το ρεύμα είναι εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό που δεν πρέπει να στερείται από καμιά φτωχή οικογένεια και μάλιστα που τόσα χρόνια ήταν συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της.
Με τον Νίκο Ασλάνογλου το Κίνημα Δεν Πληρώνω έχει κάνει κοινές δράσεις επανασύνδεσης τόσο στη Βέροια, όσο και σε γειτονικές πόλεις και χωριά.

Παραθέτουμε το mail που έστειλε στον συναγωνιστή μας Βασίλη Παπαδόπουλο, που αποπνέει μαχητικότητα και αισιοδοξία για αυτό που κάνουμε.

Βασίλη, γεια χαρά από Βέροια!

Για την ιστορία μας τώρα και για να καταλάβεις.

Ο Γκάλαβος, είναι η πρώτη σύνδεση που κάναμε. Έγινε γνωστός διότι, στη φωτογραφία που δημοσιεύσαμε, φαινόταν ο αριθμός παροχής. Το αμέσως επόμενο διάστημα, δημοσίως και παντού με το πρόσωπό μας χωρίς κουκούλα, είπαμε ότι εμείς κάνουμε επανασυνδέσεις. Φάνηκε, μόνο το δικό μου πρόσωπο βέβαια. 

Μην καούν όλοι ε; 

Ωστόσο, η ασφάλεια , πήγε στον μετρητή εκεί και πήρε και αποτυπώματα. Χαζά. Αφού το λέμε δημοσίως. 

Ποια αποτυπώματα;

Ύστερα ποια κλοπή; Δεν επανασυνδέθηκε καμία παροχή που να μην έγραφε ο μετρητής. 

Πότε θα πληρώσουν; 

Μα όταν ξεκουμπιστούν τα πρόσωπα και οι πολιτικές που οδήγησαν μεγάλο μέρος των πολιτών, στην φτώχεια. Δεν γίνεται να πληρώνουν αυτοί που δεν τα έφαγαν. 

Δεν έχουν να πληρώσουν. Τους τα κλέψανε όλα. Μέχρι και ζωές κλέψανε. 

Προσωπικά, ακόμη πληρώνω τη ΔΕΗ, γιατί μπορώ. Ακόμη.

Νίκος Ασλάνογλου.


Η δίκη αυτή αποτελεί συνέχεια των δεκάδων δικών ενάντια στο Κίνημα μας από το κράτος και τους μεγαλοεργολάβους. 
Τους προειδοποιούμε. Μην ματαιοπονείτε.
Εμείς έχουμε διαλέξει στρατόπεδο στο πλευρό του λαού.
Ενάντια σε όλα τα κοράκια των μνημονίων. Θα μετατρέπουμε κάθε δίκη ενάντια στο λαό και τους αγωνιστές του Κινήματος, σε εφαλτήριο κοινωνικής αντίστασης και ανατροπής.
Συναγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τόσο από την Ημαθία και τις γύρω περιοχές, όσο και από την Αθήνα θα
παραστούν στη δίκη- διαδήλωση.
Επίσης ο συναγωνιστής Βασίλης Παπαδόπουλος θα παραστεί σαν μάρτυρας υπεράσπισης, στο πλευρό του συναγωνιστή Νίκου Ασλάνογλου.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Σάββατο, Οκτωβρίου 26, 2013
Πηγή : http://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2013/10/blog-post_2234.html

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s