ΟΙΕΛΕ: Προανάκριση για την άρνηση του Κολλεγίου Αθηνών να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ (29.10)

Σχολιάστε

ΟΙΕΛΕ: Προανάκριση για την άρνηση του Κολλεγίου Αθηνών να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ (29.10)

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ – ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ – ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ; ΕΓΓΡΑΦΟ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΥΤΗ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ. 

Μετά από την αναφορά που κατέθεσε η ΟΙΕΛΕ στον Εισαγγελέα (συνημμένο 1) για την υπόθεση του Κολλεγίου Αθηνών που αγνοεί την απόφαση του ΣτΕ (380/2010) η οποία ανέστειλε την εφαρμογή της εγκυκλίου Αρβανιτόπουλου, σήμερα ξεκίνησε μετά από εντολή του η διαδικασία της προανάκρισης. Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κατέθεσε στον ανακριτή συντριπτικά στοιχεία για την πρωτοφανή απείθεια του Κολλεγίου (του οποίου προΐσταται ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς) στην απόφαση του ΣτΕ.

Το πρώτο έγγραφο – βόμβα (συνημμένο 2) αποδεικνύει ότι το Κολλέγιο Αθηνών προέβη σε καταγγελία σύμβασης εκπαιδευτικού με βάση το περιεχόμενο της εγκυκλίου (απελευθέρωση απολύσεων, εφαρμογή της μνημονιακής νομοθεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση) δύο ολόκληρες ημέρες (!) πριν το Υ.ΠΑΙ.Θ. την εκδώσει (το έγγραφο του Κολλεγίου εξεδόθη στις 10/7, ενώ η εγκύκλιος Αρβανιτόπουλου στις 12.7)! Αποδεικνύεται με το έγγραφο αυτό πέραν πάσης αμφιβολίας ποιος υπαγορεύει την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και ποιος κινεί τα νήματα για τη διάλυση του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης που και τα ιδιωτικά σχολεία κατά το Σύνταγμα παρέχουν. Τίθεται, επομένως, ζήτημα παραμονής του κ. Αρβανιτόπουλου στη θέση του Υπουργού Παιδείας, διότι δεν νομοθετεί ο ίδιος, αλλά η διοίκηση ενός σχολείου (την παραίτηση του Υπουργού έχει ζητήσει εδώ και μία εβδομάδα η ΟΙΕΛΕ, όταν ο εισηγητής του ΣτΕ εισηγήθηκε πρόστιμο στο Υπουργείο Παιδείας, επειδή δεν κατέθεσε επαρκή στοιχεία υπέρ της εγκυκλίου την οποία το ίδιο εξέδωσε!). Θυμίζουμε εδώ ότι μία ημέρα μετά την έκδοση της εγκυκλίου, το Σάββατο 13/7, ο κ. Αρβανιτόπουλος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha και μετά από ερώτηση των δημοσιογράφων δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε (!) για την εγκύκλιο.

Το δεύτερο έγγραφο (συνημμένο 3) έχει εκδοθεί από το Κολλέγιο στις 7/10 και απαντά σε εντολή της Διεύθυνσης ΔΕ να αποσυρθούν οι καταγγελίες σύμβασης που η διοίκηση του σχολείου έχει καταθέσει με βάση την εγκύκλιο Αρβανιτόπουλου. Στο έγγραφο εκφράζεται με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η άρνηση της διοίκησης του Κολλεγίου να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ. Διαβάζοντας το έγγραφο κάθε νομοταγής πολίτης αισθάνεται σοκ με τον κυνισμό με τον οποίο το Κολλέγιο του κ. Σαμαρά θέτει εαυτόν υπεράνω νόμων και θεσμών επιβάλλοντας το δικό του νόμο.

Τόσο από το πρώτο έγγραφο, όσο και από το δεύτερο συμπεραίνει κάποιος χωρίς κόπο το εξής. Ότι στη χώρα μας η πολιτική ενός Υπουργείου δεν υπαγορεύεται από τη νόμιμα διορισμένη ηγεσία του, αλλά από παραθεσμικά συμφέροντα που υπερισχύουν προφανώς των νόμων. Ότι ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς «νομοθετεί» και δύο ημέρες μετά ο κ. Αρβανιτόπουλος υπογράφειι. Ποιος, τελικά, κυβερνά το Υπουργείο Παιδείας;

Τέλος, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε σήμερα με αφορμή την εκκίνηση της προανάκρισης για την υπόθεση του Κολλεγίου επιστολή (συνημμένο 4) στον Υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητά την άμεση παρέμβασή του για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Επισυνάψεις: 

synnimeno_1.doc

synnimeno_2.jpg

synnimeno_3.doc

synnimeno_4.doc

ΠΗΓΗ : alfavita.gr/ Τρί, 29/10/2013 – 17:19

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s