Στα 10 κορυφαία κέντρα παραοικονομίας στον κόσμο η Γερμανία, σύμφωνα με επίσημη έρευνα – 1η η ΕΛΒΕΤΙΑ, 2ο το ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ, 3ο το ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ…6ες οι ΗΠΑ

Σχολιάστε

Το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης (Tax Justice Network) «μίλησε». Και αυτά που «είπε» αποδεικνύονται άκρως αποκαλυπτικά για τις ισχυρές, ηγετικές οικονομίες της Ευρώπης και κυρίως για τη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνες του Δικτύου, τα πορίσματα των οποίων δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο δείκτης παραοικονομίας κατατάσσει την Γερμανία στους δέκα κορυφαίους φορολογικούς παραδείσους και κέντρα παραοικονομίας του κόσμου.

Σύμφωνα με τον ‘Έλληνα ανταποκριτή της Deutsche Welle στο Βερολίνο, Παναγιώτη Κουπαράνη:

«Στον «Πίνακα Σκιωδών Οικονομιών» πρωτοστατούν η Ελβετία, το Λουξεμβούργο και το Χονγκ Κονγκ και ακολουθούν στην 6η θέση οι ΗΠΑ και στην 8η η Γερμανία, παρότι, σε ό,τι αφορά στο λεγόμενο «δείκτη μυστικότητας» το Βερολίνο βρίσκεται μόλις στην 59η θέση. Στον πίνακα δεν αξιολογείται, όμως, μόνον η τήρηση του απορρήτου από τον χρηματοπιστωτικό τομέα ενός κράτους αλλά και το οικονομικό του εκτόπισμα σε παγκόσμια κλίμακα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης, στη Γερμανία «ξεπλένονται» ετησίως μεταξύ 29 και 57 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται κυρίως από το οργανωμένο έγκλημα αλλά και από διεφθαρμένους πολιτικούς από χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.

Πρόκειται για χρήματα – σύμφωνα πάντα με το Δίκτυο Φορολογικής Δικαιοσύνης- που είναι αναγκαία για την ανάπτυξη αυτών των χωρών. Μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη, μεταξύ 33 αφρικανικών κρατών, διαπιστώνει ότι τη δεκαετία του ΄70 «εξαφανίστηκαν» από τις χώρες αυτές περίπου ένα τρισεκατομμύριο δολάρια».

07.11.2013 16:18

πηγή : iefimerida.gr/

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s